Szent Péter Bazilikától a Spanyol lépcsőig

Olaszország Róma

Ott-tartózkodás ideje: 2009. dec. 29.  - 2009. dec. 29. (1 nap)

0 hozzászólás I 4 746 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. feb. 07. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar adanyist Beszámolója
A Vatikáni Múzeum végig járása után, eljutottunk a Szent Péter Bazilikához. Sajnos az idő változatlanul nem kedvezett, mert az esernyő nélkülözhetetlen volt a közlekedéshez. A Szent Péter Bazilika monumentális építménye ma a világ második legnagyobb keresztény temploma. Ezen a helyen építtette fel Constantinus császár a régi Szent Péter Bazilikát. A templom 326-ban került felszentelésre Szilveszter pápa által. Végül a mai alakját 1626-ban nyerte el, s a régi Szent Péter Bazilika felszentelésének 1300. évfordulóján szentelte fel a templomot VIII. Urbán pápa. A bazilikában első tekintetünk a csodálatosan szép Michelangelo Pietájára esett. Vezetőnk nem mulasztotta el elmondani, hogy a műkincs elé miért kellett vastag golyóálló üveget helyezni. Sajnos a videó felvétel ezért egy függőleges fekete vonallal kettévágja a képet. A jobb oldalon látható továbbá Szent Péter ülőszobra. A belső részbe érve elénk tárult a főoltár, mely Szent Péter sírja felett helyezkedik el. Előtte látható a négy 29 méteres csavart oszlopokon álló bronz baldachin. A kupola négy oszlopa között 4 nagyméretű szobrot láthatunk. Látható továbbá Bernini műve, a Szent Péter trónusa, mely az egykor fából készült trónust is magába foglalja, melyet a hagyomány szerint Szent Péter is használt. Láttunk még megszámlálhatatlan szobor műalkotást és a pápák síremlékeit, melyek felsorolására nem vállalkozom.
Továbbhaladva az Angyalvár felé, a zuhogó eső miatt videó felvételek csak védett helyről voltak készíthetők. Hadrian, egy római kormányzó építtette mauzóleumként saját maga és családja részére. Itt található Hadrian sírja is. Az Angyalvárat egy fedett folyosó köti össze a Vatikánnal. Nevét az erődítmény tetején látható angyal szoborról kapta. Az Angyalvárhoz vezető hidat Róma legszebb hídjának tartják. A hidat még Hadrián építtette. Később kerültek rá, a mai is látható Bernini és társai szobor alkotásai. Utunk során eljutottunk a Piazza Nuovo térre, ahol a csodálatos szoborcsoportban gyönyörködhettünk. Ezt követően a Pantheon következett. Ez a legjobb állapotban fent maradt ókori emlékmű. Erről a felvételek többet fognak mondani, illetve mutatni. A Trevi kút már jobban körüljárható volt, bár a tömeg, mint mindig, most sem engedte, hogy a legjobb helyről készítsem felvételeimet. Természetesen a fagylaltozó még mindig létezik és az adagok nem csökkentek, bizonyság arra, hogy mi is kipróbáltuk. Kis pihenőkkel eljutottunk a Spanyol lépcsőhöz. Van itt egy híres hajó alakú kút is a Barcaccia, aminek a vize állítólag iható, ezt nem javasoljuk kipróbálni. Közben beesteledett, elérkezett a hazaindulás ideje, így ennek a sétának a végére értünk.
Feltöltve: 2010. feb. 07.
adanyist kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo