Kamionutak Veneto tartományban

Olaszország Sossano

Ott-tartózkodás ideje: 2009. aug. 03.  - 2009. aug. 06. (3 nap)

0 hozzászólás I 1 671 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. aug. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Koga Beszámolója

Cimkék: kamion  mezőgazdaság  Olaszország  Sossano  Veneto 

Ezen "élménybeszámolóm" egy olyan környezetet mutat be, ahová semelyik turista sem vágyik. Én magam sem turistaként kerestem fel e helyet, utazásom célja más volt.

Olaszország: Sokunkban álomkép jelenik meg e szó hallatán a tengerpartokról, műemlék városairól, ezernyi látnivalóról; de Olaszországnak nagyon sok olyan oldala is van, melyről nem akarunk tudni, vagy nem látni.

Augusztusban, a nagy olasz szabadságolások, üzemleállások idején érkeztem Veneto tartomány Sossano nevű kisvárosába (amely magyar szinten falunak felelne meg). Közel a Pó folyó, amely sokaknak árulkodó lehet: miszerint síkságon fekszik e város.

A végeláthatatlan kukoricaföldeket csak a szórványtelepülések törik meg, autópályáról letérve végig egysávos utak, számtalan csatorna, friss trágyalével operáló gazdálkodás - falusias levegő. Kamionos közlekedésre elvileg alkalmatlannak tűnnek, látva a számtalan tiltótáblával tarkított utakat.

E környék (Verona és Padova közé eső kis települések) fő megélhetése a mezőgazdaság, és az e köré települt feldolgozó üzemek.

Éjszakák tűrhetőek: a kamionban alvás meglepően kényelmes, viszont a fülledt nyári olasz levegőt kevésbé lehet bírni... főleg ha lehúzott ablaknál a rothadásról cuppanó döglegyek lepik el a környéket.

A másik kisváros, hol volt szerencsém járni, Roverchiara e tekintetben nem sokkal különbözik Sossanotól. Nem messze esik tőle, ugyanaz a síkvidék, ugyanaz a "látványtár".

Megemlíteném, hogy érdekes módon eme nem túl turistabarát helyen is épülnek villák, nyaralók. Kérdés csak az: Ki vevő erre?
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina