Kuba másképp

Kuba

Ott-tartózkodás ideje: 2006. jan. 26.  - 2006. feb. 04. (9 nap)

4 hozzászólás I 6 584 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. ápr. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar roli101 Beszámolója
Kubába már régóta szerettem volna eljutni.
Ekkor adódott egy jó lehetőség, olcsó repjegy az Air France járatával és a kollegákkal úgy döntöttünk, hogy az idén ide megyünk.
Párizsban kellett átszállni, onnan egy 747-essel mentünk. Most repültem Jumbóval először. Messze nem olyan nagy, mint a filmeken. Szállást nem foglaltunk szokás szerint. Egyikünk már volt ott, tehát volt egy kis helyismeret. Estefelé szálltunk le, egy kisbusszal jutottunk el Havanna belvárosába. Több helyen próbálkoztunk szállással, de 8 hely nem nagyon akadt. Nem szállodákban próbálkoztunk, hanem magánszállásokon. Vagy a negyedik helyen találtunk is elég helyet. Komfortról nem beszélhetünk ezeken a helyeken. Egy franciágy, zuhanyzó, két szék. Érdekes ország, az biztos. Az emberek nagyon szegények, de nem panaszkodnak állandóan, bíznak Castróban és szeretik. Havannában voltunk egy pár napot, majd elmentünk a tengerpartra, ott is magánházakba. Arra a részre mentünk, ami a legközelebb esik Floridához. A tengerparton állandóan rendőrök sétálnak, nehogy valaki megpróbáljon áthajózni. Két nap után béreltünk egy kisbuszt és elmentünk a sziget nyugati végéhez, Maria la Gordába. Búvárkodtunk egyet, nagyon szép a tenger. Ott töltöttünk egy éjszakát, a helyiek lepukkant házaiban láttak vendégül, viszont vacsorára langusztát ettünk. Másnap visszakocsikáztunk Havannába és ott töltöttünk még egy estét. A visszaút egy része halálfélelemben telt, annyira rázta a gépet a vihar.
Rengeteg régi, amerikai autó van, néha csodásan felújítva, de legtöbbje moszkvics motorral. Az üzemanyag annyi, mint nálunk, de csak tizede a fizetésük, mint a mienk. Érdemes ellátogatni oda, amíg nem változik nagyon a rendszer Castró lelépése után. Órákig tudnak sorban állni, hogy a fagyibárban fagyit kapjanak. A szivart nem lehet kihagyni, a rum pedig nagyon olcsó és finom. Szerettük volna Castrót élőben megnézni, készülődtek is valami ünnepre, ahol beszélt. Pechünkre pont a reptéren voltunk már, amikor kezdődött az ünnepség, úgyhogy csak a tévéken nézhettük.
Értékeld az élménybeszámolót!
5.3 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
roli101 - 2008.06.29. 09:39

jjoey én voltam Kubában veled ellentétben. És beengedtek szállásfoglalás nélkül, csak beírtunk egy szállodanevet a vízumkérőlapra.Fagyiről meg annyit, hogy találtam egy másik beszámolót, neki talán hiszel, mellékelem a linket.http://www.miri.hu/index.php?ow_page_number=17Mi nem szállodákban aludtunk, hanem magánházaknál, ahol azért jól el lehet beszélgetni a helyiekkel. Sokkal több infót megtud az ember, mint egy all. ink. szállodában Varadérón. Úgyhogy legyél nyugodt sokan próbálnak átszökni tutajjal, eszkábált csónakkal.

jjoey - 2008.06.21. 20:31

légyszi utazz el kubába és utána írj.szállásfoglalás nélkül be sem engednek, nem akarnak amerikába szökni, és nem állnak sorba fagyiért. ennyit a "szokás szerint nem foglaltunk"

roli101 - 2008.06.11. 18:32

Egyáltalán nem viccelek. Mint ahogy nálunk is a legtöbben szerették Kádárt, úgy ott is a köznép szereti. Az értelmiség biztos nem annyira, mert az átlát a szitán. De nincs munkanélküliség, mindenki kap lakást alanyi jogon, nem éheznek. Ennyi elég a legtöbb embernek. És mivel nagyon jól beszél, jókat mond, és ő szabadította fel az elnyomás alól a kubai népet, ezért igenis szeretik.

HexaMeter - 2008.06.10. 15:10

Nagyon szeretik Castrot? Ugye csak viccelsz?


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina