Dubrovnik

Horvátország Dubrovnik

Ott-tartózkodás ideje: 2005. aug. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 3 122 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. jún. 12. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Farkaskoala Beszámolója

Cimkék: Dubrovnik 

Sziasztok!!
Csak elfogultan tudok beszélni Dubrovnikról. Elég sokat szoktunk utazni, így már sok várost láttunk, de ez az egyik leszebb. Nem itt van a legtöbb pálmafa, nem itt a legkékebb a tenger, nincs minden sarkon luxus, de kb. fél napi séta után érteni fogja mindenki miért tartom annak.
Fapados géppel érkeztünk anno a városhoz közeli (kb 30km)Cavtat-ba. A reptérről megy közvetlenül busz Dubrovnikba, ahol több helyen megáll, így a történelmi belvárosnál is (mi itt szálltunk le). A szállásunk is a várfalakon belül volt és 2005-ben 10euro/fő/éj árat fizettünk érte!!!
"Aki járt mediterrán vidéken az biztos látott kis, szűk utcákat, ahol az ablakok kb. fél méterre vannak egymástól. Na ez is ilyen volt!!:-))Ha kinyitottuk az ablakot szemben horvátok laktak, egy öreg néni minden reggel a horvát nemzeti rádiót hallgatta, úgyhogy erre ébredtünk:-))Kicsit olyan volt az egész mintha mi is horvátok lennénk..."
Aznap este amikor megérkeztünk (kb. 21.30ra értünk a szállásra)nem tudtunk ellenállni a belváros csábításának, és órákig sétáltunk a várfalon belüli részen. Déli irányban jutunk ki a fő utcáról a történelmi kikötőbe, itt lehet fürödni a várfal legszélénél még este is!!
Másnap gyakorlatilag bejártuk az egész várost. Érdemes volt....gyalog elmentünk Lapad félszigetre(itt szállnak meg főként a magyarok). Itt a fiatalok találnak szórakozási lehetőséget(club-ok, kávézók, sörözők stb), valamint itt van az egyik legkiépítettebb, nem sziklás strand is a félsziget két ága között. A félsziget északi ága Babin Kuk, itt sok szálloda,és camping van. Ezután a Gruz városrész felé vettük az irányt, itt van a nagy kikötő, és innen lehet eljutni a Dr. Franja Tudmana Hídhoz. Kicsit bonyolult gyalog feljutni rá, mert meredek össze-vissza kisutcák visznek fel a főútra, de megéri!!Gyönyörű a kilátás, és érdemes átmenni az egyik oldalról a másikra gyalog!!
A következő 5napban megnéztük még Lokrum szigetét, ahol egy botanikus kert, és strand van, valamint felgyalogoltunk az erődhöz, ami 408m magasan emelkedik a város felé!Kicsit fárasztó, főleg tűző napban, de megéri mert örök élmény, nem is beszélve a látványról...
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina