Athén Akropolisz Világörökség

Görögország Athén

Ott-tartózkodás ideje: 2004. okt. 01.  - 2004. okt. 02. (1 nap)

0 hozzászólás I 7 529 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. márc. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója

Cimkék: agora  akropolisz  athén  plaka  világörökség 

Sajnos Athénban csak 2 napot töltöttünk, s a legtöbb időt azt lehet mondani, hogy a dugóban. Pedig nem volt a hotelunk messze az Akropolisztól, mégis 1 óra alatt értünk oda. Kárpótolt azonban minket ott a gyönyörűséges látnivaló. A busz lent állt meg a parkolóban mi pedig felfelé menet közben is hallgattuk idegenvezetőnk előadását. 12 euróért megvettük jegyeinket, s barangolhattunk a többezer éves oszlopok és kövek között. Elsőként a Dionüszosz színházat csodáltuk meg, aztán még feljebb kapaszkodva hatalmas oszlopok mellett jutottunk fel a legmagasabb részre. Nem győztünk betelni a látvánnyal, sűrűn kattogtattuk fényképezőgépeinket. Nagyon sokan voltunk így, csoportosan-egyénileg rengeteg túrista volt az Akropoliszon. Vigyázva kellett közlekedni, mert nagyon csúszósak voltak a fényesre koptatott kövek. A legnagyobb építményt a Parthenont most is restaurálják, körbe van állványozva, de így is lenyügöző a mérete. Szemben vele szerényen meghúzódik Erechteion kecses nőalakjaival. Innen fentről jól szemügyre vehető a nyüzsgő, hatalmas város, itt-ott a történelmi emlékekkel, épület maradványokkal. Lefelé menet az Akropolisz lábánál elterülő Agorán, a hajdani szellemi és kereskedelmi központon sétáltunk keresztül, elképzelve azt, hogy milyen élet lehetett itt régen. Akkor mikor Platón -vagy Szókratesz fordult itt meg.
Sok szép emléket néztünk még meg, este pedig eljutottunk Plakára is. Ebben az óvárosi hangulatban igen nagy turistaáradat volt, alig lehetett a szűk kis utcákon közlekedni, annyi ember kereste a megfelelő kisvendéglőt a vacsorájához.
Reméljük azt, hogy eljutuk még máskor is Athénba, a most kimaradt látványosságokat is megkeressük s újra végigsétálunk a történelmi köveken, az Akropoliszon.
Feltöltve: 2008. márc. 20.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina