Mostari kirándulás

Bosznia-Hercegovina Mostar

Ott-tartózkodás ideje: 2004. júl. 28.  - 2004. júl. 28. (1 nap)

3 hozzászólás I 4 966 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 07. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Krisz Beszámolója
2004. július végén Horvátorzágban, Orebicen nyaraltunk. Innen vettük a bátorságunkat és felautóztunk Boszniába, Mostarba. Mondanom sem kell nem kis félsszel vágtunk neki az útnak.
A horvát-bosnyák határon mivel uniós rendszámmal mentünk meg sem állitottak, bezzeg aki nem "új" rendszámmal ment azt megállitották.
Kb. 130 km megtétele és több mint 3 óra után végre Mostarba értünk. Itt nem találtunk parkolóhelyet, mindenütt békefenntartó katonák, te jó ég gondoltam hová jöttünk?! De kiderült, hogy most avatják a hidat és a szokásos hidról leugró versenyüket tartják, amit a háború miatt kénytelenek voltak idáid mellőzni.
Ennyi embert, ilyen szűk hidon én még sohasem láttam. Gondoltam most le lesz tesztlve:).
Hatalmas szinpad, kihangositás, élő zenekarok, a fantasztikus szláv zene bennünket is magával ragadott. Egyesével mondták a versenyzők nevét és már ugrott is a hid legmagasabb pontjáról, bele a Neretva méregzőld vizébe.
Minden esetre megrázó élmény volt a hidat látni, bár én még nem láttam, de hallottam róla eleget.
A szüleim, akik már 70-es években kezdtek kirándulni, bizony sokat meséltek róla. Nekik még nagyobb volt az örömük, hogy a mostari Öreg-hidat újra régi pompájában látják ragyogni...
Értékeld az élménybeszámolót!
8 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
mia - 2007.06.25. 09:33

szia, feltöltöttem a mi utazásunk képeit, egyelőre csak a boszniásakat, a dubrovnikos képeket szerintem délután feltöltöm - ha érdekel, nézd meg. :)

Krisz - 2007.06.24. 18:27

Átsétáltunk a bosnyák részre a hidon, de mint irtam a hidugró verseny miatt nagyon sok ember volt és meg se lehetett moccanni, nem csak a hidon, hanem a környéken.A kocsit pedig felváltva őriztük.Meg mentünk még Medjugorjébe és onnan vissza Orebicbe és szerettük volna világosban megtenni az utat. Ez egy villámlátogatás volt.

mia - 2007.06.24. 16:52

szia,a hídon kívül mást nem néztetek meg Mostarban? mi tavaly voltunk, és érdemes rászánni legalább egy napot... nekünk ez is kevés volt, és tervezzük, hogy egy hosszú hétvégét töltünk majd el a környéken. :)


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo