Portugál lehúzás

Portugália Lisszabon Hotel Mundial

Ott-tartózkodás ideje: 2009. feb. 27.  - 2009. márc. 02. (3 nap)

6 hozzászólás I 8 233 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. márc. 23. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar einmann Beszámolója

Cimkék: Hotel  Mundial 

Hotel Mundial értékelése
einmann értékelése:

3

Az értékelések összesen:

3

Eddig 1 utazó értékelte.

Egy gyors téli klímaváltozásra ugrottunk ki Lisszabonba.
Kellemes hely, nappal barátságos helyi emberek; este betépett, tolakodó feketék Afrikából...

A hotel 4 csillagosnak van hírdetve, valójában csak bő 3.
A reggelinél sorbanállás, várakozás; a lifteknél dettó.
Barátságos személyzet, átlagos berendezések, ohne wellness.

Utolsó reggelen bepakolva a mélygarázsban álló autónkba, meglepetten tapasztaltuk, hogy nyitva az ablak. (természetesen este felhúztuk, mind a 4-en megnéztük).

Ökör módon azt gondoltam, hogy a zárt, őrzött, kamerázott garázsban bizonságban van a vacak GPS-em, meg a fényképezőgépem....nem így volt.

Szóltunk a recepción, hogy gáz van.

Ott már tudták, mivel állítólag a járőröző személyzet már az előző este észrevette, hogy le van húzva az ablak és kivették a bőrkabátomat, nehogy ellopják.

Persze nem szóltak akkor... :-(

A rendőrségen azt mondták, hogy a bérautókhoz van álkulcs sok helyen és úgy nyitják a kocsikat...

A hotelesek mosolyogtak és azt mondták, hogy semmi gond, van felelősségbiztosításuk és minden OK lesz.

Természetesen, mire hazaértünk, már jött is a levél, hogy sajnálják a dolgot, de ki van írva a mélygarázsban, hogy felelősséget nem vállalnak...

De remélik, hogy élveztük és visszavárnak!

No comment...

Visszagondolva és értékelve a dolgokat, rájöttünk, hogy a személyzet keze benne lehet a dologban...

ABSOLUTE NOT RECOMMENDED!!
Értékeld az élménybeszámolót!
5.3 (6 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Carvalho - 2010.05.01. 19:02

Sziasztok!Én többször laktam a Mundialban üzleti úton, viszonylag olcsó volt, elfogadható minőségű, és jó helyen. Ha jól emlékszem. mellette volt egy utca, ahol csak cipőboltok voltak, olcsó és jó kínálattal. Sajnálom, ami veletek történt, de én nem hagynék bérelt autóban éjszakára cuccokat. Amúgy meg kéne nézni, hogy az autó biztosítás (ha ilyen volt) mire terjedt ki, és hogy a hotel miért kell, hogy jótálljon. Utóbbi nem garázs feliratból derül ki, hanem valamilyen általános, az ügyfél és a hotel közötti jogi viszonyt szabályzó rendelkezésekből. Pl. ha a hotel területén ellopnak valamit, azért ki állja a cechhet. A garázs bele tartozik-e? Kár, hogy dolgavégezetlen eljöttetek, nyilván jött a gép. Innen már nehéz intézkedni, persze a magyar biztosítók is szemetek, kár esetén nem túl etikusak, a kár fizetést minél alacsonyabbra dumálják, akár a kundtschaft félre informálása árán is. Egy maradt Nektek: megnézni, hogy hogy az ott kötött autóbérlési és szállodai szerződések milyen biztosítási klauzulákat tartalmaznak, és hogy utólag hogy lehet a tényeket és a károkat bizonyítani.Van-e rendőrségi jegyzőkönyv?Itthonról már nehéz, pláne, ha Voces nao falam portuguese (Önök nem beszélnek portugálul.).Szurkolok, sok sikert.Cumprimentos,Joao Carvalho

einmann - 2009.03.27. 06:52

Soknevű barátom!Taníts még!!!

einmann - 2009.03.27. 06:52

Soknevű barátom!Taníts még!!!

ortootto - 2009.03.26. 15:03

A probléma az h a hotel felel a garázsába bevitt cuccokért elvileg (ha az övék a mélygarázs). Tavaly ilyenkor Portoban voltunk és annyira tetszett, hogy idén ismét, tegnap előtt jöttünk vissza. Változatlanul hozza ugyanazt az idegnyugtató kellemes hangulatot, amit a múltkor is. Kellemesen szakadt, az emberek barátságosak, de ellentétben a többi latinnal, nagyon is visszafogottak, angolul sokan beszélnek, az árszint pedig alacsony. Sem tavaly, sem idén nem fordult elő velünk semmi ami miatt ne ajánlanám bárkinek jó szívvel. Komoly értéket felügyelet nélkül hagyni pedig sajna az ördög megkísértése, országfüggetlenül.

einmann - 2009.03.24. 19:56

Érdekes, jópár olyan helyen jártam már ami szép és mégsem lopták el a cuccaimat a szálloda zárt garázsából...És főleg nem törés, rongálás nélkül, álkulccsal...

viggostar - 2009.03.24. 17:15

A probléma az, hogy olyat reklamálsz, amit nem kellene. Az, hogy az értéktárgyaidat a kocsiban hagyod és azokat ellopják, egyértelműen a te hibád és ehhez még Lisszabonba sem kellett volna elmenned, ez a világon bárhol ugyanúgy megtörtént volna.Én is jártam tavaly ősszel Lisszabonban és csak felső fokon tudok mindenről írni. Olyan csodás volt, hogy elhatároztam, idén is visszamegyek. Tudom, hogy egy ilyen kellemetlen esemény mennyit ront az élményen, de gondolj arra, hogy mennyi szépet láttál. :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo