Kerékpárral Athénig

Görögország

Ott-tartózkodás ideje: 2008. ápr. 30.  - 2008. máj. 19. (19 nap)

4 hozzászólás I 11 251 látogató olvasta. Rögzítve: 2008. dec. 17. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Arpes Beszámolója

Cimkék: Albánia  Athén  Bosznia  Görögország  Horvátország  kerékpártúra  Macedónia  Montenegró 

Idén májusban egy barátommal egy nagyobb kerékpártúrát tettünk. Az úticél az út volt maga. A végállomás Athén.

Mivel időnk sajnos véges volt, így az elején kénytelenek voltunk egy kicsit belevonatozni a távba, de végül így is összejött 1600km kerékpáron.

Első este levonatoztunk Pécsre, ahonnan áttekertünk Harkányba. Másnap hajnalba innen nyomtunk egy vágtát a horvát-bosnyák határig, itt felszálltunk egy vonatra, amivel este Szarajevóban voltunk.

Innen már tisztán csak kerékpárral folytattuk az utat. Másnap a montenegrói Piva kanyonig jutottunk, hogy aztán csodálatos szerpentineken feltekerjünk a Durmitor hegységbe, ahol nem kis meglepetés ért minket: a hágó, amin át terveztünk kelni 5 méter hóban állt. Na az ilyenek miatt imádok kerékpártúrázni, csupa váratlan, előre ki nem számítható esemény. Ha két nappal később jövünk, már le lett volna kotorva a hágó.

A Durmitorban tettünk egy kisebb gyalogtúrát is, majd a világ második legmélyebb kanyonjában, a Tara kanyonban folytattuk az utunkat egy másik Nemzeti Parkig, a Biogradi-tóhoz. Majd le a Moraca kanyonba Podgoricáig, aztán át Albániába.

Albánia gyönyörű ország, fantasztikus természeti értékekkel. Az emberek is nagyon közvetlenek és barátságos, viszont az ország igen elmaradott. Kőkemény Balkán!

Macedónia az Ohridi-tóval ezek után felüdülés volt.

Görögországban még tettünk egy apró kitérőt, A dioni arceológiai park megcsodálása után Litochoroból feltekertünk az Enipea-völgyében 1100 méterre, hogy onnan gyalogszerrel hódítsuk meg Zeusz trónját, az Olimposzt. Hogy milyen volt a randi Zeusszal, azt megtudhatjátok, ha ellátogattok a

http://kerekparral-athenig.blog.hu oldalra.

Az Olimposz után felhajtottunk a görög autópályákra, mert hogy ezt ott szabad (!!!), sőt épp benzinkutas sztrájk is volt, így a forgalommal sem volt gond - alig voltak autók.

Evia szigetére bekompoztunk, ahonnan már csak kb. 200km volt Athén - ahol egy interneten megismert görög barátunknál szálltunk meg, és két nap városnézés után tértünk haza repülővel - a bringákat feladtuk poggyászként.

A repülő Bécsben szállt le, ahol szintén egy barátunknál aludtunk egyet, majd másnap Sopronig kerekeztünk, ahonnan vonattal jöttünk haza.

Itt most direkt csak egy összefoglalót szerettem volna írni a kalandról, ha valakit bővebben is érdekel, nézze meg a videót, vagy olvasgasson az előbb megadott link alatt lévő útibeszámolóból.

Aztán gyerünk, pattanj nyeregbe!!! Mert a kerékpártúrázásnál nincs nagyobb kaland és élmény a világon! A legjobb, legszebb, leg élményteljesebb formája az utazásnak.
Feltöltve: 2008. dec. 17.
Értékeld az élménybeszámolót!
7.2 (6 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Arpes - 2009.01.04. 14:51

A következő úticél Nordkapp, Norvégia és Európa legészakibb pontja. (najó, ez csak majdnem igaz, de így híresült el...)

Az út 3 hónap lesz, és több, mint 7000 km. Autós kiséret nélkül természetesen, különben elveszne az utazás kalandértéke.

Az útvonal:
http://m.blog.hu/ou/outdoor/file/bp-nordkapp.jpg

Apropó! Ehhez az úthoz már nem a lestrapált, 26-os kerekű nem pont ilyen utazásokra épített kerékpárommal mennék, hanem egy profibb trekkinggel. Illetve északra kellenének komolyabb tecnikai felszerelések is, gondolok itt ruházatra, hálózsákra, stb...Ezért ha valaki tud segíteni egy ilyen "expedíció" támogatásában, van kapcsolata kerékpár márkák képviselőivel, kerékpár forgalmazókkal, és outdoor boltokkal, márkákkal, az esetleg segíthetne.

Előre is köszönöm,
Üdv és Búék mindenkinek,
Árpesz

vix - 2009.01.03. 21:21

Hát ez szuper lehetett! Az uticél, az útvonal, a bringa.......na meg út közben a rakia;-)Következő uticél?

orcinus - 2008.12.19. 14:15

Korrekt kis film, szép tájak, biztos jó élmény volt. Képeket viszont hiányolom. De amúgy tényleg minden faja!

julay - 2008.12.19. 07:41

Így is van! A bringázás a legjobb, legszebb, leginkább élményteljesebb formája az utazásnak!!! :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina