Mostari kirándulás

Bosznia-Hercegovina Mostar

Ott-tartózkodás ideje: 2004. júl. 28.  - 2004. júl. 28. (1 nap)

3 hozzászólás I 4 551 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 07. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Krisz Beszámolója
2004. július végén Horvátorzágban, Orebicen nyaraltunk. Innen vettük a bátorságunkat és felautóztunk Boszniába, Mostarba. Mondanom sem kell nem kis félsszel vágtunk neki az útnak.
A horvát-bosnyák határon mivel uniós rendszámmal mentünk meg sem állitottak, bezzeg aki nem "új" rendszámmal ment azt megállitották.
Kb. 130 km megtétele és több mint 3 óra után végre Mostarba értünk. Itt nem találtunk parkolóhelyet, mindenütt békefenntartó katonák, te jó ég gondoltam hová jöttünk?! De kiderült, hogy most avatják a hidat és a szokásos hidról leugró versenyüket tartják, amit a háború miatt kénytelenek voltak idáid mellőzni.
Ennyi embert, ilyen szűk hidon én még sohasem láttam. Gondoltam most le lesz tesztlve:).
Hatalmas szinpad, kihangositás, élő zenekarok, a fantasztikus szláv zene bennünket is magával ragadott. Egyesével mondták a versenyzők nevét és már ugrott is a hid legmagasabb pontjáról, bele a Neretva méregzőld vizébe.
Minden esetre megrázó élmény volt a hidat látni, bár én még nem láttam, de hallottam róla eleget.
A szüleim, akik már 70-es években kezdtek kirándulni, bizony sokat meséltek róla. Nekik még nagyobb volt az örömük, hogy a mostari Öreg-hidat újra régi pompájában látják ragyogni...
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
mia - 2007.06.25. 09:33

szia, feltöltöttem a mi utazásunk képeit, egyelőre csak a boszniásakat, a dubrovnikos képeket szerintem délután feltöltöm - ha érdekel, nézd meg. :)

Krisz - 2007.06.24. 18:27

Átsétáltunk a bosnyák részre a hidon, de mint irtam a hidugró verseny miatt nagyon sok ember volt és meg se lehetett moccanni, nem csak a hidon, hanem a környéken.A kocsit pedig felváltva őriztük.Meg mentünk még Medjugorjébe és onnan vissza Orebicbe és szerettük volna világosban megtenni az utat. Ez egy villámlátogatás volt.

mia - 2007.06.24. 16:52

szia,a hídon kívül mást nem néztetek meg Mostarban? mi tavaly voltunk, és érdemes rászánni legalább egy napot... nekünk ez is kevés volt, és tervezzük, hogy egy hosszú hétvégét töltünk majd el a környéken. :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina