Trieszt, az Adriai-tenger egyik gyöngyszeme

Olaszország Trieszt

Ott-tartózkodás ideje: 2009. aug. 19.  (1 nap)

0 hozzászólás I 18 689 látogató olvasta. Rögzítve: 2009. szept. 06. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: kastély  Miramare  Olaszország  Trieszt 

Trieszt már régóta szerepel a terveim között. Olaszországi nyaralásunk alkalmával be is iktattuk egy napra. Igaz, elég messze esett a szállásunktól, de semmiképpen sem akartam kihagyni.

Először a Miramare kastélyt látogattuk meg. A kastély fehér márványból épült, egy szikla csúcsán található, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Adriai-tengerre.
A hozzá vezető út a tenger mellett halad, a bejárati kapun áthaladva pedig egy fasorral szegélyezett sétaúton jutunk el a kastélyig. A kastély Habsburg Miksa (aki I. Ferenc József testvére volt) és felesége, Sarolta részére épült. Miksa osztrák főherceg volt, és ebben a kastélyban fogadta a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt mexikói császárnak.
A kastély 1955 óta állami tulajdonban van, jelenleg múzeumként üzemel. (A belépő 4 euro.) Megtekinthetőek Miksa és Sarolta lakószobái, a nyári és téli ebédlő, a vendégszobák, a zeneszoba és a trónterem. Minden szoba az eredeti tárgyakkal, bútorokkal van berendezve.
A kastélyt óriási park veszi körül, melyben a gyönyörű trópusi növények mellett két kis tavacskát is találunk. Állítólag a parkot maga Miksa tervezte meg, amikor a kastély épült még semmilyen növényzet nem volt.

A kastélylátogatás után Trieszt belvárosának megtekintése következett.

Trieszt elhelyezkedésének köszönhetően az Adriai-tenger egyik legfontosabb kikötője valamint a Friuli-Venezia Giulia régió közigazgatási székhelye.
Először a város főterén, a Piazza Unita d’Italia-n néztünk szét. Ez a város legnagyobb tere, egyik oldala a tengerre nyílik. A tér egyik legfontosabb épülete a városháza, előtte VI. Károly szoba áll. Ezen kívül két híres palota áll a tenger felőli részen egymással szemben. Az egyik a Palazzo Del Governo, a másik pedig a Lloyd Triestino palota, mely a Lloyd hajótársaság székhelyeként funkcionált.
Kicsit beljebb sétálva megtekintettük a Verdi Operaházat, és a San Giusto katedrálist.

Nagyon szép, hangulatos város, csak ajánlani tudom.
kalled kapcsolódó élménybeszámolói:
További kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina