Luxemburgi vártúra

Luxemburg

Ott-tartózkodás ideje: 2006. máj. 22.  - 2006. máj. 23. (1 nap)

0 hozzászólás I 14 552 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. szept. 26. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar wombat Beszámolója

Cimkék: vár 

Szállás: NH Hotel Trier (Németo.), az alacsonyabb árak miatt érdemes innen átjárni, hiszen csak fél óra utazás az autópályán.
Utazás: saját autóval. A benzinárak a környező országokhoz képest nagyon alacsonyak voltak, ezért érdemes üres tankkal érkezni, s telivel távozni.
A belépőkön sokat meg lehet spórolni, ha Luxembourg Card-ot veszünk, ami szinte mindenüvé ingyenes belépést biztosít és nemcsak egymást követő napokon érvényes (részletes ismertető: http://www.visitluxembourg.lu/card-en.html ).

Férjemmel a Moselle- és Rajna-völgyi kirándulásunkat toldottuk meg Luxemburg bejárásával.
Az ország térképe egy bélyegen is elfér, ennek ellenére bővelkedik a szép látnivalókban. Érdemes a fővároson kívül is barangolni egy kicsit, nagyon szép erdőkön vezetnek át az útjaik, hála a helyi arisztokráciának, akik nem szorultak rá, hogy kiirtsák az amúgy vadban gazdag vegetációt.
Már messziről látszanak a hegytetőre épült váraik: a Beaufort Castle, Bourscheid Castle, Wiltz Castle, Clervaux Castle, Mersch Castle, Larochette Castle és a legnagyobb: a Vianden Castle. A javarészt középkorból, olykor romos állapotban fennmaradt várak szépen rendben vannak tartva, némelyik be is van rendezve.
A fővárosban mi csak fél napot töltöttünk. Ez elég volt arra, hogy megnézzük a főbb látnivalókat: a Nagyhercegi Palotát, a Parlamentet, a Hotel de Bourgogne-t, melyben a minisztériumok vannak, a városházát, a Miasszonyunk templomot, a St Michael templomot, a Bock kazamatákat, s a városfalról lenézve a Neumünster-t, a mellette lévő apátsággal. A főváros modern negyedét csak az autóból láttuk, mert az éppen eleredt esőben nem volt kedvünk sétálni.
A várakon kívül érdemes elautózni még néhány városba, megnézni a Clervaux-i és az Echternach-i apátságokat, Esch-sur-Sur régi posztógyárát, Asselborn vízimalmát és Grevenmacherben a lepkeházat, aminél látványosabbat eddig még sehol sem láttunk.
Aki egy kicsit több időt szán az országra és szeret túrázni, az látogasson el a Mullerthalba is, amit kis Svájcnak hívnak a helyiek. Nagyon szép túraútvonalak vannak, kis szurdokokkal, hegyi patakokkal, hidacskákkal.

Luxemburg nevezetességei megtalálhatók ezen a linken: www.visitluxembourg.lu/site-en.html, ahonnan egy pdf-formátumú útikalauz (Sights and attractions) is letölthető.

Mi csak két napot töltöttünk az országban, az eső is esegetett, meg az árak is magasabbak a német áraknál (kivéve a benzint), ennek ellenére nagyon jó benyomást tett ránk, szép kirándulás volt.
Ajánljuk természetkedvelő biciklistáknak és motorosoknak is.
Értékeld az élménybeszámolót!
4.5 (2 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina