Olaszország-Velence

Olaszország Velence

Ott-tartózkodás ideje: 2003. júl. 01.  (1 nap)

1 hozzászólás I 9 393 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 11. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Mamszi Beszámolója
2003. nyarán egy olasz körútazás keretében sikerült eljutnunk Velencébe.
Az út nagyon szép volt, a város viszont, lehet, a nagy várakozás miatt, számomra kicsit csalódást jelentett.
Végighajókáztunk a Canale Grande-n és a bevezető nagyobb tengerrészen is, és volt séta is a házak között, így láthattuk a híresebb építményeket, hidakat, főleg, de valahogy én arra számítottam, hogy több szépen helyreállított, díszesebb reneszánsz, barokk vagy akár klasszicista épületet láthatunk, aminek szép homlokzata van.
Számomra ami nekem nagyon furcsa érzés volt, pedig ez a város lényege, a sok víz abban a formájában sem volt túl barátságos látvány, hogy látható volt a cölöpökön álló épületknél, ahogy az aljuk meg néha az első emeletig is vagy tovább is, a homlokzaton a sorozatos árvízek lenyomatai és hogy az egész város, kivéve talán ezt a belső részeken nem éreztem, olyan érzést kellett, mintha kicsit penészedne.
Az árak az egekig emelkedtek, úgyhogy igazából egy murano-i üvegből készült kis teknősön kívül meg gyümölcskosáron kívül nem is vettünk semmit.
Pedig az üzletek roskadoztak a szebbnél szebb souvenir-októl és persze drága ékszerektől, de nem volt cél, hogy itt vásároljuk el a meglévő valutánkat.
A nagytemplomba sajnos nem sikerült bejutni, mert hosszú sor kígyózott előtte és nekünk mindössze kb. három órás út jutott az egész sétára. Híres még a Dózse palota épülete is a főtéren.

Velence mellett érdemes meglátogatni a közeli Murano és Burano szigetét, mert itt aranyos, színes kis házacskák között finom üvegművész mesterekkel és tárgyaikkal lehet találkozni és vásárolni, természetesen elég magas áron.

Velencét fenyegeti minden évben az árvíz, többször is, mikor az Adria vize megemelkedik, azt mondják tudósok, hogy egy emberöltőn belül a város valószínűleg, ha nem tesznek meg megfelelő óvintézkedéseket, akkor a vízben süllyed örökre.
Velence híres szülötte a nagy felfedező, utazó Marco Polo és híres festője Tintoretto és Tiziano, műveikkel - többek között - a helyi templomokban lehet találkozni.

Ezen a gyűjtőlapon lehet a várossal kapcsolatban sok információt megtudni.

http://velence.lap.hu/

Ezen a weblapon meg egy várostérképet lehet találni.

http://www.veniceby.com/maps/maps.htm
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
haju - 2007.06.16. 17:20

Itáliáról azt gondolom, hogy aki először megy és megteheti, és szeret idegen emberekkel ismerkedni, utazási irodával menjen, ahol van idegenvezetés is. Ezeken az utakon minden fontosabb látnivalót megmutatnak és elmesélnek róluk minden fontos tudnivalót. Ezeket a helyeket érdemes legalább 1x megnézni. Ha "magán" úton megyünk sajnáljuk az időt a sorállásra, mert minél több helyet látni szeretnénk. Ha megvolt a "kötelező program", visszatérhetünk és kedvünkre felfedezhetjük a várost, vidéket stb., hiszen van mit felfedezni.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo