Országos kéktúra 23. nap

Magyarország Hollókő

Ott-tartózkodás ideje: 2013. ápr. 28.  - 2013. ápr. 28. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 817 látogató olvasta. Rögzítve: 2013. máj. 03. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Elég hosszú idő telt el utolsó túrám óta. Ebben igazán az időjárás és a távolság hátráltatott. De mára adott volt minden, így a szülinapomon neki is vágtam. Ha minden jól megy ma meglesz az 1000. kéktúra kilométerem :) Korán indultam, hogy legyen időm tekerni. Editke és Csaba még most reggel is tanakodott, jönnek-e velem. Este buliztak az volt a fő akadály. Mire eldöntötték, hogy jönnek már a vonat elérése volt veszélyben, de pont ajánlottam nekik, jobban jönnek ki ha Hatvanig jönnek autóval. Persze Hatvanban sem érték el a vonatot. Így csak a következő állomáson csatlakoztak hozzám. Editke ma próbálja ki új bringáját terepen
Ha már megérkeztünk mai kezdőpontunkra Mátraverebélyre neki is indultunk. Persze csak pár száz méterig, mert kezdő pecsét lemaradt. Nekem megvolt tavalyról, így addig kerestem egy boltot. Rögtön indultunk is neki a hegynek, az elején még a nyomvonal is keresgélős volt. Az elmúlt héten minden zöldbe borult így nagyon szép táj tárult elénk. A tavaszi kibontakozásnak persze hátránya is volt, sokszor szűkös volt az út a benőtt ágak miatt. Az nagyon hamar kiderült, hogy ma Hollókőnél tovább nem jutunk. Tegnap még merészebb terveink voltak. Azért sok volt a felfelé menet,de a látvány kárpótolt, több helyen szép kilátás nyílt a völgyekre. Aztán volt egy kis aszfaltos rész, sőt Sámsonháza és Nagybárkány között nem is lett meg a kéktúra nyomvonal. Így aszfalton kerültünk picit. Faluban pecsét a kocsmában, meg némi frissítő. Aztán újra jöttek a dombok. Garáb felett egy ládika is meglett. A következő A Tepkei kilátónál lett meg. A kilátóból ismét gyönyörű körpanoráma fogadott minket. Itt már túl voltunk a nehezén, ereszkedtünk lefelé. Bableves csárdánál pecsét, meg aranyáron ittunk egy üccsit. Innen Felsőtoldig száguldás aszfalton, főleg lefelé. Igyekeznünk kellett volna, hogy elérjük a vonatot, de ez Editkééket nem nagyon zavarta, nyugodtan leültek falatozni a buszmegállóba. Így csak az uccsó vonat lesz meg, ami nekem fél 11-s hazaérést jelent. Na mindegy ha már itt vagyunk irány Hollókő. Egy dombon vágtunk át, ez már sokkal kellemesebb volt mint az előző hegyi szakaszok. Elsőnek a várat pillantottuk meg. Én egy rövid látogatásra be is ugrottam, vagy 5-6 éve járhattam erre. Még a geoládát keresgéltem de annyira felhúztam magam, hogy mindig beteszik a sziklás bokros terep mélyére, hogy fel is adtam. Így is úgy néztem ki mint akire száz kiéhezett amazon vetette rá magát. De persze csak a tövis bokrok karmoltak ízekre :)Ezután le a faluba, ahol volt időnk még kicsit szétnézni. Még egy gyors kaja is belefért az étterembe. Ezután tekernünk kellett vissza Pásztóra a vonathoz. Ez közel 20 km volt, amiben volt egy 3 km-s emelkedő, a többi viszont inkább lejtett. Így el is értük a vonatot. Editkéék csak Lőrinciig utaztak, mert ott a kocsijuk. Vagyis azt hitték, de nem volt ott. Mint kiderült reggel az Erőműnél szálltak fel. Így várt rájuk 2 km tekerés :)
Mai kéktúránk 32,5 km volt, teljes tekerésem viszont 72 km. Eddig megtettem az Országos kéktúra 54,6 %-t (615,3 km), a teljes kéktúrából 40,1 %-t (1018 km) teljesítettem.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Az itthon.blog.hu ajánlásával
tokaj Bor-kő túrák Észak-Magyarországon
A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban....
hotel Új hotel nyílt Hollókőn
A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm,...

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina