Tengerek Háza, Hofburg

Ausztria Bécs

Ott-tartózkodás ideje: 2009. okt. 11.  - 2009. okt. 11. (1 nap)

1 hozzászólás I 5 542 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. máj. 24. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar futestechnika Beszámolója

Cimkék: Ausztria  Bécs  Háza  Hofburg  Sacher  Tengerek 

Születésnapi ajándékba kapta a lányom az egynapos bécsi kirándulást. A Kalandozoo-val mentünk, busszal, amely iroda magyar, és európai állatkertekbe szervez utazásokat. Reggel 6-kor indultunk, és kb.10-re értünk a Tengerek Házához, amely a II. világháború alatt légvédelmi toronyként szolgált. Ottjártunkkor éppen karbantartották a liftet, úgyhogy gyalogosan másztunk fel a tetőteraszra, ahonnan megcsodáltuk Bécs híres épületeit. Lefelé haladva jártuk be a tropicariumot.
A kiállítás anyagát négy külön emeleten osztották szét, amely bemutatja a trópusi édesvizek, tengerek és korallzátonyok halait, virágállatait, trópusi hüllőket és kétéltűeket, valamint ízelítőt kaphatunk a trópusi esőerdők világából.
Láthatunk egy hatalmas medencében cápákat, és egy tengeri teknőst, de találunk itt tengeri denevért is, mely nevével ellentétben egy igen különös alakú hal.

A kiállítás hüllőkkel és kétéltűekkel foglalkozó része a torony második emeletén kapott helyet. Igen gazdag a kígyókat bemutató része, láthatunk itt zöld fapitont, kobrát, mambát, homoki- és gaboni viperát, csörgőkígyót, amerikai mokasszinkígyót, boákat és anakondákat. A pitonokkal szerencsénk volt, mert előtte nem sokkal kaphattak enni, lényeg, hogy emésztettek. És tényleg úgy van, hogy tiszta hepe-hupa az állat, ahogy egészben nyeli le az áldozatot, látszanak a körvonalak kissé..
A 3. és 4. emeletet összekötve, az épületből kinyúlva található egy trópusi esőerdőt utánzó kiállítórész. A két emelet magas üveggel fedett területen selyemmajmok, és trópusi madarak, valamint denevérek laknak, melyek között függőhidakon, galériákon lehet sétálni. A falról alázúduló két emelet magas vízesés gondoskodik a megfelelő páratartalomról.Helyesek ezek a kismajmok, nem félnek cseppet sem.
Ami legjobban tetszett a kígyókon kívül az a tengeriteknős volt. Megtette nekünk azt a szívességet, hogy kibújt "odújából" és tett néhány kört úszva az akváriumban.
Mintegy másfél órás nézelődés, halsimogatás után ( A földszinten van egy simogató a gyerekeknek. Persze ez mindenhol megtalálható Ausztria bármely múzeumában, már a gyerekbarát sarok.)gyorsan vettünk egy plüssteknőst, és elindultunk a Mariahilfer strassen a Hofburg felé.
Mintegy 15 perces séta után, -útközben betértünk a Mariahilfer strassen lévő ismert barokk templomba- értünk a múzeumi negyedhez. Belépve a Burg parkjába Mozart szobrával találtuk magunkat szemben, majd a parkon átvágva az Albertina Platzra értünk. Betértünk a híres Sacher szálló kávéházába, mert ugye a Sacher az a Sacherban az igazi:))) Egyébként a torta eredetiségét illetően vitában áll a bécsi, és a Baden bei Wien-i szálló, márhogy kié az eredeti.
Innen rövid sétaútra van a Sissi Múzeum. 3 kiállítást lehet megtekinteni, az Ezüstkincstárat, a Császári lakosztályokat,illetve a Sissi Múzeumot.
Mivel előzőleg interneten megváltottuk a belépőt,így nem kellett sorbanállnunk. A kiállítás a császári ezüstöket, illetve porcelán, asztalnemű bemutatásával kezdődik. Érdekes volt számomra, hogy jellemzően Altwien porcelánokat használtak, és csak néhány tárolóban találtunk Meisseni porcelánokat, illetve egy teremben Japán gyűjtemény tekinthető meg.
Néhány teremben bepillantást lehet nyerni az asztalterítés fortélyait illetően. Hát kedves olvasóm, azt hiszem,bajban lennénk kissé , ha manapság kellene akár az evőeszközök sorrendiségét felállítanunk.
A következő kiállítás a Sissi, mítosz és valóság címet viseli.
Tulajdonképpen Erzsébet életrajzi kiállítása, egy-két személyes használati tárgy bemutatásával. Ami újszerű az egészben,hogy a kiállítás kivitelezését illetően érdekesen ötvözi a hagyományos, és a szinte futurisztikus módon történő bemutatási módokat.
Végezetül bejártuk a császári lakosztályokat, különböző szalonok, fogadószobák, dolgozószobák, ebédlő, illetve tornaszoba került berendezésre.
Érdekes, itt nem találkoztunk egyetlenegy homlokráncoló teremőr nénivel és bácsival sem, akik nyomunkba szegődve azt lesték volna,hogy mikor lehet a gyerekekre ráförmedni.

Késői ebédünket egy török büfében fogyasztottuk el, majd rövid sétát követően visszatértünk a Tengerek Házához,ahonnan visszaindultunk Budapestre.

Nagyjából ennyi fért egy napba , legközelebbi kiruccanásunkkor a Schönbrunni Kastély következik.
Értékeld az élménybeszámolót!
9.6 (5 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
iadanyne - 2011.11.11. 21:53

Kedvet kaptam én is, megyek az unokámmal a jövő tavasszal.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo