Használhatatlan strand a csodálatos Vörös tengeren

Egyiptom Sharm El Sheikh Regency Plaza Hotel

Ott-tartózkodás ideje: 2007. aug. 20.  - 2007. aug. 31. (11 nap)

7 hozzászólás I 19 455 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. aug. 14. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar takacsboglarka Beszámolója
Regency Plaza Hotel értékelése
takacsboglarka még nem értékelte!
Az értékelések összesen:

3.5

Eddig 2 utazó értékelte.

A családommal ezidáig 2x voltunk Egyiptomban Hurgadán, ahol a szálloda starndja teljességgel használható volt a tenger szépségeinek felfedezésére. Nos ezt az élményt ebben a szállodában el lehet felejteni. Csak gumicipővel (nem szandál) hosszas gyaloglás után lehet eljutni a strandról a korallzátonyon fennakadt hajóroncsokig. A szomszédos szállodák mólóját nem lehet használni, mert nem engedik. Nem tartozik a Regenci Plaza-hoz. Csak a hosszas bokáig néha combközépig érő vizen keresztül lehet kijutni a nyilt tengerig. A szálloda strandja tulajdonképpen egy legyalogolt korallzátony.
A Medina Tours a szobákat 3 kategóriában árulja, komfortfokozat megjelölésével. Persze minél komfortosabbra vágysz annál többet kell érte fizetni. A komfortfokozat standard, delux, superior. Mi négyen mentünk igy a legdrágábbra fizettünk be. Megérkezésünkor elmondták, hogy nincs a szobák között minőségi különbség. Vannak a hagyományos szobák ill. 3 lakosztály a szállodában. Az utazási szálloda olyat árul ami nincs. Mikor hazajöttünk hosszas levelezésbe kezdtünk, hogy a különbözetet térítsék vissza, mert nem volt alapja annak, hogy több pénzt kértek. Tudjuk-e bizonyítani, hogy a magasabb komfortfokozatot fizettük. Igen tudtuk, a bejelentkező vocher-en rajta volt, ez nálunk maradt, mellesleg a számlára nem irják rá a szoba minősítését. Hosszas levelezgetés után a Medina tours-nak az volt a válasza, hogy mivel nem hoztunk írásos nyilatkozatot a szállodából vagy a kitelepített idegenvezetőtől ezért nem tud velünk tovább foglalkozni. Csak megjegyzem a szállodában az idegenvezetőt is beleértve csak szóban mondták el, hogy egy tipusú szobaik vannak amibe ha kell tesznek rácsos pótágyat, de többszöri kérésünk ellenére sem voltak hajlandók ezt leírni.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
6 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
ueszti - 2008.08.21. 14:15

Mi is most voltunk Egyiptomban! A Kartago Toursal! Hurghadától nem messze, Makadi Bayben a Prima Life Resorts and Spa-ban! Én csak dícsérni tudom azt a szállodát! Ennél tökéletesebb már nem is lehetett volna! Volt homokos partja és nagyobb korallpadok egy 50 méterre a parttól! Úgy hogy lehetett úszkálni a homokos vízben, vagy búvárkodni és gyönyörű halakat látni! Sajnos nagyon meg kell válogatni az utazási irodákat és a szállodákat is természetesen! Mi egy csomó infót és képet szereztünk a szállodáról előtte, így nem ért minket váratlanul! Hál istennek! A szobákat illetően is csak jót tudok mondani! Nem voltak eltérő szobák, max nagyságban, de mindenki ugyan olyan szobamminőséget kapott! Szóval aki még menni akar Egyiptomba és van rá lehetősége, ezt a szállodát válassza!

dhrbikes - 2008.08.20. 15:20

Érdemes, mi bejártuk 1,5 hét alatt egész Görögországot a saját autónkkal! Minden nap más látványosság és tengerpart!

odybuvar - 2008.08.16. 22:38

Azért nyugtass meg, hogy szandálban, vagy bármi másban NEM léptetek a korallra, bármilyen "kopottas" is volt. Ugyanis pont ezért egyre kevesebb a "látnivaló", mert sok turista (gondolom ti nem, mivel búvárként tudjátok mi a helyzet) a látvány érdekében nem fordít kellő figyelmet a környezet megóvására. Aztán amikor visszatér néhány hónap vagy év múlva, akkor meglepődik, hogy szegényesebb lett az élővilág. Szegény korallnak már az is beteszi a kaput ha túl közel suhint valaki az uszonyával. Arról, hogy hozzáér, már ne is beszéljünk.

Viki04 - 2008.08.15. 15:53

Kedves Boglárka!Melyik volt az a 2 másik hurghadai szálloda, amelyiket említettél? Ahol muréna, polip stb...Én most voltam a Hilton Long Beachen, ott is volt saját korallzátony molóval, nagyon szép volt, csak bővitem az ismereteimet hova érdemes még menni Hurghadán. Murénát itt is láttam, sőt kékpettyes ráját is polipot, viszont nem.

takacsboglarka - 2008.08.14. 20:28

Ha már az ember elmegy nyaralni, jóesetben ez a nyár fénypontja, akkor nem engedheti meg magának, hogy bármi elrontsa a kedvét. A napjaink ugy néztek ki, hogy reggel már a reggeli dobozzal a hónunk alatt távoztunk. Fogtunk egy helybeli taxist, a meghirdetett fakultatív utakat töredék áron megusztuk, ill. Naama Bay-en a Sinai Divers-el búvárkodtunk Tiránnál,a Tristlegorn hajóroncsnál, Ras Mohamednél stb. A tenger élővilága egy nagy csoda amit nagyonsok szálloda strandján megtapasztalhatsz.Mi előzőleg már voltunk Hurgadán 2 szállodában ahol szinte csak ledugtad a fejed a vízbe és volt ott nagy polip, muréna, rája halrajok stb. Ennek a szállodának a strandján ezt nem fogod megtapasztalni, biztos lehetsz benne. Vagyis elötte tájékoztatni kell az embereket, hogy mire számithatnak. A medina tours még mindig ilyen megkülönböztetéssel árulja a szobákat. Mi akkor kb. 90.000 ft-al fizettünk többet. Nem vagyok kekec semmi bajom a szállodákkal. A helybeliek nagyon kedvesek és figyelmesek ill. mindig hatalmas trakta van az étkezések alkalmával. Egyetlen probléma, hogy azt kell eladni (utazási iroda)amit beigérnek. Ha nincs használható strand, de van klassz agyonklórozott medence, kaja hegyekkel akkor azt kell eladni.

hallohallo - 2008.08.14. 17:39

a medina tours-zal én is megszívtam. tavaly novemberben sürgősen el akartunk menni "nyaralni", épp akkor ráértünk, mindketten, ez ritka eset.kinéztem a neten egy utat a medina tours-nál, felhívtam őket, mondták, hogy nincs olyan, hogy utalásos foglalás, menjünk be. berohantunk, kiderült, hogy az ő rendszerükben el van cseszve valami, és ami a neten akciósan van meghirdetve, az nincs benne a gépben - mindegy, nekem volt igazam, ez röpke 20 perc ide-oda telefonálás után kiderült. mi ott vártunk, üldögéltünk. aztán kiderült, nem tudnak biztos foglalást adni, az a bizonyos szálloda lekérésre működik, 2-3 nap múlva visszajeleznek majd, de nyugodjak meg, biztos hogy lesz hely. (a nyaralás 5 nap múlva indult volna.) okés, fizetés kártyával - hát azt az ő gépük nem fogadja el. okés, rohanás bankba, épp zárás előtt (mert pénzkivét limit van a kártyán), pénz ki, rohanás vissza, pénz be. aztán haza. és vártuk az értesítést. 2 nap múlva telefonálok. aszongyák, várjak még. másnap megint telefonálok. aszongyák, még mindig várjak. oké, harmadnap megint telefonálok. hát még mindig semmi hír a szállodától. mondom, akkor hívják fel őket. mondják, hogy és az mit ér? ezek arabok, mit várok tőlük, hogy meg lehet bízni a szavukban? (hogy azt mondja nekik, hogy küldjék már azonnal a mélt vagy faxot, eszükbe se jutott.) de legyek türelemmel, mert biztos meglesz a cucc. negyednap (indulás előtti nap!) telefonálok, hogy mi van már. aszongyák, hogy hát visszajött a jelzés, és nincs hely, bocsi, de hogy van itt egy másik szálloda, arra mehetek, ad nekem egy linket, nézzem meg a neten. megnézem: ótvar ronda, egy csillaggal kevesebb, NEM ABBAN A VÁROSBAN, AHOVA ÉN AKARTAM MENNI, északabbra, ahol hidegebb van, és ez novemberben még ott is számít, és ráadásul direkt megnéztem a szálloda saját honlapját, és A SZÁLLODÁT ÉPPEN ÉPÍTIK, TEHÁT NEM MŰKÖDIK EGY CSOMÓ MINDEN. ezt a medina nem is jelezte, még jó hogy beszélek idegen nyelvet. ja, és DRÁGÁBB, rá kellett volna fizetni. szóval berohantam, ők meg ostobán mosolyogtak, hogy hát, akkor ez van, és hogy de kár, hogy nem tetszett a másik szálloda. mondtam, hogy ótvar, erre néznek, hogy pedig szerintük milyen szép. mondom, hogy csak félig működik, ők meg, hogy jé.na mindegy, pénzt visszakaptam, bementem a budavártours-ba, azonnal lefoglalt nekem egy borzasztó kedves lány 3 helyre is utat, hogy ha nem igazolja vissza az első helyes a lekérést, akkor ott a második, ha az se jön be, ott a harmadik, ami nem lekéréses volt, szóval tuti az utazás. így indultunk pár nappal később a harmadikként megjelölt helyre, ami nagyon,nagyon,nagyon jó volt!csak ez a hülye medina tours ne lett volna.

zoner - 2008.08.14. 17:32

Nem volt másik strand a környéken? A nyaralás teljes időtartama alatt egyetlen strandra megy ki mindig a család? Nem unalmas az egy kicsit?

Pontosan mennyi volt az, amivel drágább volt a szoba?

Hihetetlen... én idén voltam utoljára nagyobb csoporttal, utazási irodával nyaralni. Nem az idegenvezetés, hanem a többiek miatt.

Jóhiszeműen befizet az ember egy buszkirándulásra egy szigeten, aztán hallgathatja mások panaszait, meg hideg van, meleg van, kiszárítja a szemét a légkondi, miért nem állunk meg, miért ennyi a szoba, miért nincs 5 centivel arrébb benne az ablak?

Adják írásban, hogy a szemközti szobának az ablaka a padlótól mérve 5 centivel lejjebb van, és ott a család minden tagja élvezhetné a kilátást a tengerre, de így nem, majd otthon megyünk a fogyasztóvédelemre és visszakérjük az árát, mert így nem mindenki élvezhette a drágább szoba előnyeit.

Soha többet csoporttal, kizárólag egyénileg!!! Lehet, hogy görögbe is autóval fogunk menni :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina