Zalakarosi rémálmok Ilyen MA a Hotel Venus ***+

Magyarország Zalakaros Venus Hotel ***

Ott-tartózkodás ideje: 2010. jún. 29.  - 2010. júl. 06. (7 nap)

8 hozzászólás I 9 246 látogató olvasta. Rögzítve: 2010. aug. 08. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Supy Beszámolója

Cimkék: Hotel_Venus***  Venus  Venus***  Venus_Hotel***  Zalakaros 

Venus Hotel *** értékelése
Supy értékelése:

3.8

Az értékelések összesen:

4.1

Eddig 15 utazó értékelte.

"Élménybeszámolónk" a Zalakarosi Venus ***+ s Hotelből 7 éjszaka kettesben „Relax csomag”.

Mivel lehet elég sok élményben lesz (van) részünk, ezért napokra felosztom az ittlétünket.

1. nap: Már az úton megfogalmazódott a mit hagytunk otthon kérdés. Ami rajtunk múlott. Otthon maradt a kis szárító, ami direkt a nyaralóhelyek elengedhetetlen része, mert 2010-re se jutottunk el odáig mindenhol, hogy a fürdőhelyként titulált hotelek, panziók szobáiban legyen normális ruhaszárításra alkalmas hely. Zárójelbe tenném, hogy sok helyen hiába a törölköző szárítós radiátor, nyáron ott befüllednek a ruhák.
És otthon maradt egy számunkra kedves 3-as elosztó, az elektromos berendezések számára, bár ez végül kiküszöbölődött azzal, hogy volt, van, elég dug alj az árammal működő ketyeréknek.
Mivel Last...last...last Minutba sikerült szobát foglalni, ezért sok szavunk nem is lehetne a kapott szobáért, de már az első nap a 130000 forintot rugdalja a hétnapos kikapcsolódásunk, vagy KI NEM kapcsolódásunk 2 főre.
Megérkezésünkkor valóban szívélyes, és nyájas volt a fogadtatás, a recepciós lánnyal történő rövid beszélgetés után maga a szállodaigazgató nő invitált a pazar éttermükbe, és egy repi capuccsinó mellett elintéződött a korábban már említett kifizetés üdülési csekkben. Néhány szóval elmondta a lehetőségeket, amiket igénybe vehetünk a 7 nap során, de mondanom se kell, hogy szinte minden fizetős. Sőt, amire még otthon azt gondoltuk, hogy nem, még az is. Lásd a beígért ingyenes Farmlátogatást is megmahinálták, úgy, hogy az Echós szekérért, ami visz, 2 főre annyit fizetünk a néhány kilométeres útért, mint ha az autómmal megyek 100 KM-ert. Akkor ebbe mi is az ingyenes ??? (Majd még később próbálom kideríteni.)
Egy másik dolog a billiárd. Házon belül eldugva a tetőtérbe 500 forint / fél óra. Azért három csillagért ennek bőven ingyenesnek kéne lennie. És még majd folytatom, mert érdekes...
Ilyen fogadtatásban még nem nagyon volt részünk, és nagyon meglepve vártuk a folytatást. Mikor az igazgatónő befejezte a mondókáját, egy kedves recepciós lány folytatta a szóbeli kalauzolást. Szálloda- szolgáltatások-gyógyfürdő, stb.
Majd hamarosan következett a szobaelfoglalás, ami különös meglepetésként indult, mert a beígért szoba mellet, felajánlottak egy másikat is. Mi dönthettünk.
Egy standard szobára szólt a foglalásunk, ami helyett kaptunk volna egy kicsit tágasabb 2 wc-vel rendelkezőt.
Ami normál esetben elfogadható lett volna, de ugye még nem említettem, hogy az a bizonyos bővítés, építkezés még mindig folyik, és pont a szoba szomszédságában húzzák fel a szálloda négy csillagos részét.
Amúgy a szálloda HONLAPJÁN egy szóval sem említik, hogy egy bazi nagy építkezés kellős közepébe csöppen a kedves vendég, és szinte egy fél forintot sem engednek el ezért. Basszus mi annyira pihenni szerettünk volna jönni, és most meg hallgathatjuk a fúrást, faragást.
A "jobb" szobába, aminél amúgy 5000 forintos napi felár van, még egy gyalázatos padlószőnyeg van, amit a kedves előző vendégek öntöztek le, lyuggattak ki, stb... elég kiábrándító (olyan, mint ha full koszos lenne), gagyi a TV, és szerintem a hűtő se az igazi. De már mentünk is tovább a felajánlott másik szobába.
Egy harmadik emeleti nyugati fekvésű szoba, ami első ránézésre, és felszereltségre nekem jobban tetszett, mint "nagyobb jobb" lenti, amúgy földszinti szoba, de az elhelyezkedése miatt eléggé melegnek tűnt, ami végül be is igazolódott.
Választásunk mégis a lenti szobára esett, amiből szűk egy óra elteltével elegünk is lett, de jobban nekem, hogy ez hihetetlen, hogy 130000 forintért az "agyamba" kopácsolnak.
Kisebb veszekedés árán, de meggyőztük egymást a párommal, hogy ha lehet inkább, mégis menjünk fel a felújítástól távolabb lévő szobába, a meleget meg majd megoldjuk valahogy.
Egy rövid kuncsorgás a recepción, és kaptunk egy hasonlóan nyugati fekvésű szobát, mint amit korábban néztünk, mert addigra azt elfoglalták, és kezdődhetett a hőn áhított beköltözés. A már kipakolt csomagokat fel a harmadikra Londineres segítséggel, mert hát igaz-igaz a csomagokra tényleg van segítség, de nekünk ez egy olyan plusz, ami csak van, mert mi már annyira megszoktuk, hogy azt a pár bőröndöd, meg némi kézipoggyászt magunk is fel tudjuk vinni a szállásunkra. Amúgy ez egy jóleső dolog volt, még akkor is, ha egyébként a lift mindent elbír. Persze voltunk már hasonló kaliberű helyen, ahol ilyen nincs.
Hamar kiderült, hogy ez a szoba sem fenékig tejfel, mert olyan dög meleg volt, hogy rögtön szakadni kezdett rólam a víz.
A falon a klíma egy díszes porfogó, hacsak nincs napi 2000 Forintunk a bérlésre, ami szerény számításaim szerint a hét nap alatt egy egynegyed klíma ára: 14000 forint. (A saját otthoni klímaberendezésem 60000 forintba került.) Akkor ez kérem mekkora lehúzás három ***+ nál ??? !!!
De hát sajna nem vagyunk vagyonosak, akik kicsengetnék, eme bónuszt a szállodának, tehát marad az ablak, ha már nem süt oda a nap.
Aztán jött egy újabb csapás, egy nagyobbacska darázs család a terasz fölötti lambériák közé beköltözve.
Hajlandóság sem volt a kompromisszumra és nekem se hiányzik a darázscsípés, a kedvesem meg allergiás rá, úgy hogy mivel féltünk az esetleges betévedő darazsaktól, az ablakokat zárva szellőzőre állítottuk és elmentünk vacsorázni.
Jeleztük a recepción, a problémát, és azt mondták, hogy elhárítják. Na, ez elsőre nem sikerült, úgy hogy újabb kérésünkre, és közreműködésünkkel újabb darázsirtás céljából feljött egy nagyon kedves munkatárs, aki egyébként indiai származású, és egy tünemény (Siju, kiejtve Szicsu).
Létrára állva fújta az irtószert a résekbe, és csak úgy „folytak” kifele a döglött darazsak, majd úgy tűnt meg is semmisültek, amit az igazgató nő is konstatált, de nem történt elmozdulás az ajándék klímával kapcsolatba, és a szúnyoghálót sem ismerik ezekben a szobákban.
Megnyugtató volt az a rengeteg darázs, ami csak úgy hullott ki a lyukból, de a félelmünk még így sem oszlott el, és a majdnem csukott ablaknál majd meg lehetett kukulni, úgy hogy hosszas tanakodás után az éjszaka közepén felkerekedtünk és a Nagykanizsai TESCOba megvásároltuk azt a bizonyos szúnyoghálót, amit a szállodának kéne biztosítani. Potom 600 forint a nyugalmunkért. Hajnal kettőre fel is szereltük, és így már nyugodtan tudtuk álomra hajtani a fejünk nyitott ablaknál, darázs és minden rovar, bogármentesen.

Visszatérve vacsora. 500 forint / fős felárért az amúgy is kiadós félpanziós vacsora kiegészíthető svédasztalossá tett további étkekkel, amik a bőség zavarát okozzák, de szerintünk, aki nem zabálni jött, az a sima menüválasztásos vacsorával is bőven jól lakik.
Ámbár ez egy olyan feláras szolgáltatás, ami nagyon megéri az árát, de nekünk 2 főre, szinte igen csak plusz kiadás az a 7000 forint, amit ki kéne fizetni a hét nap alatt.
Ezért egy próba vacsi után nem is kérjük eme szolgáltatást, és a második nap is jóllaktunk a "sima" menüvel.

Parádéssá alakult első napunk még gazdagodott egy olyan élménnyel, hogy lehet választani a wellness részlegbe egy olyan szolgáltatást, hogy gyertyafényes (romantikus) éjszakai fürdőzés. Az este kilenckor bezáró fürdőrészleg tovább használható kemény egy órával az-az este 10-ig potom 3000 forint / fő, az vica-versa 6000 forintos lehúzás, azért, ami amúgy egész nap kvázi ingyenes (benne van a szobaárba) plusz kapsz néhány mécsest a medence partjára. Aztán romantikázzál. Nah ez mi már megint, ha nem lehúzás. És a buta parasztnak még igénye is van rá, mert a saját szemünkkel láttuk, hogy mennek pancsizni, meg jönnek fel 6 rugóért. Az 2 fullos egész napos belépő a Zalakarosi gyógy-és élményfürdőbe. (Csak hozzávetőlegesen mondom el, hogy itt meg 1 órára csengeted ki!)

Amúgy a wellness vizesblokkra még visszatérek...

2. nap: A szúnyoghálós nyitott ablakon keresztül jövő hűvös szellő nyugodt, de rövid éjszakát hozott. A reggeli ébresztést megkaptuk a munkásosztály lelkes tagjaitól, ámbár amúgy is keltünk volna az elég kori időpontra belimitált reggelire. De hát így teljesen más volt, mint amúgy általában a lassú felébredés. Ez maga a "jó itt lenni érzés" ! Megint belecsöppentünk a jóba.
Levonszoltuk a fáradt szervezetünket az étterembe.
Az esti tericcs-mericcset felváltotta, egy puritán svédasztalos reggeli fűszerezve némi estéről megmaradt dolgokkal. Pl.: saláták, savanyúságok full az esti menüből köszöntek vissza, a sütemények, és péksütemények kíséretében.
Picit kiábrándító tud lenni, hogy valamin látszik, hogy nem friss és mintha már összefutottál volna vele az előző nap este. Ez meg a dezsavű érzés.
De azért félreértés ne essék, jól lehet lakni, csak az esti sokaság után, a reggeli kicsit szegényesnek tűnik.
Plusz a látványkonyhán eddig este csak palacsintát készítettek, reggel, meg a tojás pár variációját. Hozzáteszem tökéletes minőségben, és mennyiségben, de talán ezt sem kéne annyira fényezni, mint ahogy sokan megtették. Látványelemnek, giccsparádénak megteszi, amiből azért van bőven eme remek szállodában, hiszen itt "de jó lenni", és otthon vagyunk, meg minden, és még vissza is várják a vendéget. Bár szerintem minket nem, és nagyon kéne pedálozni, ahhoz, hogy még egyszer betegyem a lábam eme falak közé.
Tehát ennyit a középszerű reggeliről, és még vagy hat ilyenben lesz részünk, fő a változatosság...
Visszaérve a szobába egy rövid délelőtti sziesztát iktattunk volna be, kicsit kiegészítve a rövid éjszakát.
Az én jó alvókámat az ütve fúró hangos kalapálása szakította félbe, a kedvesem, meg csak el-elbóbiskolni tudott a két munkaművelet között.
Hát ennyit a pihenésről !!! Jól át lettünk verve, azzal, hogy nem tájékoztattak a munkálatokról se E-maliba, se telefonon, pedig többször is váltottunk levelet, és telefont is. A szálloda honlapján se úgy említik, mint egy olyan építkezés, ami annyira elviselhetetlen zajjal jár, amit mi megtapasztaltunk már az első napokban. Mert ha tudjuk tuti, hogy nem ide jövünk. Legalábbis idén. Mert jövőre már kész lesz az új szárny, és akkor ez az írás, is másképp szólna, de nekünk, és néhány sorstársunknak a szállodába ez jutott 130000 Forintnyi Jó Magyar Üdülési Csekkbe.

Ébredés után, rövid sétákkal vegyítve áthámoztuk magunk ezen a napon, és már nem a svédasztalos vacsorát választva jóllaktunk az étterem bőséges menüválasztékából. Amit be kell vallani nagyon finom, de még mindig nem enni jöttünk, hanem pihenni, és kikapcsolódni, ami mára 100%-osan tudatosult bennünk, hogy itt és most nem fog megvalósulni.
Ma még a nagyobb fürdés nem valósulhatott meg a kedvesem női napjai miatt, de én ma is bepróbálkoztam a szálloda élményrészlegének kóstolgatásával.
Hihetetlen, de szinte ez sem több, mint egy olyan látványelem, hogy van, de minek, mert nem sokat ér.
Az alagsorban kapott helyet a "wellness komplexum", ami egy nagyon szépen kialakított görög-római hangulatot idéz, és amiben a Jakuzzi, egy boltban megvásárolható medencécske, amivel nem is lenne gond, mert a fúvókái rendesen dolgoznak, de a benne lévő víz olyan erősen vegyszerezett, mint ha egy medencényi meleg hipóban ülne az ember, és ha sokáig bugyog, még fel is habzik. Hát ez tuti nem lesz a kedvencünk. A két medence sem több puszta kacsa úszatónál. Igaz méretesek, de a melegebb négyzetes medencébe egy kemény hátat masszírozó fúvóka kapott helyet, az íves hűvösebb vizű medencében 2 db vízköpő (thangentor) található, és ezzel be van fejezve a vizes részleg.
A gőzfürdő, az határozottan szép, és jó is meg tágas is, a Finn szauna átlagosan tágas, az infra szauna pedig egy lyuk, de általában ez mindenhol ilyen.
Ennyi az ingyenes kényeztetés. Hát ez nem valami sok, vagy inkább átlagosnak mondható egy ***+ -os helyhez .?.
A fizetős dolgokat nem nagyon tekintettük meg, de nem is fodrászhoz, manikűröshöz, pedikűröshöz jöttünk.
A masszázs meg még hátra van.
Itt az alagsorban található még egy kivénhedt konditerem is levedlett gépekkel, meg a ping-pong, amit még nem volt alkalmunk kipróbálni, de hát mindenki tudja PING-PONG...
Kb. egy óra alatt jól ki wellnesszeltem magam, aztán este kilenckor be is zárt a helyi fürdő.
Következett egy napzáró esti séta a helyi szúnyogrezervátum kíséretében, úgy hogy hamar le is zavartuk, szinte rohantunk a szobánkba.
Recepciós, főnökasszonyos segédlettel kaptunk némi ragasztó szalagot, amivel a másik ablakunkra is tudtuk rögzíteni a megmaradt szúnyogháló darabot, és már 2 ablakon fújdogálhatott befele az esti szellő.

Majd következett a hőn áhított pihenés, alvás.

3. nap: Dolgos kezek népes zaja ébresztett ismét. A munkások elkezdték a napi programjukat: föld-lapát-gép-lapát-beton-föld-gép-lapát...
Reggeli hasonló, a savanyúságok még kiábrándítóbban néznek ki, mint az előző nap. Látványszakács kedves, újabb tojás variáció.
Vissza szoba, és órákat vártunk a szobaasszonyra, aki telefonos segítséggel érkezett a WC-papírral, és a cseretörölközőkkel. (Mert, hogy ők délután szoktak járni. De az senkit sem érdekelt, hogy én már reggel kitettem a takarítást kérek táblát.)
Muszály voltam szólni, mert én így várnám el.
Délelőtti kavalkád a szobában, majd orvos látogatás a gyógyfürdőnél. Mit ne mondjak a Doktor néni se kutya. Merő jóindulatból felírt egy vagon kezelést, mikor mi a "kedvezményes" gyógyfürdő belépők miatt érkeztünk hozzá.
Egyébként nem is lenne baj a sok kezelés, ha 100% TB támogatottságú lenne, de hát összeadva, egy rakat pénz lenne.
Megmondom őszintén a földön nincs annyi pénz, amit itt ki ne akarnának húzni az ember zsebéből, talán még a Balatonon.
Talán nekünk elég lesz az-az 1-2 alkalom, amit bemegyünk a gyógyfürdő részlegbe, az elkövetkező 4 nap során.
Vissza a szállodába, és mától a kedvesem is tudja élvezni a "habokat", levágódtunk a medencetérbe.
1-másfél órát pancsiztunk, de ez sem múlt el nyomtalanul, a kedvesem lábain piros pöttyös kiütésszerű dolgok jelentek meg a Jacuzziás közben.
Mondanom se kell neki ennyi volt a helyi élménypancsi. Mára. A Jacuzzi meg felejtős az Ő számára. Bár nekem se lett nagy kedvenc, pedig imádom a buborékokat.
Egy tisztító zuhanyzást követő rövid pihegés után most következik a vacsora.
Épp a levesünket fogyasztottuk, mikor odalibbent az asztalunkhoz a szállodaigazgató nő, és egy megmagyarázhatatlan oknál fogva odasúgta, hogy meghív minket a mai svédasztalos kínálatukra. Persze ezt elfogadva csaptunk is egy jó lakomát.
Az estét folytatva és be szúnyogsprézve elmentünk a kertmoziba, ahol pechünkre egy zenés film helyett egy animációs filmet vetítettek, de mivel nem nagyon voltunk a mesére behangolva kis idő után eljöttünk a moziból, ami egyre inkább egy zombifilm helyszínévé kezdett változni a sok vérszívó szúnyog miatt.
Egy rövid kitérő után vissza a szállodába, ahol egy kellemes beszélgetős későestét töltöttünk a az éppen ügyeletben lévő Szicsuval.
Korábban egy tüneménynek mondtam, hát nem csak az, hanem egy nagyon jó fej sráci, sőt megkockáztatom, hogy a szálloda legjobb arca.
Hát ennyit a mai napról, most alvás, és "várunk, míg felkel majd a nap".

4. nap: Az elmúlt napoknál, halkabb ébresztő az építőktől. A kedvesemnek ment a hasa, és nem is kívánta, azt a "fantasztikus" reggeli, amitől már én is félek. Komolyan, már a sírás, és a rosszullét kerülget, ha a hotel "svédasztalos" reggelijére gondolok. Ennek ellenére én csipegetve megreggeliztem, a kedvesemnek, meg vihettem fel a szobába néhány falatot (amit később fogyasztott el).
Reménykedtem benne, hogy a drágám jobban lesz, és délutánra eljutunk a várva várt fürdőbe, de sajnos nem úgy lett. Elég későre jött helyre a közérzete, úgyhogy fakultatív program gyanánt, és kis Nagykanizsai Tesco látogatás vált aktuálissá.
De előtte én lementem, egy kicsit pancsizni a wellness részlegbe, meg elhasználtam, a már előre kifizetett masszázsom egyik felét.
Felfrissülve ültem az a tűzforró autóba, amit hála a Jó Égnek a klíma percek alatt lehűtött, és irány a 16 Km-re lévő Tesco. A hipermarketben, és a környékén rengeteg "indián" volt, ezért sietve vásároltunk, majd jöttünk haza a hotelbe. gyors kipakolást követően
Megérkezésünk után, a gyors kipakolást követően lesiettünk a gyógyfürdő parkjához, ahol az estével kezdetét vette a három napos térzene fesztivál.
A szokásos bazárosok mellett, lépten-nyomon különböző zenés csapatokba, együttesekbe botlik az ember, akik különböző műfajokba próbálják szórakoztatni az elgyötört turistákat, akik lehet csak erre vártak, mint mi is.
A zenészek, és mutatványosok előadásit végignézve, kicsit fáradtan érkeztünk vissza a hotelbe, ahol egy kellemes beszélgetést folytattunk Szicsuval, aki éppen befejezte, az aznapi munkát.
Egyre jobban összebarátkoztunk a szálloda legőszintébb emberével.
A beszélgetés után irány az ágy, mert hamar itt a reggel.

5.nap a várva várt Szombat:Azért várva várt, mert kíváncsiak voltunk, arra, hogy hétvégén is dolgoznak-e a házépítők, és meglepetésünkre, csak apróbb munkálatokkal foglalatoskodtak, ami nem járt zavaró zajjal. Azért állítottunk ébresztő órát, le ne maradjunk a "fantasztikus" reggeliről.
Egyébként a csendes ébredést követően a nyugati oldalon felcsendült a szembe szomszéd robbanómotoros fűnyírója, ami a délelőtt folyamán "kárpótolt" az építkezés zajáért.
A "reggeli" után elsétáltunk a beutalóval megszerzett kedvezményes fürdőbelépőnkért a gyógyfürdő központi részéhez, majd visszasétálva magunkhoz vettük az aznapi fürdőzés elengedhetetlen kellékeit, és mentünk is a gyógy, illetve strandfürdőbe.
A fürdőzés sem volt a legtökéletesebb, mert a szúnyogok mellett a bögölytársadalom népes seregével (küzdöttünk), küzdöttek a fürdőzők.
Mondanom se kell, a bögölyök álltak nyerésre, még akkor is ha mi fürdőzők ritkították csapataikat. De ŐK nem fizettek belépőt, és akkorákat haraptak, mint egy "tigris". Nagyon rossz emlék a fürdővel kapcsolatban.
Azért az aránylag jól sikerült fürdőzés után várt minket, egy aránylag jó vacsora, ahol ismét a főnökasszony vendégei voltunk a "svédasztalra", bár a szombathoz képest elég szegényes volt a válaszék.
A vacsi után ismét kimentünk a térzenészek közé, és eltöltöttünk egy jó estét, mert tetszettek az előadók.
Egy újabb késő esti beszélgetés Szicsuval, ahol jobban megismertük egymást.
Összességében ez egy jó nap volt.

6. nap: A Vasárnaptól már nem vártunk semmit, mármint a szállodával kapcsolatosan, és be is igazolódott.
Egyedül, talán az, hogy most nem volt semmilyen extra ébresztő. Magunk keltünk, meleg volt.
A reggelire, már nem tudok más jelzőt találni, csak azt, hogy egy undorító köpedelem, és ahogy az este folyamán egy másik szálló vendég szájából hallottuk (nem beszéltünk össze, és nem is beszélgettünk) : "Addig nem kéne reklámozni a FARMOT, amíg ilyen reggelit szolgálnak fel !" Ezzel Ő akkora igazságot mondott, amit mi lehet ki se tudtunk volna találni. Maximum annyival egészíteném ki ezt az isteni mondatot, hogy talán, ha már reklámozva van az a "farm", akkor ne szedjenek érte egy fillért se. Mert nekem az-az ingyenes szolgáltatás, amiért nem kell fizetni egy árva garast sem. Tehát ilyenformán, ez sem ingyenes !!! (De ezt már taglaltam néhányszor...)
Élményfürdős látogatást terveztünk a napra, de mivel, hogy két főre majd 6000 forint a beugró, amiért nincs kedvünk újra csatába szállni a vérszopó bögölyökkel, ezért gondolkodás nélkül nemet mondtunk eme ajánlatra.
A Balaton déli partját céloztuk meg, a 35 kilométerre lévő BALATON MÁRIA fürdőt, ahol egy kellemes kis szabad strandon töltöttük el a délutánt. Igaz a nádassal szegélyezett napozó parton hemzsegtek a szúnyogok, de mi idők nagy részét a kellemesre felmelegedett Balatonba töltöttük.
A jóleső pancsolás után siettünk "haza" a vasárnapi vacsorára, ami egyáltalán nem volt egy kirívó vasárnapi menü, inkább egy szokványosnak mondható esti vacsi...
Vacsora után egy rövid ejtőzést követően ellátogattunk a térzenei rendezvényre, ami utolsó napját rúgta itt Karoson. Szinte látszott is rajta, mert az árusokon kívül nem nagyon voltak előadó művészek. Néhány zenész csapat, aminek egy része már fél tízkor pakolt össze.
A tűzzsonglőrök kitartottak három napig, és ezen az este is megnéztük az előadásukat, ami nem volt rossz, de ha már kimondjuk, hogy tűzzsonglőrök, többet is bevállalhatnának a tüzes akármik lóbálásánál...
A műsoruk végeztével szinte más előadó nem is maradt a parkban, mint egy két tagú roma "zenekar", aminek a "bodzaszedők" örültek a legjobban, és hirtelen benépesedett a tér a tesókkal. Magukra hagytuk őket, hagy mulassanak egy jót ők is, és visszajöttünk a hotelbe, ahol a teraszon beszélgettünk, és bevártuk Szicsut, aki a műszakja leteltével ismét csatlakozott hozzánk, egy kis esti beszélgetésre.
Majd mikor nyugovóra tért Ő is a szobánkban borozgatva elmélkedtünk erről a szenzációs hétről, majd az esti fürdést követően mi is álomra hajtottuk a fejünk, és vártuk az utolsó egész napot.

7. nap: A hétköznapok szokásossá vált zavaró reggeli ébresztője keltett a munka monoton zajával. De mivel már a végéhez közeledünk, eme jól sikerült nyaralásunknak már nem tud kihozni minket a sodrunkból, mint az elején.
Következett az-az úgyszintén monoton reggeli, ami már szinte egy hete „kényeztet” minket.
Második alkalommal tudtam normális állagú, és mennyiségű paradicsomhoz jutni a reggelik folyamán.
Megkaptam a második masszázsomat, amit már korábban kértem és legyeztettem a háziakkal.
Nagy dicséret jár a Masszőrnek Sándornak, isteni keze van és némi képen feledtetni tudja a gondokat, amik a fejem fölött vannak.
Majd a nap további része a fényképezkedés jegyében zajlott, hogy legalább legyen valami kézzel fogható emlékünk Zalakarosról és azért a hotelről is.
Némi fürdőzés a Wellness részlegben, és persze fotók hada, az ízlésesen berendezett alagsorról.
Aztán séta a kisvárosban, és közben kattogott a fényképezőgép, megörökítve a rendezett parkokat, tereket, és a nagyon szép Katolikus templomot.
Majd következett a vacsora, ahol ismét találtunk visszakacsintó ételeket…mondjuk a reggeliből nézett farkasszemet a tojás meg a lecsókolbász Rakott krumpli formában a menüs oldalon.
A vacsi elfogyasztása után a teraszon folytattuk az estét egy kis levegőzés formájában, és hallottuk, hogy mások megkapták azt a bizonyos 10% kedvezményt.
Ezt követően felmentünk a szobánkba lepihenni, mert másnap reggel egy korai ébredés után irány hazafele.

8. nap: Korán felkeltünk és hazamentünk. Szinte ezt vártuk a legjobban, mióta csak beköltöztünk a Hotel Venus ***+ ba.

Üdvözlettel: a 303-as szoba lakói.

U.i.: A zuhanyrózsából érkezésünkkor mindenhonnan ömlött a víz, megjavítottam.
A mosdó csaptelep vízkiömlő nyílásánál lévő szűrő el volt dugulva, és vízkövesedve, ezt is megtisztítottam, mint „privát szobaszerviz”.

És egy jó tanács a szobaasszonyoknak az új Afrodité szárny megnyitásához: A krómozott felületeket ne maró hatású vízkőoldó folyadékkal tisztítsák, fényezzék, hanem egyszerű ecettel, mert a vízkőoldótól nagyon csúnyára be mattul és elszíneződik.
Supy kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
4.2 (5 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
Rikaka - 2013.04.01. 15:58

Elmondanám, hogy az új szárny elkészültével sem lett sokkal színvonalasabb ez a szálloda. Sőt a jelenlegi szállodai túlkínálatot figyelembe véve még katasztrófálisabb. A wellness részleg a hideg vizével, gyatra élmény elemeivel, a szekrényni infra szaunával ( inkább hősugárzó hatásával, még három csillagosnak sem felel meg. Szoba puritán, TV ósdi, hűtő zajos, de ez még talán belefér. Az ételek azonban borzalmasak. A bio, házias dumával megetetnek szerintem minden vacakot a vendéggel. A levesben bőrcafatok, szürkés lé, főétel maradék hatású, desszert száraz piskota zutyult pudinggal. Reggeli "látvány konyha" piszkos kötényű szakáccsal, száradt szélű felvágottal, trancsírozott zöldségekkel, de már nem is sorolom. Csak az szomorít el, hogy a különböző portálakon voltak jó vélemények is. Úgy látszik a magyar embert könnyű megvezetni, vannak akiknek külön tehetségük van a selejt eladásában, és vannak akik fizetnek is érte rendesen. Ahol meg megtesznek mindent a vendégért, és olyan körülményeket is biztosítanak ( nem csak dumálnak, nyájaskodnak) ott is található olyan vendég, aki pitiáner dologba beleköt. Fülltanúja voltam ugyanis amikor egy színvonalas szállodában 2 percet várni kellett a bowling pályára és már a vendégkönyvet kérte a "kedves " vendég és megvetően beszélt az alkalmazottal. Az biztos, hogy ide többet nem jövünk, és aki ezt elolvassa annak is azt ajánlom keresgessen más szállodát, ha Zalakarosra akar menni.

szickm - 2012.07.10. 12:09

CSATLAKOZOM! Az 5 éjszakás tartózkodásból mi is a hazanidulást vártuk már! (Ami három napja volt.) Többletszámlázás még rátett egy lapáttal, nagyon rossz szájízzel jöttünk haza. Vagyis még két éjszakára a vonyarcvashegyi ZENIT**** hotelbe, ahol TÉNYLEG MINDEN 4*-OS!!!Nem akarom felsorolni újra (egy másik beszámolónál már megtettem) a negatívumokat, amikkel szembesültünk a Vénuszban, de jártunk már több 3*-os, 3*+ -os és 4*-os hotelben, de a legrosszabb ez a "nyaralás" volt (kislányom többször sírt, hogy nem jó itt és menjünk haza azonnal... ilyen még sosem történt). Ez a hotel nem 4*-os, de a 3*+-t sem érdemli. Sosem írtam még negatív kritikát hotelről, de most először, meg kellett tennem.

Caprica - 2011.03.02. 13:57

MEGALOL!!!! Balog Katalinnak: nem is tudtam, hogy az ortopédusok újabban pszichiátriai képzést is kapnak, olyan ütősen megfogalmazza, hogy segítségre van Supynak (és az összes, a szállodácskáját kritizáló vendégnek) szüksége! :DDDDDDDD Ön nyilvánvalóan érintett valamilyen formában a szálloda tulajdonjogában, vagy másodállásban alkalmazott! :DDD Amúgy közölném, hogy én is jártam abban a förmedvényben pár hónappal ezelőtt és pontosan az itt és "lioliom" által leírtakat tapasztaltam. Persze lehet, hogy Zalakaroson több Vénus nevű szálló is van!

lioliom - 2011.02.20. 23:02

Teljesen igazad van a hotellel kapcsolatban.Később megírom én is "élménybeszámolómat"Rövidített változat:Mi már az új szárnyban az Aphroditéban voltunk.A fogadtatás nyájas,a fogadó cappuchino undorító cukros szirup,csere nincs másra,a Wellnesről írtál,a kis kád/jakuzzi/retkes,a víz habos.Az élmény a két nyakzuhany,az úszó?medence egy meleg lavor,a szauna 60 fokos,az infra egyszemélyes,a pihenőágyon a fevőfelület egy funér lap,rajta méterre kapható fürdőszobai kilépő.A lábamon a bőrt majdnem levakarom csontig olyan kiütést kaptam a víztől.Remélem máshol nem jön elő/tegnap jöttünk haza/.A falfreskók készen voltak már?Röhej!!!A kaja változatlan.Mintha ma lettetek volna.A fürdővel kapcsolatban is igaz.Mi még mult nyáron voltunk ott egy napot a bögölyhadban.Lady enn!A tárgyilagos értékelésnek nem kell segítség,talán Önnek.Csak nem évfolyam társa volt a tulajnak.Bocs!Az állatorvos!Orvos?Orvos!

LadyEnn - 2010.08.26. 12:13

Balogh Katalin ortopédus vagyok aki visszajáró vendégként csak dícsérni tudom a Hotel Venus szállodát és a személyzet valamennyi tagját. Elgondolkodtatásra késztet, az Ön által megfogalmazott levél. Nem szeretnék minden részletre kitérő cáfolatot írni, mert nem szeretnék "kis Supy " lenni. Úgy érzem Önnek segítségre lenne szüksége, ahhoz, hogy reális értékelés tudjon adni a körülötte lévő világról. Úgy érzem, nem a realitások talaján él. Az elmúlt időszakban csak Ön az egyetlen, aki negatív véleménnyel bombázza a különböző hoteleket, többek között a Hotel Venust is.

Judy55 - 2010.08.24. 17:27

Úgy tűnik, mintha nem is ugyanabban a Hotel Vénuszban nyaraltunk volna! Lehet, hogy egy szálloda nem tud minden egyes egyéni igénynek maximálisan megfelelni, de a három * minősítést nem az Ön kicsinyes, -"mert én így várnám el!"-igényeihez mérik.Véleményt alkotni azonban nem "moslékolással", mások "buta parasztozásával" kellene! Ez az alpári stílus egyedül Önt minősíti.Úgy látszik, mindenki és minden hibás volt, kezdve a munkásosztály lelkes dolgozóitól, a szúnyogokon át, egészen a kedvese női napjaiig.Ez a beszámoló szánalmas, szenzációhajhász, csupa kisebbségi komplexusról tanuskodik!Ajánljuk az olvasók figyelmébe a fiatalember következő élménybeszámolóját "szuper napok Csopakon" címmel.Lehet, hogy csak olyankor érzi jól magát, ha mindent leszól?!Visszatérve a Hotel Vénuszhoz, mi egy többgenerációs családdal tőltöttünk ott hét napot és nagyon jól éreztük magunkat!! (megjegyeznénk, sok hotelben megfordultunk már)Külön kiemelnénk a figyelmességet és a segítőkészséget, amit ottlétünk alatt folyamatosan tapasztaltunk. Bátran ajánljuk a hotelt mindenkinek, függetlenül Supy szélsőséges beszámolójától.Judit és Gabi

Supy - 2010.07.06. 22:00

Supy - 2010.07.06. 21:59

Az új szárny elkészültével visszatérhet az élet a régi kerékvágásba, de biztos, hogy drágább lesz a Hotel.A reggelikben csak bízhat a kedves odalátogató, hogy javul, de nem mernék rá mérget venni, és minket sem a korábbi állapotok, sem a későbbiek nem tudnak kárpótolni, és feledtetni ezt a hetet.De minden esetre, aki mostanában látogat-e helyre ilyen körülményekre számítson, és üdvözöljük a mi kis Indiai barátunkat Sijut.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo