Az óriás májusfák földjén! VIDEÓ

Németország Schechingen

Ott-tartózkodás ideje: 2012. ápr. 27.  - 2012. máj. 06. (9 nap)

0 hozzászólás I 2 404 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. máj. 18. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar tantras Beszámolója

Cimkék: májusfa virág bicó gyerek Aalen 

A májusfákat fölállítják, ugye?

Ott, ahol én jártam bizony fel! Nem is akármilyen fákat ragad magával a mosolygós akarat… Történik, hogy ha eljő az idő, tucatnyi jóképességű atyánkfia ragad jó szerszámokat markába, s uccu vág neki a sűrű vadonnak. Ott, a Hetedhét Országon is túli kerek erdő szegletében a legmagasabbra nőtt fát a sok dolgos kéz elválasztja gyökerétől, majd szekérre ugrasztja.

Innen bonyolult logisztikai terv alapján (mert a 20-25 méteres tömör gyönyört 2 ló vontatta fogaton nem egyszerű állomáshelyére juttatni) indul a menet a cél felé. Menet közben víg zene szól, a karavánt sokan kísérik, az igazi mulatság mégis a település főterén veszi kezdetét…A férfinépek bőrgatyában hörpintgetik a gyümölcspárlatot, tenyerükbe köpve fújtatnak, mint egy gőzmozdony és lassan koncentrálva dűtik vízszintes helyzetből szépen komótosan egyre merészebb szögbe a közben teljesen feldíszített csodát. Mert ekkorra már csodáról beszélhetünk. Aki szeretne, ajándékot helyezhet rá, felkerülnek a címerek, koszorúk, fenyő füzérek, a tetejére egy kis fenyőfa és néhol színes szalagokkal díszítik vastagon…

Közben jár a sörös-hordós szekér, gyöngyöző prémiummal jutalmazva a díszítést.

Schechingenben is állt egy csoda! Kicsi kocsi alatta sokszor megpihent, de egymást bántani nem volt okuk. A gyerek szögelte rá a címereket, így számtalan meóztam távolról jól áll e. Nem volt benne hiba, bizton állíthatom. Falucskánk egyébként változatlanul gyönyörű. Főleg ha tavasszal jár erre az ember veszi le lábairól az éledező természettel együtt!

Nem is repült, száguldozott velünk az idő ezen 7 nap alatt. Kaltesfelden „vitorláztunk”, Abstgmündbe gurultunk, schwabischi fagyizásunkat a meleg számlájára írom, Aalen a vásárlás városa, Stuttgart rokoni látogatás színhelye volt s még szólóban is bicóztam egy ötvenest a környező falvakban.

Ezer éves rutinnal a búcsúzásaimat ezekről a tájakról úgy teszem elviselhetővé, hogy még szebbek felé feszítem vitorlám…Valami ilyesféle történt most is. Legközelebb beszámolok róla, ígérem:)
Feltöltve: 2012. máj. 18.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina