Csehország, a Vranovi tó, SzG3

Csehország Vranov nad Dyji

Ott-tartózkodás ideje: 2007. aug. 09.  (1 nap)

0 hozzászólás I 4 993 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. márc. 20. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Bitov  Csehország  csónakázás  hajó  híd    víz  vizitúra  Vranov 

Sziasztok, Gábor vagyok! Most Vranov nad Dyjí-ből utazunk Bitovba. Mind a két végponton egy-egy gyönyörű várkastély található. Viszont most nem autóval utazunk egyik helyről a másikra, hanem hajóval. Vranov nad Dyjínál már elmondtam, hogy a mikrobusszal a városból el lehet menni a kikötőbe (vagy valahol letenni a kocsit és gyalog elmenni oda, mert az egész napi parkolás egy horribilis összeg). Érdemes a menetrendet megnézni, mert nem sok járat megy egy nap, viszont arra se számítson senki, hogy a hajó késve indul. Már egy perc késés is tönkre teheti a napi programot. Bitovba érdemes elmenni (nemcsak hajóval, henem kerékpárral is). A hajó a felduzzasztott Dyjén halad végig, az út kb. 1,5 óra. Először a tavi részen haladunk, innen látni a nyaralóövezetbe menő gyalogos függőhidat (meglepően nagy), ezen megy át a mikrobusz is az üdülőövezeti végállomásához. A hajó rendkívül tiszta, működik egy nagyon jó büfé is, és mivel nem autóval vagyunk, megkockáztathatunk egy jó korsó cseh sört is (ezen sörök kíváló minőségéről itt most kár lenne áradozni, mindenhol jók. Érdemes a helyi söröket is kipróbálni, kitűnőek). Az út egyszerűen gyönyörű. Bitov előtt a bal oldalon még egy várromot is láthatunk (Cornstejn). A hajó több helyen kiköt az üdülőövezetben. A folyón hatalmas (és irigylésre méltó) vizi élet van. Bitovról majd ott.
Megjegyzés:
a tavat végig Vranovi tónak nevezem, egészen addig, ameddig a duzzasztás hat. Ez kb. Bitovnál ér véget és miután odáig kirándultunk, így az egész út a Vranovi tavon történt meg. természetesen ez egy mesterséges tó, ám a végeredmény egészen lenyűgöző (a vízierőmű áramot termel, gyönyörű táj, hajózható folyó (tó), üdülőövezet, az áradások kezelése, stb.). Az üdülőövezetben hotel, motel, camping, strand, disco (bár ez engem nem érdekel), bevásárlási lehetőség, vagyis minden van. A folyó egyébként a Dyje (németül: Thaja). Több helyen határfolyót képez (pld: a Podyje NP:, erről majd ott), néhol teljesen cseh, néhol teljesen osztrák területen fut, tehát kanyarog rendesen. Miután ez korábban zárt határövezet volt, ezért nincs egyáltalán lestrapálva.
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo