Capri, te oly' csodás (4.rész)

Olaszország Carpi

Ott-tartózkodás ideje: 2010. máj. 22.  - 2010. máj. 27. (5 nap)

0 hozzászólás I 4 419 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. jún. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Csillagszem22 Beszámolója

Cimkék: Capri 

Bár előzőleg áttanulmányoztuk a parton kapható térképeket, sajnálattal vettük tudomásul, hogy egyes szép helyekről le kell mondanunk. Ennek megfelelően mi a sziget Capri felé eső részét gondoltuk felfedezni, Anacapri felé eső részét majd legközelebb.
Senki ne tévesszen meg a sziget kicsi volta, ha már minket megtévesztett. Több óra hegymenet után már úgy ácsingóztunk a tenger után, mint koldus egy falat kenyér után, de mivel a turistaút a sziklákon vezet, nem olyan könnyű lejutni a partra.
Maga a sziget gyönyörű, csodálatos természeti képződményekkel, hűvös sétányokkal. Amíg az ember nem ér ki a lakott övezetből, bolt, bár rendelkezésre áll, a hűsítő aperol-spritc-et mindenkinek csak ajánlani tudom.
A turistautak tényleg karbantartottak, minden gyönyörűen ki van táblázva egy darabig, utána viszont sajnos már nem. Mi – miután leereszkedtünk Anacapriról, röpke capri-i séta után az Arco Naturale felé vettük az irányt. Úgy terveztük, hogy körbemegyünk a Marina Picoláig, látjuk a híres Via Krupp-ot, de a megtévesztő „kicsiség” áthúzta számításainkat. Mire a Monacone sziklához értünk, már a hűvös sörünk is elfogyott és oly messzinek tűnt a part (a hosszú útra célszerű magunkkal vinni némi „üdítőt” és egy szép kilátóhelyen megjutalmaznunk magunkat).
Capriban talán ez az egyetlen bosszantó: gyönyörű kék és tiszta a tenger, csak a part 100m mélységben húzódik és csak elvétve vannak levezető utak.
Mindenki el tudja képzelni, hogy mennyire örültünk, mikor találtunk egy lemenő utat, úgy futottuk le azt a 150m-es szintkülönbséget, mintha az életünk múlt volna rajta. Aztán jött a fekete leves: az adott partszakasz magánkézben van, ha meg akartunk volna mártózni, fejente 15€-t kellett volna fizetnünk. Egy pillanatra még az életkedvem is elszállt, ahogy felnéztem a felettünk tornyosuló sziklára, amit visszafelé meg kellett másznunk, de más út nem lévén…..
Eme röpke kitérők annyi időt és energiát vettek el tőlünk, hogy a hajó miatt kénytelenek voltunk Capri városa felé venni az irányt. Ha Capriból nem a főúton kívánunk lemenni a kikötőhöz, akkor a via S.Francesco-t ajánlom, nagyobb szép és hangulatos lépcsősor. Megtalálni nem egyszerű, a Toilett táblát célszerű követni az információs pulttól, ugyanis attól balra kezdődik az út.
Talán egyesek azt gondolják, hogy ilyen körbejárása Capri szigetének bűn, de gyalogosan adja vissza Capri a leginkább a hely szépségét. Igaz, a kaptatók után mi is elgondolkodtunk, hogy mennyivel kényelmesebb lett volna csak ücsörögni a csónakban és szemlélődni, de akkor miről mesélnénk?......
Bár fárasztó nap után voltunk, de a szépség kárpótolt minket. Elkezdhettük gyűjteni az erőnket a vezúvi túrára.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina