České Budějovice

Csehország Ceske Budejovice

Ott-tartózkodás ideje: 2008. máj. 02.  (1 nap)

1 hozzászólás I 8 614 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jan. 08. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar kalled Beszámolója

Cimkék: Ceske_Budejovice  Csehország 

České Budějovice nevének hallatán, ha más nem is, de a sör mindenkinek eszébe jut. Itt gyártják a híres Budvar (Budweiser) sört.

A sörön kívül ©vejk, a derék katona neve is a városhoz köthető. Jaroslav Haąek, az író sok önéletrajzi elemet vitt át a művébe, ugyanis ő is saját bőrén tapasztalta meg az I. világháborút. Szolgálatát a České Budĕjovice-i 91. gyalogezrednél kezdte, amit felfedezhetünk a műben Svejk szolgálati helyeként is.

Ceske Budejovice városát II. Premysl Otakar király alapította, a város főterét róla nevezték el. Ez a tér a város központja, szinte minden látnivaló itt található.
A tér közepén a Sámson szökőkút áll. A szökőkút közelében van egy szabálytalan formájú kő, ami a régi akasztófahelyét jelöli. A legenda szerint aki rálép, nem talál utána haza.
A tér egyik sarka mellett áll a Fekete-torony. A torony egyszerre szolgált harang- és tűztoronyként, sőt olyan is volt, hogy egy család lakta a legfelső emeletét. Valójában a szomszédos Szent Miklós székesegyház harangtornya. Aki bevállalja a 360 lépcsőfok megmászását, egy pazar kilátást kap jutalmul.
A tér másik oldalán a Városháza áll. Nagyon szép épület, szobrokkal és bronzsárkányos vízköpőkkel van díszítve.

Nekem nagyon tetszett ez a város. Tiszta, rendezett és az óváros is megmaradt az igazi ódon szépségében.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
magiaro - 2010.01.14. 17:28

Egy hosszú hétvégét simán megér!!!Tényleg kafa kis város, a Vltava folyik át rajta, óvárostól 5 percre gyönyörű park a partján.-Hoki szurkolóknak: remek kiruccanás, csodálatos csarnokkal- Bringások:nehogy hauajöjjenek Budvar-os bringamez nélkül, piros, szép, jó anyagú: a sörgyár boltjában mindig van! -A Budvar sörgyár nagy és érdekes, de azt hiszem a Samson-é meg amolyan Hrabal-os.-A kemping büféjében világcsúcs idővel csapoltak le két hideg korsóval. Juzno Cesko, forever!


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo