Nyaralni Triesztben

Olaszország Trieszt

Ott-tartózkodás ideje: 2007. jún. 01.  (1 nap)

2 hozzászólás I 17 038 látogató olvasta. Rögzítve: 2007. júl. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar Dkelemen Beszámolója
A várost mindenkinek csak ajánlani tudom. Nincs tele turistákkal (azok is főleg olaszok). Olaszországhoz képest kifejeztten normális az árszínvonala.
A város elbűvölő, egyrészt van a fantasztikus kilátás a tengerre, egy elbűvölő, főleg dombokra épült óvárosi rész, ahol a legváratlanabb helyeken bukkan fel az öbölre nyíló kilátás. Bár azért a hegymászásnak ne indulj neki 30 fokban, mert elég hamar kikészülsz. :)

A tengerpart mentén viszont egy barokk jellegű, rendezett belvárost találsz gyönyörű palotákkal, mégis mindent áthat az olaszok életvitele, úgyhogy csak a városban császkálva is olyan fantasztikusan éreztem magamat, hogy csak na. :)

A főtéren van egy turista információ, érdemes benézni, mivel még magyar prospektusaik is vannak illetve 5 euroért lehet részt venni egy rövidke városnézésen. Annyi látnivaló van, amit az ember nem is várna Trieszttől.

És persze ne feledkezzünk meg a tengerpartról, a városi buszra felszállva ki lehet jutni a hosszú városi strandra (ne hagyjátok ki).
És persze a Miramar castle, amit szintén minden útikönyv megemlít.

Összefoglalva, bár semmi olyan fuú de különleges sincsen a városban, de a fentiek kombinációja az egyik legelbűvölőbb városá teszi ahol valaha jártam. Szerintem egy hetet nagyon jó el lehet itt tölteni városnézéssel, környékbeli kirándulással és strandolással. A környéken elég sok város elérhető vonattal 1-2 órás utazással, úgyhogy kifejezetten ajánlom.

Csak lányoknak: ha ott jártok keressétek meg a Pitarello nevű boltot a főutcán - mindenki ajánlja én is három cipővel gazdagabban távoztam. (Nagyon jó áraik vannak).
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
rothman - 2008.06.17. 09:20

Szia!Megtudod mondani, hogy milyen messze van a strand a központól? Könnyen ki lehet jutni?Szállást hol érdemes foglalni nyáron, a strand környékén, vagy a városban? Köszi

farkaspir - 2007.08.29. 12:03

Mi honap megyünk, nem először, de csak egy napra.Megnézzük a Duió-i várat, és a kastélyt a terngerparton, meg este a monarchia beli /Fiumei/tengerpart...öböl


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina