A portugál polip avagy NO drive on holiday!

Portugália Lisszabon

Ott-tartózkodás ideje: 2015. ápr. 20.  - 2015. ápr. 24. (4 nap)

0 hozzászólás I 6 234 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. máj. 28. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar treasure Beszámolója

Cimkék: portugália drive on holday autófeltörés sintra lisszabon 

Történetünk okulásul szolgáljon minden gyanútlan Portugáliába készülő turistának. Kálváriánk első állomása a lisszaboni reptér ahol a Drive On Holidays kölcsönzőtől bérelt autókat kellett volna átvennünk. Egész napos kirándulást terveztünk, ezért már foglaláskor jeleztük a reggel 8.30-as átvételt. Az ott várakozó hölgy közölte, hogy az autók nem itt vannak ugyan, de egy busz ingyen elvisz a Drive On Holidays telephelyére mely csak 15 percre van. A bent álló kisbuszba már nem fértünk be, ezért a két sofőrt előre küldtük. Két óra múlva (!!) hívtak hogy gond van, mert az autónkénti 1.100 € depositot nem tudják sem bankkártya, sem készpénz útján teljesíteni. Utánuk buszoztunk, és 7 bankkártyából sikerült egyet találni, amely alkalmas volt erre. (Hitelkártya kellett, ami idehaza nem divat. Debit card = bankkártya, credit card = hitelkártya.) Látva a portugál jellegzetességet, hogy minden autó többszörösen meghúzva, zúzva, megkötöttük az Extra biztosításokat, és röpke 4 óra ügyintézés után kaptunk egy Puntót és egy Fiestát. (Körbe húzva – karcolva.) Remek 4 nap volt, gyönyörű időnk volt. Finom polipot ettünk, semmi atrocitás nem ért minket. A visszautazásunk napján reggel kijelentkeztünk lisszaboni szállásról, lecuccoltunk minden poggyászt az autókba és elindultunk Sintra városába, ahol leparkoltunk a Mór vár alatti kis utcában. (Csodálatos építmény, mindenkinek látnia kell!) Két órás hegymászás után leértünk az autókhoz és döbbenten szembesültünk azzal, hogy az autókat feltörték és ellopták a poggyászainkat. 30 perc keresgélés után megtaláltuk a helyi csendőrséget (G.N.R.). Itt elmondtuk mi történt, majd jegyzőkönyvet írtunk. Mivel egyikünk iratai is a poggyászban maradtak, így volt még egy körünk a lisszaboni magyar konzulátusra, ahol segítőkészek és gyorsak voltak, így egy óra alatt kapott az utastársunk egy ideiglenes útlevelet. Reptér – haza.

Néhány furcsaság:
1. Még a rendőrségi ügyintézés alatt egy svájci házaspár érkezett (Drive On Holidays autókölcsönzős papírokat szorongatva) akinek szintén innen volt bérelve az autója, ugyanúgy utolsó előtti napon törték fel, szintén elég forgalmas helyen. Csak a csomagtartóból vitték el a poggyászaikat zártörés útján elkövetett lopással. Természetesen ez csak véletlen.
2. Bár állt ott sok autó, csak a mi két autónkat törték fel, azt is úgy, hogy csak a zár sérült, semmi más. Gyors zárcserével javítható, és már viheti is a következő kuncsaft. Praktikusak ezek a tolvajok.
3. Két éjszakát parkolt az autónk Lisszabonban az utcán éjszaka. Mégis az utolsó nap törték fel, amikor minden poggyászunk nálunk van egy olyan utcában, ahol 10 másodpercenként elmegy egy autó, két percenként egy turistabusz, és félóránként egy rendőrautó. Micsoda merész kockázatvállalás! Ezek az autófeltörők természetfeletti látnoki képességekkel rendelkeznek.

Tanulságok mogyoróhéjban:
- A Drive on Holidays nem a reptéren adja át az autót, holott a foglaláson kifejezetten ezt írják. Egy másik kölcsönzőnél egy évvel ezelőtt ez úgy működött, hogy várt minket egy fickó a parkolóban kulccsal a kezében. Aláírtunk 4 papírt, és indítottunk. Ezt vártuk itt is. Nehézkes és időt rabló az ügyintézésük.
- Ha kell depozit, pontosan tisztázzuk, hogy milyen kártyát fogadnak el.
- Annak ellenére matricázzák az autóikat, hogy vonzza a bűnözőket.
- Most, hogy már az utasbiztosításhoz szedjük össze az adatokat, megfogalmazódik még egy jó tanács: tényleg olvassuk el a biztosítási feltételeket! Tudom, hogy csapból is ez folyik, de tartsuk szem előtt, hogy amikor legelőször, telefonon igyekszünk első pánikunkban felhívni a biztosító hotline-t, ott egy gyakorlott kérdező beszélget egy riadt turistával. Bármilyen lopás történik, írassunk jegyzőkönyvet a hatóságokkal!

Az egyik barátunk, (aki a bűnüldözésben jártas), egy mondatban összefoglalta a véleményét: szerinte az autókölcsönzőtől valaki leadja az infót az elkövetőknek, akik kevés roncsolással utolsó nap elviszik a biztos zsákmányt. A poggyász az elkövetőké, a biztosítótól kapott pénz az autókölcsönzőé marad (levonva a tényleges javítási költséget). Mi ezt persze nem hisszük el, inkább csak véletlenek egybeesése, hiszen nincs olyan autókölcsönző, amely kockáztatná a jó hírét.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo