Eger Szépasszonyvölgy 2009

Magyarország Eger

Ott-tartózkodás ideje: 2009. aug. 04.  - 2009. aug. 08. (4 nap)

0 hozzászólás I 3 775 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. aug. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar adanyist Beszámolója
Országjárásunk során Eger volt az a város ahol pár napot kívántunk eltölteni.
Első utunk az EGER Idegenforgalmi Információs Irodához vezetett. Kaptunk egy igen jól áttekinthető tájékoztatót Eger nevezetességeiről. A sok nevezetesség között 15.helyen a „Szépaszonyvölgy” szerepel . A Dobó térről óránként induló kisvonatok viszik az utasokat a cca. 20 perces döcögés után a völgybe. Sajnos a látványos útvonalat kamerázni nem tudtam, ez hiányzik a videómból.
A név eredete még mindig vitatott, de az biztos, hogy az egri borok ezekben a pincékben érlelődnek, nemesednek. Közel 200 pince sorakozik egymás mellett riolittufába vájva. A módosabb boros gazdák csinos házakat építettek a pince bejárata elé. Ebben fogadják a borkóstoló vendégeket. Egyes építményekben az emeleten vendégek fogadására alkalmas szobák vannak. Elfogadható áron kínálták 3500 Ft/fő/nap. Ezeknek a pincéknek óriási előnye, hogy a borok állandó hőmérsékleten ( 10-15° C) tarthatók az év minden szakában.
Természetesen betértünk egy ilyen pince előterébe és elfogyasztottuk a hagyományos zsíros kenyeret lilahagymával a borok kóstolása előtt. Körülbelül egy órát sétáltunk a parkban és a pincék előtt. Különös érzés volt ott járkálni, ahol a híres egri borok születnek és indulnak világhírű utjaikra.
Feltöltve: 2009. aug. 09.
Értékeld az élménybeszámolót!
8.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo