Komárom-Komarno-Monostorapáti

Szlovákia Komarno

Ott-tartózkodás ideje: 2005. jún. 01.  (1 nap)

4 hozzászólás I 5 043 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. júl. 04. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Mamszi Beszámolója
Tettük 2005 nyarán egy napos kirándulást Komáromban és egyben átmentünk Komarno-ba, vagy más néven RévKomáromba is. Utóbbi egy kis városka, több látnivalóval.
EU-s támogatással a város vezetősége építtetett egy kis főteret, ahol régebbi uralkodók szobrai között reneszánsz és barokk korhű házakat építve egy kis hangulatos sétáló utcás, teres részt alakítottak ki a belvároson belül.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Mamszi - 2007.08.13. 12:09

Weronee:Köszi az új infokat, kiegészítést! :o)A monostorapáti erődben nekünk is sikerült eljutnunk, kicsit körbenéztünk, de végülis ott nem készültek fényképek.Ha legközelebb Szlovákiába járunk, mindenképp megkóstóljuk a Kofalát! :o)

Weronee - 2007.08.12. 17:03

Én révkomáromi vagyok:) Abban igazad van h nagyobb rész került Szlovákiának, de azért Komáromban is van mit nézni!!(pl. Monostori erőd) Egyébként Révkomárom lakosságának kb 90%-a magyar, de sajnos egyre csökkenünk:( Aképeid pedig tényleg nagyon jók!! Minden fontos helyszín rajtuk van...bár meg kell jegyeznem a híres komáromi várról és a várfalakról érdemes lett volna több képet csinálni:) És amit még ajánlhatok mindenki figyelmébe h mindenképpen kóstoljátok meg a Kofolát, amit bármelyik pub-ban vagy kiskocsmában olcsón csapolnak!! Higgyétek el, érdemes!

Mamszi - 2007.06.05. 07:51

Valóban, Komarno vagy Komárom, lehet, nem mindegy, de én úgy tudom, hogy mielőtt megtörtént volna a határok módosítása, a magyar területen maradt településrész eleve egy kisebb volt, és csak utána próbálták felfejleszteni, ezért nem is nagyon talál ott az ember igazán belvárost és főteret, amit a szlovák részre szakadt Komáromnál, ami már Komarno, van. A szlovákok jártak jobban, ezt el kell ismerni.Sajnos a magyar részen például a part menti házak elér rossz állapotban vannak, ahol megy a vasúti sínsor is.

Koga - 2007.06.04. 14:06

Tetszenek a fotóid. :)Szerintem (Rév)Komárom sokkal szebb, mint a trianon után kiépült Komárom. Kár hogy sokan csak Komarnoként ismerik, a "szlovák" oldalon lévő várost.Mi idén márciusban voltunk kint, s ugyanilyen szép minden, mint a képeiden.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina