Olasz tengerre, magyar! 2009 VIDEÓ

Olaszország

Ott-tartózkodás ideje: 2009. jún. 27.  - 2009. júl. 09. (12 nap)

1 hozzászólás I 5 032 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. dec. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tantras Beszámolója

Cimkék: 4000km  Baja  buli  éjszaka  fanta  Fiume  Galambok  Genoa  gondola  győztünk  hajnal  halászlé  Jesolo  kemping  Levante  Ljubljana  Margheritta  Maribor  olasz-riviera  otthon  Rapallo  Rialto  Riva  röhögés  Sestri  Sóhajok-hídja  St  StMark-tér  Szeged  tekepálya  tenger  Velence  Zalakaros 

Avagy: Roundabout Tour 2009 (3)

Megyünk. Északi zord magaslatok felől a déli lankák felé. Berregő motor berreg. Rapallo és St. Margheritta között 600 méterre lent alant a lant alantas. Tengert látunk. Gyomor háborog s jön a busz szembe százzal, fél gázzal. Nekünk tilos lenne itt gurulni, de…már késő. Berregő motor berreg. Valahogy lejutunk. Rapallo nyüzsgő hangyaboly. Szálláshely még nincs, örülni tehát nincs okunk. Mégis megtesszük. Aztán félhomály, csökkenő esély, zárt kapukat döngetünk, s amott a százszortört varázs nem törik százegyedszer talán. S tényleg. Rálelénk ideiglenes hazánkra, még ha 2 napra is. Tiszta olcsóság a luxusért, igaz a Tenger mérföldnyire. Még este felderítő körútra indulunk és a berregő motor berreg ismét a szebbnél szebb Harley-k alatt. Ja és egy jó pohár sör is csak lecsusszan, ha már megérdemeljük, igaz Pista bátyám?!! Felfelé halál, de a hideg zuhany nem hidegzuhany, így kárpótol mindenért.

Másnap feküdés a tűző napon, árnyék sehol, UV-B csúcsértéken, persze hogy 8 napon túl gyógyuló sérülések. Én közben sziesztán levék, aztán mikor a has tele, durmolás szegett fejjel a’la natúr kisgatyában a tobozok között. Többiek fel, előbb említett sérülésektől elgyötörve, súlyos kínok között, étvágytalanul. Este vissza az éltető hidrogénbuborékok közé, elvegyülünk, még egy pizza is lecsúszik, aztán imádott kétkerekűinkre felcsimpaszkodva Sestri Levantébe benyargalánk. Vidámság, mi orcánkat festi meg, búnak nyoma sincs, Még versengéssel is múlatjuk az időt. Aztán legott tavernát bérelénk, kiülve nagyokat kurjantunk, és az olasz leányokat hesszeljük. Berregő motor itt nem berreg. Sikátor viszont bejátszik. Elől én megyek éppen, izzik a fém, mögöttem hű barátaim. Nyelvük lelóg, de szólni egyik se mer. Aztán éltető leány zsivaj tör fel a félhomályból, de látványom –elhiszem- megrettenti őket, s pisszenés sem hallható tovább. Aztán már mögöttem ismét virágba borulnak, pálmulnak a fák, és Jani kurjongatása kacagásba kényszeríti őket. Fiatalok, így továbbállunk. Meg egyébként is…

Indulunk. Ismét berreg. Irány Észak-Északkelet. Jesolo már könnyűdió. Hely dögivel. Olcsó is, és közel a víz. De Velence kell most nekünk. Hajó nem indul, berreg a motor helyette. Ott Kánaán. Csodás színpad mindenfelé. Amerre szem ellát, látunk mindent. Kettes számú kicsiny ladik, és Sóhajok, Szent, Dózse, végül étterem. Előétel lenne hetünknek 6 zsömle és egy übrik parmezán sajt? Bizonyára. Pergő sajt kerül, morzsáló kiflire. Pincér a szája szélét harapdálja vadul, háborgó lelkét próbálja csitítani, de nem szól, még ha majd szétrobban is. Végül rájövünk. Alattunk hegyekben áll a leseprett morzsakupac. Jön a kaja. Röhögünk, eszünk, röhögünk s a maradék sajtot a tésztára tesszük. St. Mark terén áll a víz, nem sokat időzünk itt már. Kifelé annál többet. Hosszú az út és fogy az erő. Hazafelé szóval tartom Atit, mert könnyezik a szeme a fáradtságtól. Kocsival már nem mehetünk sátrainkhoz, Egon így kintre reked.

Reggel Tengerpart. Semmi extra. Hacsak…piros zászló, hullámlovas a Balatonba, jó szelet fogott a vitorla. Vízilabda, a 4. olimpiai döntőt is megnyerjük. Délben zuhé, de én átvészelem durmolva. Aztán megint meleg. Este ismét vadóckodás, Jani viszi a prímet, csikorog a fék, szétrebbenő mátkapárok a 20 kilométeres sétáló utcán végig-hosszig. És hirtelen szégyenfolt gyanú üti fel fejét hangos csilingelés „képében” hátulról, de ezeréves rutinnal megoldjuk. Habzó szájú paripák szűkölnek innen már egymásba kapaszkodva hosszú percekig, reccsen a fém, eltorzult arcú emberek ugrálnak szerte-szét. Aztán hirtelen, ahogy jött, a vész elül. Emlegetjük azóta is.

Berregő motor berreg. Ljubljana, Maribor, Baja után halászlé helyett babgulyás és a gyógyító termálfürdő következik. Áztatjuk micsodánkat. Este szuperkaja, vörösboros jókedv magyar módra, majd utsó nap Feszty Körkép (ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓHhhhhhhhh, be szép!!!!!!!)és Szegeden a kékpályás burgyingoson világcsúcsdöntés. Haza kacagva és épp testtel érkezünk.
Feltöltve: 2009. aug. 03.
Értékeld az élménybeszámolót!
7.7 (9 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
rallymax - 2010.07.23. 17:04

Levikém ez ott van a szeren :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina