1 hét a Kvarner-öbölben

Horvátország Novi Vinodolski

Ott-tartózkodás ideje: 2008. aug. 16.  - 2008. aug. 23. (7 nap)

4 hozzászólás I 8 824 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. szept. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar renato Beszámolója

Cimkék: beszámoló  Horvátország  Kvarner  Kvarner-öböl  Novi  ongo  öböl  strand  utazás  Vinodolski 

Egy csodálatos hetet töltöttem el ebbe a csodálatosan szép városkába de kezdjül az elején.

16-a, Az utazás.

Ugye minden nyaralás úgy kezdődik hog utazunk a mienk is így kezdődött. Mivel mi turnus váltáskor mentünk ezért már hajnali 5-kor elindultunk ami nekem nagy érvágás volt mert én álltalában 10-ig szoktam aludni. Na mindegy elindultunk az Tárnokról először Érdre mert jött velünk egy másik család is. Onnan fel az M7-re előtte lévő nap megvettük a matricát. Még mikor utaztunk nem volt meg a határig az út ezért lekellett jönni és egy kis ideig a 7-en menni. Nem tudom ki írta azt a hülyeséget a népszavába hogy reggel 6-tól dugó volt a határon de nagyon elnézte mert mi 10 percet nem várakoztunk reggel 8 körül. Leértünk Novi Vinodolskiba délre. Sajnos csak kettőkor lehetett elfoglalni a szállást úgyhogy addig kicsit sétálgattunk/felmértük a terepet. Elérkezett du. 2 és elfoglaltuk a szállást. Kipakoltunk és lementük megnéztük a vizet nem volt rossz kicsit búvárkodtam. Ennyi volt ez a nap.

17-e.

Ezen a napon ugyanott fürödtünk ahol tegnap és este elentünk egyet sétállni megnéztük a várost.

18-a, A hideg víz

Ezen a napon reggel a másik család feje azt mondta nekünk hogy olyan helyen jó fürdeni ahol mész-mész kocsival és ott a szélén van egy part. Hát mondtuk legyen úgy csináltuk ekkor még nem tudtuk mire válalkozunk. Nem is kertelek elmondom: olyan hideg volt a víz hogy úszni nem lehetett mert elzsibbadtál, búvárkodni se mert alul meleg volt de mikor feljöttél megfagytál, úgyhogy itt csak frizbiztünk.

19-e, Crikvenica.

Ezen a napon úgy döntöttünk hogy elmegyünk a közeli városba Crikvenica-ra (sajnálom ha rosszul írtam). Itt nagyon jó és nagyon szép volt a strand. Olyan volt hogy így volt sorrendbe: Szálloda-pálmafák-part. Igaz ez se volt egy búvár paradicsom de jó volt legalább úszkállni mert kellemes volt a víz, főleg a tegnapihoz képest. Egyedlen "gond" volt csak hogy fizetős volt a parkoló de nem volt sok 3 kuna/óra összesen fizettünk 21 kunát. Este elmentünk sétállni a "közeli" templomhoz ami nem is volt olyan közel de megérte mert csodálatosan szép csak miután felépítették a templomot utána jöttek rá hogy torony is kéne úgyhogy azt pár méterre mellé építették. Este olyan fáradtak voltunk hogy nem volt gond az alvással

20-a, A kirándulás.

Ezen a napon elmentünk egy kis kirándulásra a Losinj szigetre mert azt hallottuk hogy ott lehet delfineket nézni. Átmentünk a Krk szigetre a hídon onnan meg komppal Losinjba azon belül Mali Losinjba kellett elkocsikázni mert azt hittük ott van a delfin nézés de egy óra kocsikázás után rájöttünk hogy Vali Losinjba van. Átmentünk oda ott meg kiderült hogy 11 órától 17 óráig van mi meg 14 órakor értünk oda. Ott elcsászkáltunk egy kicsit és visszamentünk a komphoz ahol másfél órát vártunk a tűző napon. Na mindegy utána hazamentünk.

21-e, A tábor.

Ezen a napon oda mentünk ahol először fürödtünk csak egy gond volt mégpedig az hogy volt vmi tábor mellettünk. Először csak zenéltek ami nem is lett volna baj ha nem mindig ugyan azt a számot nyomják. De mikor lejöttek akkor indult el a "buli". Csak néhányat írok le. Egy kis gyerek oda jött az Unoka testvéremhez erősködni és voltak nagyobb gyerekek akik az almacsutkát dobták hozzánk. Mi meg hozzájuk.

22-e, Az evés.

Ezen a napon ugyanarra a helyre mentünk mint tegnap csak kicsit arrébb. Csak két dolog történt ezen a napon az első hogy átúsztunk egy kisebb szigetre ami legalább 300 méterre volt. Hát majdnem meghaltam. Oda leírtuk hogy itt jártunk... A második az hogy elmentünk étterembe ahol tele zabáltuk magunkat. Lehet nézegetni a képeket.

23-a, A hazaút.

Ezen a napon nem történt más minthogy kétszer dugóba kerültünk egyszer az 5 kilóméteres alagút miatt ami csak 1-1 sávos másodszor meg egy fizetős kapunál. Szerencsére mára már kész volt az M7-es úgyhogy végig jöttünk rajta. Itt megjegyezném hogy valahogy itt nem láttam olyan táblákat hogy Gyurcsány a hibás! nem tudom miért.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
4.7 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
renato - 2008.09.06. 11:54

Oké bocs javítottam.

ablakzsira - 2008.09.05. 22:57

Pl. A "hol" kérdésre adott válasz esetén a főnév helyes ragozása a "-ban, -ben", és nem a "-ba, -be". Ez utóbbi a "hová" kérdés esetében helytálló. Tehát már a cím is így hangzott volna helyesen: "Egy hét a Kvarner-öbölben" De ezt Te is biztos tudod. Én nem akarlak bántani, csak bosszant, hogy attól, hogy a számítógépes-internetes irogatás könnyedebb műfaj, mint a hagyományos levelezés, ezért sokan pongyolán fogalmaznak (ez Rád nem igaz), emellett nem figyelnek oda a helyesírásra, netán direkt vétenek hibákat.

renato - 2008.09.05. 17:26

Miért mi bajod van vele?

ablakzsira - 2008.09.05. 10:49

Drága rentato, nem gondolod, hogy néha bele kellene nézned a helyesírási szótárba???? Esetleg korrepetálást kérned egy magyar szakos tanártól? Nem vagyok kötekedő típus, de ettől a színvonaltól már kinyílik a bicska a zsebemben... Helyesírásod még a mai (!) érettségi szintet sem üti meg...


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo