Rijekai Karnevál MIX 2011

Horvátország Rijeka

Ott-tartózkodás ideje: 2011. márc. 04.  - 2011. márc. 06. (2 nap)

0 hozzászólás I 2 438 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. márc. 31. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar adanyist Beszámolója

Cimkék: Horvátország  karneválok  Rijeka 

Olaszország –Horvátország körutazásunk végső szakaszában hazafelé, március 6-án jutottunk el Rijekába. Szinte bele csöppentünk a karneváli sokadalomba. Amikor odaérkeztünk, már javában vonult a karneváli menet. Sietve kerestünk helyet, hogy a felvonulókat láthassuk. Először sajnos csak a vonulók fejét láthattuk, azaz azt, hogy miről maradtunk le. Keresztültörtük magunkat a tömegen olyan helyig, ahonnan már láthattuk a vonulókat. A kordon és a zavaró oszlopok, no meg a rendezők mászkálása élményrontó volt. Nem beszélve arról, hogy ilyen körülmények között, milyen videó felvételeket lehetett készíteni?
A készített felvételek erős vágásával adok közre egy „MIX” összeállítást, remélem e rövid vágott jelenetekből is felmérhető lesz az ünneplő közönség lelkes, hangulatos vonulása. Mindenből igyekeztem láthatóvá tenni egy kicsit, remélve. hogy nem okozok csalódást az érdeklődőknek. Talán még szólok egy pár szót a rijekai karnevál eredetéről, hagyományairól.
Rijeka a múlt század végén Európa e részének mondhatni karneváli fővárosa volt. Humorral és tarkasággal zajlik Rijekában a karneváli szezon. A város jelenleg is a régió egyik legszínesebb nemzetközi farsangi felvonulásának ad otthont. Igen rangos karnevál, melyen számos külföldi felvonuló és több ezer néző vesz részt. Így sikerült nekünk is, a maroknyi magyar turistának helyet foglalni a korlátokkal védett felvonulók megtekintésére.
Visszapillantva a látottakra, nagyon szép, jól rendezett, hangulatos felvonulást láttunk. Nem sajnáltuk az időt, amit ott tölthettünk, a viszonylag szeles zord hideg ellenére.
Feltöltve: 2011. márc. 31.
adanyist kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
8.7 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina