Sienai esős városi séta

Olaszország Siena

Ott-tartózkodás ideje: 2010. jan. 01.  - 2010. jan. 01. (1 nap)

0 hozzászólás I 3 455 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jan. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar adanyist Beszámolója
Szilveszter Rómában körutazásunk egyik állomása Siena városkának a megtekintése volt. Erre akkor került sor, amikor már hazafelé vezetett utunk. Ez a város joggal viseli a „középkori” elnevezést, mert az utcákon sétálva a múlt érzetét keltik a szűk utak, városfalak, s a házak. A varázslatos, középkori város szűk utcácskáit volt alkalmunk a séták során látni és tapasztalni.
Az ősi város mai arculata ugyanolyan, amilyennek a XIII. és XIV. században megépítették. Siena a gótika fellegvára. Katedrálisát, a XII. században kezdték építeni, nem tudták befejezni, aminek oka máig ismeretlen. Amennyiben sikerült volna a tervek szerint felépíteni, úgy Európa legnagyobb katedrálisa lett volna. Kívül látszanak az építkezés oszlopai, melyek befejezetlenül állnak. Bár az esős időjárás nem kedvezett a felvételek készítésének, azért sikerült a katedrálisról bemutató képsorokat készíteni, mind kívülről, mind pedig a belső terének kialakításáról.
Homlokzata és oldala egyszerű fekete-fehér csíkozatú márványból készült. Jobb oldalán magasodik a harangtorony, mely pisai-lombard stílusban épült. Belső terében levő oszlopok is fekete-fehér réteges márványból készültek. A katedrális után a „Keresztelő kápolnába” mentünk, ahol a rossz fényviszonyok ellenére sikerült a mennyezeti boltívek díszes kivitelezéséről felvételeket készíteni.
Sétánk során megcsodálhattuk a sienai városházát, az égbe szökő magas tornyával. Előtte a vörös kövezetű óriási nagy teret, amely kiemeli a városháza építészeti különlegességének szépségét.
Kedves érdeklődő olvasóimnak ajánlom, hogy nézzék végig a kissé hosszú videó bemutatómat, melyek a látottakat a szavaknál élet hűbben mutatják be.
Feltöltve: 2010. jan. 20.
Értékeld az élménybeszámolót!
9.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina