Tolo, nyaralás

Görögország Tolo

Ott-tartózkodás ideje: 2007. aug. 28.  - 2007. szept. 01. (4 nap)

0 hozzászólás I 15 081 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. máj. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar somaeszter Beszámolója

Cimkék: Tolo 

Meglepődtem, de még senki nem írt Tolo-ról... pedig ahogy láttam a magyarok körében igen felkapott üdülőhely.
Kora reggeli indulás után délután 5-re érkeztünk Tolo-ba. Mobilon utolértem az IBUSZ-os közvetítő lányt, gyorsan meglett a szállásunk. A Maria apartman nem nyerte el igazán a tetszésünk. A prospektusban jóval többnek mutatták, mint ami valójában. Nincs parkolója (mellette, az utcán álltunk le), a szobák igen puritánok – pedig nem vagyunk válogatósak! – pl. a hálószobában csak egy konnektor volt, a tévéé… Igaz, a légkondi annyit működött, amennyit akartuk, és az erkélyről pont a tengerre láttunk, de akkor is az az érzés alakult ki bennem, mint gyermekkoromban a táborozások szoc.reál „minimál”szállóiban. Főleg, hogy gyakran még meleg zuhany sem jött…
Estefelé lementünk a tengerre pancsolni. Milán (kisfiunk) istenien érezte magát! Gyorsan megtanulta, hogy a tengervíz nem iható, csak fürdeni jó, nem is volt vele többé semmi gond. Meglepődtem, rengeteg a turista, mégis kristálytiszta a tenger. Még kisujjnyi halacskákat is láttunk. :) A tengerpart homokos, lassan mélyülő, a víz langyos – ideális kisgyerekes családoknak.
Késő este elmentünk mindnyájan sétálni, habár 10 óra elmúlt, mégis nagy a forgalom. A boltok reggel 8-tól este 11-ig vannak nyitva… Sok az árus, az étterem, taverna, rengeteg a gyümölcs. Tetszik. Vettünk alap élelmiszereket és hazajöttünk.
Tolo 1925-ben csupán pár házból álló halászfalu volt. Az Argoliszi-öbölben fekszik, több pici sziget öleli körül. Szemben a Rombi és Coronaris-szigetek vannak, az egyiken kis kolostor épült, a másik kettőt pedig csak állatok lakják. A hegy oldalán görögül felirat: „El a kezekkel a szigettől!” Nem is épültek ide szállodák…
Mi kocsival mentünk nyaralni, így jókat kirándulgattunk mindenfelé Görögországban. Viszont az is igaz, hogy az utazási irodák számos fakultativ (buszos) programmot ajánlanak, tehát a csoportosan utazók szintén szét tudnak nézni a környéken.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo