Húsvét a Napfényes Dalmáciában 1. rész

Horvátország

Ott-tartózkodás ideje: 2009. ápr. 10.  (1 nap)

0 hozzászólás I 6 769 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. ápr. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: Horvátország  Sibenik  templom  tenger  Trogir  világörökség  Zadar 

Zadar - Sibenik – Trogir

Körutazásunk alatt a legnevezetesebb tengerparti városokat látogattuk meg, és megismerkedtünk Horvátország azon részeivel, mely a Világörökség részévé lett nyilvánítva.

Első megállónk Zadar volt. Az óvárost egy városfal veszi körül, a belső részbe a városkapun át lehet bejutni. Először a Szent Anasztázia Székesegyházat látogattuk meg, majd a Forum és a Szent Donát templom következett. Ez utóbbi Zadar leghíresebb műemléke, képeslapokon, ajándéktárgyakon ez szerepel a város szimbólumaként. Már nem vallási célra használják, nyáron komolyzenei koncerteknek ad otthont. Érdekessége, hogy a Forum alapjaira építették.

Utunk következő állomása Sibenik volt, ahol szintén az Óváros megtekintése szerepelt programunkban. A város egyik legjelentősebb műemléke az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Szent Jakab székesegyház.
Hangulatos szűk utcákon sétálgattunk, fagyiztunk. Útközben felfedeztünk egy parkot, és a tengerparton sétálgattunk. A ruhák szinte mindenhol ki voltak teregetve, ez egy kicsit rontotta a látványt.

A napot Trogirban zártuk. A város egy kis szigetre épült, rengeteg ókori és középkori emlékkel. Hangulatos óvárossal, sétáló utcával és csodálatos látnivalókkal büszkélkedhet.
A város fő terén a városháza, az óratorony, a Cipiko- palota és a Szent Lőrinc Székesegyház található, a tenger felőli részén pedig a Kamerlengo Erőd magasodik. A kikötői sétányon gyönyörű pálmasor fogad minket. Alatta kávézók, éttermek várják a vendégeket.
Nagyon szép város, méltón szerepel az UNESCO Világörökségi listáján.
kalled kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo