Egy kis Tunézia 1. nap 1. rész

Tunézia Sousse

Ott-tartózkodás ideje: 2007. okt. 04.  - 2007. okt. 17. (13 nap)

0 hozzászólás I 3 525 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. máj. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar nami Beszámolója

Cimkék: nami  Sousse 

Utam 1. napja
Tunisia-Sousse
2007. 10. 04.

Mindezek után reggel 5. 20-kor kelek, hat órakor indulok otthonról. Fél hétre a szerelőnél vagyok, a Merdzsós taxi már vár, elbeszélgetünk a reptérig, ami húsz perc és 3. 000 Ft. Végül is korrekt, én meg kivételesen a megjelölt időpontban, hétkor ott vagyok.
Hosszú sor, Angi már vár, nála én vagyok az utas és még páran, akik később jönnek. Ezzel ellentétben a check in kb. egy órát tart, mivel a gép tele a másik utazási iroda utasaival.
Problémamentes bejutás a belső térbe, a dutyifrí meglehetősen drága (nekem), így nem vásárolok semmit.
Az ellátmányt jó előre becsomagoltam a bőröndbe, így vissza lesz helyem és súlyom is, cigarettát meg nem vagyok bolond itthon venni, mikor odakint jóval olcsóbb!
Beszállás 8. 20-kor, így az indulás a megjelölt 8. 40 helyett tíz perccel későbben.
Sebaj! Az érkezés pontos. Gyorsan a pénzváltóba! Megfogadtam már korábban, hogy helyi pénz nélkül sosem hagyom el a repteret. Nehogy mán turistának nézzenek!
Váltok 20 Eurót 1, 744-en, de amikor megszámolom az aprót, kiderül, hogy átvert a mosolygós csávó 840 millimmel. Tanulópénz, kijöttem a helyi pénz felismeréséből, de nagyobb veszteség ne érjen!-)
Kb. még fél óra tipródás és csomagválasztás után (ez alatt alkalom nyílna vásárlásra, de minek még?) Szilvi fogad minket odakint. Busz majd jön, úgyhogy ráérünk elszívni egy-két cigit a háromórás út után! Valóban, busz kb. fél óra múlva jön, mégis a parkolóba, ahol még várunk egy röpke háromnegyed órát, miután egyik utastársunk eltévedt a reptéri forgatagban, és visszament belülre, útlevél nélkül! Hogy ezt hogy tette?:-D
Szilvi aranyosan vezeti fel a dolgokat, a jelentős infókat elmondja, korrekten.
Érkezésünk Sousse-ba ½ 2 felé történik meg, miután végigjártuk a tengerpartot és még két-három szállodát, ahol jó páran leszállnak. Én nem ájulok el elsőre a várostól, de lesz ez még jobb is! A Royal Beach Hotel 3* a város északi felén van, kívülről kicsi, de rendezettnek tűnik. Egyedül megyek be, megvárom, hogy a recepciós foglalkozzon velem, cigivel nem kínálom, mert elvégre is Ramadan van, ilyenkor nem illik dohányoznia! Youssef, a londíner segít felcipekedni a szobámba, ami a másodikon van és…a szomszéd építkezésre néz!
- Good room?
- Nem, ez így nem lesz jó, ezt intézni kell!
Ennek ellenére megkapja az egy dínár baksist, később még jól jöhet ez!
Vissza a recepcióra, Mohamed rázza a fejét: Sorry, nincs másik szoba, talán holnap!
- Ins’Allah!
- Az, az anyukád kicsiny fiát!
Na, lássuk a szállót a kipakolás után! Kicsiny szálló, majdnem saját parttal, Tunéziában ritka a valóban saját part, de medence van és kicsi, de kedves kis hotel ez!
Majd meglátjuk, mint a bizakodó vak!
3-ra értekezlet a szomszéd szállóban, a Marhabában, addig átöltözöm és „akklimatizálódom”!

Folyt. köv.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina