Budapest és Bamako közötti kapocs

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2004. aug. 14.  - 2009. jan. 17. (1617 nap)

0 hozzászólás I 1 954 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. jan. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar BKFOngoBamako Beszámolója

Cimkék: adomány  bamako  budapest  rally  túra  verseny 

2005 decembere óta immár negyedik alkalommal, két hétre egyfajta varázslatos kapocs jön létre Budapest és Bamako között. Ez nem más, mint a Budapest-Bamako Rally, vagyis a „nagy afrikai futam”.

Villám Géza (Szabó Gál András) fejéből pattant ki az ötlet, hogy érdemes lenne megszervezni egy olyan versenyt, ahol támogatottságtól, szakmai tudástól függetlenül bárki elindulhasson, egy valamit szükségessé téve: az elhivatottságot és eltökéltséget.
A futam célja az volt, hogy bárki, aki érez magában elegendő kalandvágyat, az nekivághasson egy járművel a Szaharának, teljesen függetlenül attól, hogy az egy kelet-német autóroncs, vagy egy gyönyörű nyugati gépcsoda.

„Bárki, bármivel, bárhogy” –szól a verseny mottója, mely legközelebb 2009 januárjában indul útnak, Afrika szívébe. Az első versenyen még csupán 42 csapat nevezett, azonban a 2009-es, negyedik B2-ön már több mint 200 csapat rajtol el. A verseny mezőnye már teljesen nemzetközinek nevezhető - 26 országból nevezett 55 csapat-, köszönhetően az egyre nagyobb népszerűségének, melyet elveinek és mindenki számára szimpatikus hangulatának köszönhet.

A rallynak két kategóriája van: verseny és túra. A versenykategóriában indulók napról-napra űzik, hajtják majd a pontokat, melyeket az adott nap etapjának teljesítése, illetve különböző tájékozódási és logikai feladatok elvégzése után szerezhetnek meg. A túrakategória résztvevőinek pedig lehetőségük nyílik, hogy kizárólag a kaland átélésére koncentráljanak, illetve nagyobb figyelmet fordítsanak arra, hogy jobban megismerjék az európai ember számára oly ismeretlen kultúrát, mellyel Afrikában találkozhatnak.

Hiszen tudjuk, hogy Afrika nem csak távolságban van messze, a kulturális szépségeit egyre nagyobb sötétségbe burkolja a mélyülő szegénység, mely évről-évre mindinkább úrrá lesz a fekete-kontinens lakóin. Ezért is tűzte ki célul a Budapest-Bamako Rally, hogy létrehozza a Budapest és Bamako közötti karitatív kapcsolatot, és a versenyen keresztül próbál a lehető leghatékonyabb módon segíteni Mali és Mauritánia rászorultjain.

Ezért jött létre a Spirit elnevezésű kategória is, ami a verseny eredeti mivoltát hivatott megőrizni és ápolni, így az itt indulók egyértelmű célkitűzése, hogy a lehető legtöbb adományt gyűjtsék össze, majd jutassák el a célállomásra.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina