Luxemburgi városnézés

Luxemburg Luxemburg

Ott-tartózkodás ideje: 2008. máj. 10.  - 2008. máj. 10. (1 nap)

2 hozzászólás I 5 964 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. júl. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója

Cimkék: luxemburg 

Pünkösdkor egy kis városnézésre ruccantunk Luxemburg fővárosába. Szombat délután volt, sok ember sétált az utcákon, a főtéren kirakodóvásár, alkalmi zenészek szórakoztatták az érdeklődőket. Körben kényelmesen üldögéltek a teraszokon az emberek, jó idő volt, még napfürdőzni is lehetett. Elsétáltunk a Királyi Palotához, ahol az őrség tagjai 3 óránként váltják egymást, s már nők is lehetnek a királyi őrség tagjai! Idegenvezetőnk elvitt minket oda, ahonnan a fák között lehetett látni a régi börtön épületét, távolban pedig az EU épületeit.
Bementünk, s egy kis orgonamuzsikát hallagattunk a Notre Dame Katedrálisban, s a kriptában pedig a hercegi család síremlékeit néztük meg. Jó órát sétálgattunk a kis utcákon, elegáns és drága kirakatokat láttunk, végül megállapítottuk, hogy itthon szebbek a kirakatok, az épületek, a látnivalók, s barátságosabbak az emberek.
Feltöltve: 2008. máj. 23.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
iadanyne - 2008.07.09. 17:03

Köszi a pontos információt, nem is tudom miért írtam királyi palotát.

sznorbee - 2008.07.09. 16:52

Csak a pontosabb információk miatt:a Nagyhercegi Palotát láttátok, Luxembourg nem királyság. Aki legközelebb Luxembourgban jár próbálja meg a városnézést a kölcsönözhető biciklikkel és azért egy óránál szerintem majd hagyatok több időt rá, mert az azért kevés még ha tényleg egy magyar megyényi is az ország. Jó utazgatást mindenkinek!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina