Nyaralás Szentbékkállán

Magyarország Szentbékkálla Káli Porta

Ott-tartózkodás ideje: 2014. júl. 26.  - 2014. aug. 02. (7 nap)

0 hozzászólás I 1 026 látogató olvasta. Rögzítve: 2014. aug. 08. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar vargacsaba Beszámolója

Cimkék: Balaton-felvidék  Káli  Szentbékkálla 

Káli Porta értékelése
vargacsaba értékelése:

4.5

Az értékelések összesen:

4.5

Eddig 1 utazó értékelte.

Egy hetet töltöttünk Szentbékkállán, azért éppen itt, mert egy csendes helyet kerestünk, ahol lehet kirándulni, biciklizni. Ehhez képest sikerült pont a falunapon megérkeznünk, így éjjel kettőig hallgathattuk egy kutyaütő banda vernyákolását. Továbbá kétszer ébredtünk motoros fűrészre. Ennyit a csendes magyar vidékről. Amúgy a faluval nincs gond, rendezett, nincs forgalom, és általában nyugalom üli meg a tájat. A Káli Portán szálltunk meg, ez a falu központjában van, egy lépésre a kocsmától és a kisbolttól. A házigazdák laknak elől, a vendégeké a teljesen elkülönített hátsó rész, egy földszint tágas nappali-konyha-étkezővel, fürdővel és egy kisebb szobával, az emeleten pedig van egy nagy és egy kis szoba, valamint egy plusz wc. Elvileg akár 10-en is megszállhatnak, de ilyenkor azért az 1 fürdő + 2 wc lehet, hogy szűkös lenne. A házhoz még tartozik egy fedett terasz, ill. egy tágas kert. Igaz, az udvar lejt, így focizni pl. nem nagyon lehet. Tulajdonképpen majd mindennel meg voltunk elégedve, a házigazdák kedvesek és mindenben segítenek (bedöglött a hűtő, estére vettek egy újat). Pár dolog, amin lehetne finomítani. A leírás szerint lehet wifi-t használni, de a router a szomszédban van, szóval bent a házban szinte reménytelen fogni, inkább a teraszon, vagy az udvaron. A TV egy őskori darab, csak végszükség esetére. A konyhába nem ártana egy mikró, meg pár éles, kisebb kés, amúgy rendesen fel van szerelve.
A faluról és a környékéről: a faluban két helyen lehet enni, az Eszter Panzióban (a kaja jó, de kissé túl van árazva), ill. az Öreghegy Fogadóban, de ott nem jártunk. Köveskálon, 4 km-re viszont válogatni lehet az éttermekben. Szentbékkállától egy rövid sétára esik a Kőtenger. Egy fél napos kirándulás az Eötvös-kilátó felé, érdemes a sárga háromszögön indulni, mert a kéken elég bajos lehet odafelé megtalálni az utat. Nyugat felé a Csobáncra érdemes gyalogtúrát tenni. Kapolcs felé autóval nem kell Tapolcának kerülni, a sárga háromszögön elindulva hamarosan egy kis tábla jelzi balra Monostorapátit, itt kb. 4 km-t kell járható földúton döcögni, aztán elérjük a bitumenes utat, itt balra kell menni, hamarosan beérünk Monostorapátiba. Biciklivel jól lehet közlekedni a környéken, nincsenek meredek emelkedők, a Balaton is simán elérhető.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo