Húsvét a Napfényes Dalmáciában 1. rész

Horvátország

Ott-tartózkodás ideje: 2009. ápr. 10.  (1 nap)

0 hozzászólás I 5 489 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. ápr. 15. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: Horvátország  Sibenik  templom  tenger  Trogir  világörökség  Zadar 

Zadar - Sibenik – Trogir

Körutazásunk alatt a legnevezetesebb tengerparti városokat látogattuk meg, és megismerkedtünk Horvátország azon részeivel, mely a Világörökség részévé lett nyilvánítva.

Első megállónk Zadar volt. Az óvárost egy városfal veszi körül, a belső részbe a városkapun át lehet bejutni. Először a Szent Anasztázia Székesegyházat látogattuk meg, majd a Forum és a Szent Donát templom következett. Ez utóbbi Zadar leghíresebb műemléke, képeslapokon, ajándéktárgyakon ez szerepel a város szimbólumaként. Már nem vallási célra használják, nyáron komolyzenei koncerteknek ad otthont. Érdekessége, hogy a Forum alapjaira építették.

Utunk következő állomása Sibenik volt, ahol szintén az Óváros megtekintése szerepelt programunkban. A város egyik legjelentősebb műemléke az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Szent Jakab székesegyház.
Hangulatos szűk utcákon sétálgattunk, fagyiztunk. Útközben felfedeztünk egy parkot, és a tengerparton sétálgattunk. A ruhák szinte mindenhol ki voltak teregetve, ez egy kicsit rontotta a látványt.

A napot Trogirban zártuk. A város egy kis szigetre épült, rengeteg ókori és középkori emlékkel. Hangulatos óvárossal, sétáló utcával és csodálatos látnivalókkal büszkélkedhet.
A város fő terén a városháza, az óratorony, a Cipiko- palota és a Szent Lőrinc Székesegyház található, a tenger felőli részén pedig a Kamerlengo Erőd magasodik. A kikötői sétányon gyönyörű pálmasor fogad minket. Alatta kávézók, éttermek várják a vendégeket.
Nagyon szép város, méltón szerepel az UNESCO Világörökségi listáján.
kalled kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina