Alföldi kéktúra 3. nap

Magyarország Sümeg

Ott-tartózkodás ideje: 2012. jún. 17.  - 2012. jún. 17. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 972 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. szept. 29. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Ma újra nyeregbe pattantam és folytattam túrámat. Itt volt az ideje, hogy ellátogassak az Alföldi túra folytatására is. Zoli miatt halogattam, most is szóltam neki, elsőre azt mondta szeretne jönni, de aztán csak nem jött. Akkor bizony így járt ezzel a túrával is.

Korai vonattal elutaztam Nyírbátorba, ahol tavaly abba hagytuk a túrát. Tavaly is nagy melegben jártam itt, így volt ez most is. Városban tekertem kicsit, igaz egy részét nem önszántamból, valahogy nehezen találtam a túra helyes irányát, na meg 2 geoládát is becserkésztem :)Ma is szembesültem a homokos talajjal, szinte egész nap ilyen felületen tekertem. A mélyebb részeken kicsit megküzdöttem vele, de azért csak haladtam előre. A meleg azért szívta le az energiámat, egész nap 30 fok felett volt az idő, tűző napsütésben. Sok megállót nem is csináltam, mert az idő is szorított, meg igazi látni való sem volt. Egy-egy templomot, házat, kilátót azért megnéztem, majd tekertem is tovább. Egy tanya mellett elhaladva két kutya iramodott meg felém, volt időm egy nagy ágat felkapni, ezzel némileg kedvüket szegtem. Azért tettek még néhány próbát, hogy becserkésszenek, de mikor oda-oda suhantottam menekülőre fogták. Szépen toltam közben a bringát, lassan ők is feladták, látván ez nem az ő napjuk. Nyíracsád után kicsit meggyűlt a bajom a kéktúra jelzésekkel, többször nem találtam, de azért igyekeztem a közelében haladni. Keresgélni nem volt időm, mert akkor lekésem az utolsó vonatot, amivel haza tudok érni. Róttam a kilométereket, egyszer csak horkantást hallok magam előtt, felnéztem és megláttam pár méterre magam előtt mellett 2 vaddisznót egy kismalaccal. Mind a négyen megijedtünk, de ők voltak a gyorsabbak és elszaladtak a fák közé. Elsőre fel sem tűnt, de volt köztünk egy drót kerítés is :) Pecsételő helyeket mindenhol megtaláltam, vagy a boltban beszereztem egy helyi pecsétet. Ma kaptam egy lassú defektet, nem volt kedvem belsőt cserélni így párszor rápumpáltam. Nap végére jó pár geoládát is megtaláltam. Mai túrám a Halápi-csárdánál ért véget, ami mára szép lassan a enyészeté lett. Itt nem volt pecsét, csak egy zacsiban előre lepecsételt kis papír kockák, amit betudok ragasztani a füzetbe. Volt egy félórám a vonatig így eltekertem a Vámospércsi vasútállomásra. A 48-s út elég forgalmas volt, ez nem volt igazán jó ötlet, de megérkeztem időben.

Debrecenben még kényszerű pihenőt tartottam, amit vasút fotózással töltöttem. 50 percet késett az IC amire vártam, sőt még a kerékpáros vagon sem volt rajta. De a kalauz megengedte, hogy feltegyem a bicajt. Miskolcon 5 percen múlott, hogy elérjem az utolsó vonatot. A vonaton kicseréltem a defektes belsőt, most már mindkettőben defekt álló lesz, így remélem megszabadulok a sok defekttől. Végül minden jól sikerült és időben haza értem.

Mai kéktúrám 62,6 km volt, teljes tekerésem viszont 109,5 km. Eddig megtettem az Alföldi kéktúra 20,7 %-t (174,5 km), a teljes kéktúrából 26,9 %-t (682,6 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az itthon.blog.hu ajánlásával
somló Somlói borvarázs
 ?A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebb egy pohár bor mellett.? ?...
mór Borozzunk Móron!
Ha MÓR, akkor BOR! Ha október, akkor Móri Bornapok! Nem is lehet ez másképp, mint sok éve már. Az...

Magyar  Română  Slovenčina