Fátima, zarándokhely

Portugália Fatima

Ott-tartózkodás ideje: 2012. ápr. 18.  - 2012. ápr. 18. (1 nap)

0 hozzászólás I 11 274 látogató olvasta. Rögzítve: 2012. jún. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar iadanyne Beszámolója
Portugáliai kirándulásaink során felkerestük a híres zarándok helyet, Fátimát is. Lisszabonból indulva a buszunkkal észak felé az úton, megnéztük a filmet, ami a fátimai jelenésekről szólt. Ebből többek között azt is megtudtuk, hogy 1917. május 13-án itt jelent meg a Szűzanya a három, birkákat őrző pásztorgyereknek: Lúcia, Jacinta és Francisco testvéreknek. Majd utána októberig még 5 alkalommal. Október 13-án megtörtént a Napcsoda, több tízezer ember szeme láttára. A napkorong cikázott az égbolton, hatalmas fényt árasztva, s akkor utoljára megjelent a Szűzanya is a hatalmas tömeg előtt. Az volt a kérése, hogy egy kápolnát építsenek ide, erre a helyre, az ő tiszteletére. 1921-ben fel is épült a Jelenések kápolnája, majd megépült a Bazilika is 1953-ra. Azóta zarándokhely lett ez a kis város, évente több millió ember jön el ide, pápák is miséznek itt. A hatalmas téren állítólag 100 ezer ember is elfér, tud imádkozni. A mi ottlétünkkor sajnos esett az eső, de így is sok ember volt a téren, a Jelenések kápolnájában, s a Bazilikában egyaránt. A Bazilika bal oldali részén magyar vonatkozású szobor is látható: Szent István királyunk életnagyságú szobra. A tér másik végénél II. János Pál szobra áll, aki kétszer is ellátogatott ide.
Számunkra felemelő érzés volt Fátimében járni, ott ahol a sok zarándok megfordul, megcsodálhattuk mi is a lenyűgöző Bazilikát, kicsit átjárt minket is az az érzés, ami sugárzott a helyszínből.
Feltöltve: 2012. jún. 16.
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (5 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo