Csillagtúra az Isztrián

Horvátország Pula

Ott-tartózkodás ideje: 2011. jún. 05.  - 2011. jún. 09. (4 nap)

0 hozzászólás I 4 148 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. jún. 13. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar anikoneni Beszámolója

Cimkék: Pula 

Csoportos utazás során kalandoztunk 5 napot Isztria ismert és kevéssé ismert helyein.
Szállásunk Pulán volt: Hotel Pula nevű szálloda komplexusban.Számunkra nagyon kedves kis hely a nagy befogadó képesség ellenére. A hotel dolgozói kedvesek voltak. Naponta volt takarítás.Tisztaság volt az egész szállodában és a környékén is. Hatalmas éttermében több csoport is étkezett egyszerre. Idősek és kiránduló német diákok, horvát általános iskolások válogathattak az igazán ízletes és bőséges ételekben.És persze mi idősek.
A tenger pár perc alatt egy lépcsősoron volt elérhető. Sajnos a csodálatos öböl vize ebben az időben nagyon hideg.A német gyerekek viszont minden délután benne úsztak és lubickoltak.
A szállodából autóbusszal mentünk be a kikötő és az amfiteátrum megtekintésére.Sajnos a római emlékek nagy pusztításnak estek áldozatul a háborúk idején.Elsősorban a Hajógyára volt a célpont. Pulának, mint Isztria területének jó részén igen sok magyar vonatkozású emléke is található.
Zágráb első állomásunk volt: A Székesegyház monumentális épületét csak kívülről tudtuk megnézni a Pápa látogatása miatt. A Felsővárosból lesétáltunk az Alsóvárosba: itt a Jelasics téren volt találkozónk. A lovasszobrot nem fényképeztem. /bosszúból/ Meglátogattuk a Szent Márk templomot.Az egyik ház falán pedig Zrinyi Miklós utcatábla volt látható. A középkori városrész nagy része szépen rendbe hozott.
Meglepetésünkre az egyik templom tetejét zsolnai csempével borították. Nekem nem tetszett ez e mód.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo