Le Pacha - a csodás szálloda Hurhada közepén

Egyiptom Hurghada La Pacha ****

Ott-tartózkodás ideje: 2008. aug. 22.  - 2008. szept. 02. (11 nap)

0 hozzászólás I 4 699 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. szept. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Cvofis Beszámolója

Cimkék: Le  Pacha 

La Pacha **** értékelése
Cvofis értékelése:

4.4

Az értékelések összesen:

4.4

Eddig 1 utazó értékelte.

A szálloda Hurhada középpontjában található. Tulajdonképpen a 2008-as utazás kiállítást követő hosszas töprengés után (vajon melyik hurghadai szállodát válasszuk) végül erre esett a választás, amit egyáltalán nem bántunk meg. Minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást kínál az ott eltölthető idő a kategóriájához mérten. A szálloda nagyon szép, főleg esti kivilágításban, tulajdonképpen mindenhez elég közel esik. Ha valaki szereti az éjszakai forgatagot, szeretne kikapcsolódni éjszaka is (bárok, belly dance "diszkók") a szálloda 200-300 m-es körzetében megtalálhatók. Aki pedig a vásárlást szereti, nos annak sem kell betaxiznia a város széléről a központba. A szállodának fő- és sok kis 2 emeletes épülette van, melyet középen előbb egy tér, egy medence, a teniszpálya és természetesen a tengerparti szakasz vesz közre. A tengerpart saját, zárt, állandó őr vigyáz a vendégek nyugalmára. A zavartalan hassüttetést és sörkortyolgatást kizárólag a közeli aquacenter alkalmazottai törik meg akik végtelen türelemmel és rendkívül barátságosan, nem tolakodón szólítják meg a vendégeket és próbálják szolgáltatásukat eladni egyébként nem drágán. Napozóágy kivétel nélkül mindig volt, akár a medencéről, akár a tengerpartról beszélünk. A bárban készséges személyzet teljesít. Helyi alkoholos (sör, vodka, whiskey, cognac stb.) és alkoholmentes italokat (gépi cola, fanta, sprite, soda) lehet kérni. A koktél fogalmát azonban nem ismerik, a hozzávaló kellékeik sincsenek meg a szívószálon és a jégkockán kívül, de azért, ha az alapdolgokat meg tudják csinálni. Nagyon finomnak mondanám a sörüket (Sakara) a többi alkoholos ital kinézetében próbál hasonlítani az eredeti címkékre, de ízre sem rossz. Nagyon jó néven veszik mind a tengerparti bárban, mind a medencénél, ha az utazás elején 5-10 fontot, 1 dollár vagy eurót dobsz a pincérnek, de ne a dobozba, mert azt nem ő fogja kapni. Onnatól kezdve igazán érezni fogod, hogy figyelnek rád, és törődnek veled. Egyiptomban egyetemlegesen elmondható amúgy is, hogy mindenért baksist, borravalót várnak el és ez alól nem kivétel a szállodai alkalmazott sem. A tengerpart szép, nappal a part bal oldalán lévő aquacentrum hajói kifutnak és csak este jönnek vissza. 10-15 m után már mélyül, jó lehet snorkelezni, csodálatos az élővilág a víz alatt, szép halak vannak. Még jóval beljebb is, ahol a vízmélység már tetemes, még mindig látni a tenger alját. A sós víz nem elviselhetetlen, de eléggé koncentrált tartalommal bír :) A szomszédos Minamark szálloda strandja, illetve inkább korallszirtjei még csodálatosabb élővilágot rejt magában, ezért mi sokszor átkirándultunk erre a részre, senki sem szólt érte. A két partszakaszt egy stég választja el.
Ételek: Mindhárom étkezés svédasztalos. a reggeli (7-10 óra között) bőséges választékot nyújt. Főtt vírsli, tojás minden formában, péksütemények sora, dzsemek, kétféle sajt, pirítós, mini palacsinta, saláták garmada (bár néha fura ízű, főleg az öntetek). Természetesen mindhárom étkezés alkalmával mindenféle ital kérhető, az alkoholmentes gépből jön (cola, fanta stb.) a sört üvegből öntik, bort is lehet kérni, de csak vacsorakor. Ebéd (13-15 óra között) során levest, általában rízst köretként (naponta változó formában) szárnyashúst (csak comb naponta változó formában, ízesítéssel ami egyébként nem rossz), bárány vagy marhahúst lehet a tányérra szedni. Néha van penne, egyfajta paradicsomszósz-szerű ízesítéssel. Egyszer volt egy bird tongue nevezetű köret, ami borzasztó finom volt. Természetesen saláták sora van még, de gyümölcsből nem voltunk elkényeztetve. A vacsora alkalmával (19-22 óra között) hasonlóakat lehetett enni, mint az ebédnél. Persze fel voltak készülve arra is, ha vki hideget vacsorázik. Az ebédet v. vacsorát a szállodához tartozó két étteremben is el lehetett fogyasztani úgy, hogy a szálloda all inclusive karkötőjét felmutatva 25 %-os kedvezményt kapsz.
Ha kimozdulsz bárhová, mindig legyen nálad hűtött ásványvíz, amit előzőleg a „szupermarket”-ben vásároltál meg és a szobában lévő hűtőben hűtötted le, mert aranyat ér, akár napközben, akár este. Nagyon meleg van, legalábbis, amikor mi voltunk napközben 40-45, éjszaka 30-35 fok volt. Az ásványvíz baromi olcsó, nejlonnal lezárt kupakban (csalásmentes) 1-3 font között kapható (Nestle, Baraka, Borsec stb.)
Utazás: két fakultatív kiránduláson mindenképp ajánlott részt venni. Az egyik Kairó, ez kihagyhatatlan mindenféle szempontból, ugye nem kell említeni miért. A másik a Giftun sziget. Mesebeli csodás táj ez is, lakatlan szigettel, apróhomokkal, csodálatos tengerszakasszal. Ehhez az úthoz csodás nyíltvízi snorkelezési lehetőség is társul 2 alkalommal, szintén a már korábban említett csodaszép tengeri élővilággal.

A suvenír vásárlás során az araboknál elmondható, hogy vannak fix áras boltok, de ne végy meg mindent az első napokon, mert rosszul jársz. Inkább tapasztalj sokat, vedd fel az ottaniak ritmusát és rá fogsz bizonyos érdekes dolgokra jönni. Vannak persze klasszikusan olyan helyek ahol alkudni kell. Elmondható szintén egyetemlegesen mindenhol, hogy minden annyiba kerül, amennyit te adsz érte akkor, ha eltántoríthatatlan vagy abbéli szándékodból, hogy mennyit vagy hajlandó érte adni. Érdemes persze néha alacsonyabb árat mondani, mint amire valóban gondolsz, de komolynak kell maradni, hogy lássa, hogy nem vagy félős stb. Előfordult jópárszor, hogy 420 fontos összértékű árut 130 fontért vettünk meg, csak kicsit „masszírozni” kellett egymást. Ha valakinek van képe hozzá, simán meg tudja tenni.
Összességében úgy a szállodában, mint Hurhadában és Egyiptomban felejthetetlen 12 napot töltöttünk el. Ennél rövidebb időre vétek elmenni, mert annyival nem drágább a több nap, hiszen a szállodán kívüli élet (boltok, ásványvíz stb.) nem drága, a szállodában meg úgyis mindig van mit enni, inni.
Feltöltve: 2008. szept. 10.
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina