London 2011 3.nap

Egyesült Királyság London

Ott-tartózkodás ideje: 2011. szept. 28.  - 2011. okt. 02. (4 nap)

0 hozzászólás I 2 844 látogató olvasta. Rögzítve: 2011. okt. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rothman Beszámolója

Cimkék: London Buckingham Palace Big Ben Hotel Tower Greenwich Pál Museum Mansion Wimbledon Piccadilly Oxford street 

Harmadik nap a London Bridge Experience az első úti cél. Londoni kirándulásunk egyetlen csalódása. A London híd történetét, és az akkori idők hangulatát idézi fel állítólag a kiállítás élő szereplők segítségével… A második rész egy sima ijesztegetős rész néhány szobán keresztül. Hát, nem tudom, engem nem fogott meg. Lehet, hogy a 10-16-éves korosztálynak tetszik, én sajnáltam volna rá a 23 fontot, ha nem mehettünk volna be London Pass-szal. A Borough Market a híd lábánál viszont nagyon tetszett, a mellette lévő templom is (Southwark Cathedral).
Ezután még belefér a Royal Mews, a royal feeling elkapja itt az embert. A királyi, hercegi hintók, a Rolls Royce, a lovak, de még a shop is nagyon tetszett. Óriáskijelzőn természetesen folyamatosan ment a hercegi esküvő felvétele.
Ezután indulás Wimbledonba, metró + busz kombóval. Ha a címe megegyezne azzal ahol van, az tökjó lenne, mert akkor a buszról leszállva nem a másik irányba indulnánk el. Szép házakat és parkokat látunk, csakhogy nekünk időre kell mennünk. Még jó, hogy hagytunk rá időt, így a Wimbledon Tourig van még fél óránk. Megnézzük a Múzeumot. Akit kicsit is érdekel a tenisz, vagy nézi a Wimbledoni Teniszbajnokságot, annak tetszik ez az interaktív múzeum. nagyon szép gyűjteménye van. Itt is látszik, hogy múltja van, nem csak a versenynek de az országnak is. Egy 70 éves hölgy az idegenvezetőnk, mindent tud Wimbledonról, humoros, top fitt formában van. A Center pályától kezdve a Court 1-en, az interjúszobán, és a sajtószobán át a Bajnokok faláig mindent megnézhet itt az ember. Nagyon tetszett minden, belelkesülve ezen, kinézek 2 nagy wimbledonos törölközőt, vásárlás után jut eszembe, hogy kézipoggyásszal utazok, és semmi hely nincs benne. A belváros felé utazva látom sok embert megmosolyogtat a nagy zöld táskám, benne a 2 óriás törölköző…
Este sötétben a Piccadilly Circus, az Oxford Street, a kínai negyed jön, ami a meleg negyeddel keveredik. Magyar embernek szokatlan a nyitottság, a tömeg a bulihelyeken, de ott a 75 éves néni is iszogatja a sörét a sarkon.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina