Révkomárom - Európa udvar

Szlovákia Komarno

Ott-tartózkodás ideje: 2008. okt. 27.  - 2008. okt. 27. (1 nap)

0 hozzászólás I 7 402 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. nov. 24. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar vikiper Beszámolója

Cimkék: európa  komárno  révkomárom  udvar 

Egy pár napos kirándulás során jutottunk el Révkomáromba, konkrétan az Európa udvart szerettük volna megnézni. Érsekújvár felől közelítettük meg a várost, így a szélét érintettük. Mivel nem volt sk-nk, úgy döntöttünk, a magyar oldalon parkolunk. Ahogyan átértünk a Duna-hídon, Komáromban rögtön a Tesco mellé értünk, ami tökéletes helynek tűnt arra, hogy az autót otthagyjuk, és gyalog sétáljunk vissza Révkomáromba. A szlovák oldalra kb. 10 perces sétával értünk át, és rögtön az első sétálóutcán indultunk el az Európa udvar felé. Párom édesanyja járt már itt, így térkép nélkül is könnyen odataláltunk.
Magát az Európa udvart én inkább egy térnek nevezném. "Európaiságát" az adja, hogy a házak homlokzata a különböző európai országok stílusában készült, és szerintem az ismertető nélkül is könnyen felismerhető, hogy melyik épület melyik országot ábrázolja.
Tipp: a tér házaiban a földszinten kis üzletek, kávézók találhatóak. Az egyik teákat, teázási kellékeket, kerámiákat árusító üzletben kétféle ismertető is található a térről, a téren található épületekről.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina