A Chopokon még tél volt! 2012 VIDEÓ

Szlovákia

Ott-tartózkodás ideje: 2012. márc. 01.  - 2012. márc. 01. (1 nap)

0 hozzászólás I 2 784 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. márc. 09. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tantras Beszámolója

Cimkék: Chopok Jasná sí hideg szél gőzgombóc 

Hányós vagyok. Vagy legalábbis „gyomorfelfordulós”. Valószínű mindent elárul, hogy körhintában is csak egyszer ültem, de akkor sem kellett volna…

Tibi egyébként jól vezet. És a többiek – a diszpécserek gyöngyei – bizonyára úgyszintén, de ezt most bemutatni nem volt lehetőségük, mert kedves barátomat lecserélni nem volt okunk. Az út állapota jó volt, s ha nem is rövid, mindenképpen alkalmas az utazásra. Fájó pontként csupán azt említhetem, hogy a certovicei hágó út tetején légvonalban csupán 8 kilométerre haladtunk állomáshelyünktől, szinte láttuk a felvonó tetejét, mégis 80 kilcsit zötykölődtünk a Nagy Hegyet megkerülve, úttalan-utakon még a végső célig.

A 11-hez közelebb voltunk, mint a 10-hez mikor beparkoltunk az I.-es parkolóba. Még szerencse, hogy a cuccok már rajtunk voltak, sokat nem kellett tökölnünk tehát. Igaz, kicsit kényelmetlen volt így bakancsban és síszemüvegben utazni 3 órát, de ha minden tökéletes lenne, tengerparton élnék és a távolban egy 3000 méteres hegylánc magasodna, melyet rólam neveznének el.

Most egy kicsit eltöprengtem…Asszem ezen a projekten még dolgoznom kell…

Na, de vissza a földre. A Chopok-Jasná, vagy ha úgy tetszik a Chopok-észak síterep észak-nyugati részén parkíroztunk le, s mivel ritkán járunk erre, kellett néhány perc, mire pozícionáltuk magunkat. Még szürkehályoggal vettük a bérletet, de azért arra figyeltünk, hogy mikor visszatérünk, valami guba visszajárjon. Valahogy így vagyunk összerakva. Nem szeretjük azt mondani, hogy ez nem érte meg…

Határeset volt egyébként. 31 EUR egy egész napos bérlet, de ha játszol, tétre, helyre, befutóra is lehet tenni. ilyenkor 38 EUR a beszálló és ha nyersz (vagyis 4 óra alatt teljesíted a távot és törések nélkül visszatérsz) 10 EUR visszajár! Van hátránya is természetesen. Óra nélkül szívritmuszavar jelentkezhet és a póráz melyet ilyenkor nyakadba aggatsz, nem lehet nagyon hosszú. Legalábbis az utolsó órában semmiképp.

Mikor tisztáztuk a játékszabályokat indulhatott a móka…

Gyönyörű idő, hideg és aránylag tiszta pálya fogadott. Már az első gravitációs teszt golyóba kényszerített. Valószínű a világrekord is megdőlt, de a szlovák szókinccsel még vannak gondok, így a díjátadót átsíeltük. És a szép idővel kenyérre lehetne kenni. Nem bírok ellenállni. Igazából nem is síelnék, csupán bámulnám a vad, zömök kőtömbök, sziklaszirtek tucatjait. Elvarázsolnak teljesen. Eufórikus hangulatban, átszellemülve állok ilyenkor egy farkas képébe bújva.

Persze csúsztam is…Nem is egyet, de főleg sokat. Az összes 6 ülős felvonót kipróbáltuk és ha a fenti felvonók is mennek, bizonyára a jégpályára is felpróbálkozunk. Mivel azonban a jégtánc elmaradt, nem tehettem mást „kényszerettem”. Nem is volt annyira ellenemre 1600-on tükörpanorámás restaurantban táplálkozni vadul, jobbnál-jobb falatokkal jutalmazva magam, mert 1; ugye megérdemeltem, 2; lábaimból az erő kezdett elszállingózni. De a gőzgombóc látványa gyógyír volt összes sebemre. Úgy érzem már nem maradhat el ezek után soha– szeretem ugyanis. Ha meg mákot is hintenek rá, egyenesen oda vagyok érte.

Azért a plusz 5 kilóval lefelé gyűlt bajom elég, de az olimpiai aranyat nem csak úgy osztogatják ugyebár…

Zárásként felvettük jól megérdemelt jutalmunkat a pénztárban, a többiek is megtömték a bendőt, és érzékeny búcsút véve Chopoktól fél 4-kor elindultunk lefelé. Hányós vagyok. Vagy legalábbis „gyomorfelfordulós”, de Tibi jól vezet. Visszafelé még talán jobban jöttünk, mint oda. És a Mustang is kecsesen, nesztelen suhant velünk...
Feltöltve: 2012. márc. 05.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina