A város, látványosságok

Olaszország Róma

Ott-tartózkodás ideje: 2006. nov. 01.  (1 nap)

4 hozzászólás I 9 829 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kicsilany Beszámolója

Cimkék: róma 

A párommal 2006 őszén voltunk Rómában 3 napra.
Mikor megérkezett a gépünk, láttuk, hogy fix áras taxik vannak valahol, de mikor kimentünk a taxisokhoz, prédáknak éreztük magunkat. Aztán egy öreg mondta menjünk vele, mondta neki a párom, hogy 40 euroért elvisz-e, akkor mondta nem. Majd végül egy nő vitt el minket, de olyan őrült módon vezetett, meg állandóan szívta a cigit és telefonált. Kicsit féltem.

1 óra körül értünk oda, lepakoltunk, és indultunk is a Colosseumhoz. Szerencsénkre nem volt nagy sor, hamar bejutottunk. Azt hittem egy kicsit nagyobb élményt fog nyújtani, mert imádom az ókort, meg mindent ami ókori, de valahogy nem tudott magával ragadni a látvány. Majd átmentünk a forum romanumhoz. Kényelmes cipőben menjetek, mert nagyon megerőltető a lábnak!

Másnap végig sétáltuk a Corsót, elmentünk a spanyol lépcsőhöz, amit ősszel nem borítanak virágot, így az se volt túl nagy élmény, egyszerű lépcső. És szerencsénkre, vagy nem, pont aznap esküdt Tom cruise, és pont megtaláltuk a hotelt ahol voltak. Álltak ott emberek, gondoltuk megállunk mi is. Őket nem láttuk, de Will Smith, Victoria Bechamet, Jeniffer Lopezt igen.
Voltunk még a Trevi kútnál, sajnos rengeteg ember volt ott, és vigyázzatok a rózsaárusokkal. Sikerült nekünk beleesni a csapdába, vennünk kellett 1 rózsát másfél euróért..

Róma folyóját is megnéztük, sétáltunk egy nagy parkban, voltunk a Pantheonban is.
Utolsó napra esett a Vatikán. Csak kívülről akartuk megnézni, de pont akkor le volt zárva a tér.
A vatikán és a folyó közötti úton, ami az Angyal várhoz vezet is rengeteg árus van és mókás volt nézni, milyen gyorsan tudnak összecsomagolni, ha felbukkan egy rendőr autó.

Összességében a látványosságok nekem nagyon tetszettek, szép a város, de mégsem.
Tele van árussal, kosszal, szeméttel, néhol még büdös is és a sok macskaköves úton számomra nagyon hangos a forgalom.
De jó volt, voltunk ott, máskor máshova megyünk :)

Ha van kérdés szívesen válaszolok!
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Zsofi89 - 2011.05.13. 13:00

Szállások Paolo apartmanjaiban, Róma központjában! Információ: hostelroma@velvet.hu

rothman - 2007.08.05. 19:16

Én az egyik barátomnál voltam kint 4 napig. Nagyon tetszett minden látványosság, és az olasz barátja révén jó helyeken voltunk. Nem voltak felemás érzéseim, csodálatos a város, és a nyüzsgés is tetszett. A Vatikáni Múzeumot látni kell mindenképpen... :)

Noeeka - 2007.06.21. 08:18

Nekem szerencsém volt egy teljes hetet eltölteni Rómában és azt hiszem, hogy éppen ezért sikerült felvenni a város ritmusát, szóval a 3. naptól már nem riadtam meg a furcsa szirénáktól, nem zavart a zaj és elkezdtem nem észrevenni a piszkos utcákat. Egyszerűen magával ragadott a forgatag, csodálatos élmény volt!

Mamszi - 2007.06.12. 15:55

Rómával kapcsolatban nekünk is hasonló felemás élménytömegünk van, és ezen csak az lendített valamit pozitív irányban, hogy sikerült majd egy teljes napot a Vatikánban eltölteni.Ha egyszer visszamentek ide körülnézni, Vatikánnal kezdjétek.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina