Attersee - 110 gát biciklivel VIDEÓ

Ausztria Attersee

Ott-tartózkodás ideje: 2010. júl. 16.  - 2010. júl. 16. (1 nap)

1 hozzászólás I 3 562 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. szept. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tantras Beszámolója

Cimkék: 110  Attersee  bicikli  Ebensee  fürdés  gát  grillcsirke  kaptató  lubick  Schörfling  Traunkirchen  Unterach 

(ÖBB – Vonaton és drótszamáron 2010)

2.nap

Először tényleg 60-ra gondoltam…

Persze mikor tervezi az ember, a visszaúttal már nem nagyon foglalkozik. Meg egyébként is mi az a 10-20-40(?) kilométer ráadásnak, nem? Drága Barátom, nem is értettem akkori szűkölésedet…Csak 4 nap múlva a 25%-os murvás gyalogösvényen 60 kilót tolva felfelé!!!
De ne szaladjunk ennyire előre!

Először fél négykor keltem, aztán 5 körül, majd még a 8 órás végleges függőleges helyzetem előtt 7 előtt néhány perccel. Minden esetben hálótársam grizli horkantása zavarta fel mézédes tiszta álmaim sorát s ezt megtorolni kénytelen levék rúgtam oldalba finoman – mert a felhatalmazást előző este megkaptam rá. A tendencia egyébként sajnos utunk végéig tartotta magát.

Istenek leszünk ma! Ezt már a Traunsee partján állva gondoltam magunkról lelki szemeim elé képzelve aznapi etapunk nehézségi fokát. Gyors reggeli, összecuccolás, majd a tömegrajt következett.

Naná, hogy felfelé indultunk. Természetesen kiállva a nyeregből, előzve autót, gyorsvonatot, repülőt. 14-18%-os kaptató váltotta egymást folyamatosan. Valahol félúton az EPO és a Béres porcerő mágikus koncentrátumának varázslatos ereje alább hagyott, elvesztve a kontrollt föld és ég között „ vitorláztunk” föl-föl és csak fölfelé. Ekkorra már vérünk hemoglobin szintje az egekig szökött, de mi még nem…hajtani kellett tehát tovább.

Az út szélén hatalmas éljenző tömeg fogadott. Kolomppal, síppal, dobbal és nádi hegedűvel játszották Brahms balladáját nekünk. Tapsolni most nem tudtam – bár megtehettem volna- mert megvadult drótszamaram szorult helyzetéből bármelyik pillanatban kész volt kitörni, s ezt még határozottan éreztem zsigereimben. Mást nem nagyon. Aztán már a csúcsokhoz közel lassan halkult a zene, a bohóc, az ördög, az ugráló tömeg előttünk elmosódva, töredezve mutatkozott. A mellettünk elhúzó motorosok tábláin az előnyünk percei lassú vibrálásba kezdtek, az egyre összeszűkülő úton a tömeg között beszökő fénysugár fényei halványodtak. Később már az utolsó 1 kilométeren belül a kordonon kívülre rekedt emberek őrjöngése, a tátogó szájak hangtalan mozgása pergett le előttem mint egy némafilm, majd a szerelés igazítás és a két kar magasba emelése következett…

17 kilométernél jártunk, déli 12 óra volt már, és kész voltunk, mint a házi feladat…Ráadásul előttünk volt még majd 93 ezer méter (Akkor még úgy gondoltuk, hogy csak 50).

Lefelé gurultunk amíg lehettet, de jött bele egy kis „vicc” is úgy kedvrombolónak. De nem tudta elrontani egyébként. Főleg az utolsó nagy gurulás esett nagyon jól, mellyel egyenesen belegurultunk az Atterseebe. Nagy csobbanás következett, aztán elindultunk fölfelé órajárással ellenkezőleg. Schörfling előtt vettünk finom grillcsirkét és az egyik magánstégnél hűs árnyékban bevágtuk az egészet.

Később már a tó északi csücskében fényképeztünk csodás verdákat és tekerve egy húszast csak Attersee falucskában álltunk meg ismét. Na itt már a fürdőzés után jobbnak láttam volna ha a kiindulási kempingbe varázsoljuk magunkat, de még mindig csupán utunk felénél tartottunk. Ez a tény kicsit felturbózta adrenalin szintünket és nagy lendülettel indultunk gyorsan tovább egészen Unterachig. Itt ismét fürödtünk, boltoztunk, majd az utolsó atterseei szakaszt teljesítve még a másik hágó előtt csobbantunk egyet elköszönve ettől a nagyszerű helytől.

Innen még mindig 42 kilométert írt a tábla ami az akkori erőállapotunkat ismerve hát…És ekkor csoda történt!!! Olyan barátságos volt ez a számomra ismeretlen hágóút, hogy szinte öröm volt rajta tekerni. Ebenseenél ettünk, majd a maradék távot már a Traunsee parján szürkületben tettük meg nevetve.

Pontosan 110 kilométer volt a mai etap. Emlékezetes marad minden bizonnyal, mert ekkora gátakon átvergődni olyan teljesítmény volt, melyet nagypapa korunkban is emlegetni fogunk!
Feltöltve: 2010. aug. 07.
tantras kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
rallymax - 2010.07.29. 21:05

A tegnapi tízes volt, akkor ez 11 lenne, de már annyit nem tudok rá adni :) öröm volt olvasni, főleg, hogy minden percét átéltem !


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina