Csenge és Attila két keréken 11. nap

Magyarország

Ott-tartózkodás ideje: 2015. jún. 27.  - 2015. jún. 27. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 224 látogató olvasta. Rögzítve: 2015. júl. 16. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Ez a túra Tiszavasváriból indult. Lányom itt nyaral a nagyszülőkkel és másik unokával Patrikkal, én meg ma reggel érkeztem hozzájuk.

Volt kedvük bicajozni, így akkor jöhet egy kis túra. Csengének itt a régi bicója, Patriknak viszont nincs. De ott a nagypapi bicaja. Csomagtartó le, ülést le teljesen, de nem ér le rendesen egyik gyerek lába sem. Van még két centire lehetőség, de vágni kell a nyeregcsőből. Nagypapinak a szeme kiugrott mikor vázoltam a feladatot. De mivel nem egy kosárlabdás méret, nem fog neki hinyozni. Endre bácsi ezermester a szomszédban, vele gyorsan átestünk a vágáson. Így mindkét gyerek tud vele menni, sőt be is jött nekik, hogy felnőt bicajon tekernek. Egy két teszt kör után irány Tiszalök, jó részén volt kerékpárút. Onnan vonattal Görögszállásig, innen indul mai túránk igazi része.

Rögtön kis forgalmú úton tekertünk, de egy idő után még elhagyatottabb út vitt minket. Ideális volt a gyerekekkel tekerni. Idő is pont jó volt, 25 fok körül. Hamarosan találtunk egy eperfát, ami pont érett. Eperfaló szünetet tartottunk. De jobbnak láttam nem megvárni még szarásig eszik magukat. Búzatábla okozott még nekik nagy örömöt, futkároztak benne ahol a traktor letaposta. És persze a búzát is meg kellett kóstolni. Alig haladtunk találtunk egy még szebb eperfát, itt is falatoztunk kicsit. Egy bohóc is megirigyelte volna a szájukat, ahogy összekenték magukat. Bicajra ültettem őket, hogy haladjunk is kicsit. Csengének jött be jobban nagypapi bicója, többnyire ő ment vele, Patrik meg tolta a Csenge bicóján. Egy kis terepbicajozás is volt, mivel levágtunk egy kisebb kerülőt. Itt ott elég homokos volt, de csak megoldottuk. Később az út szélén szendvicset falatoztunk. Majd irány Nyíregyháza, gyerekek már nagyon várták meg ott lesz kincskeresés. Ma valahogy elkerültük a lakott területeket, Kótaj mellett is csak elmentünk. Nem adta könnyen magát ez az út, Nyíregyháza előtt már kerékpár út is volt, jól is jött mert kezdett forgalmasabb lenni. Egy fősulinál régi gépeket nézegettünk meg, traktor volt a legmenőbb :) Pár ládikót kerestünk, de csak kettő lett meg. Ezek sem igazi kincsesládák voltak, városon belül többnyire kicsik és csak füzet van bennük loggolni. De a keresés öröme sem volt rossz. Végül irány az állomás, és vonatozás vissza.

Tiszalökig jöttünk, lett volna vonat 40 perc múlva, de gyerekeknek volt kedve még tekerni. Így még 8 km a nyaralóig. Aztán jöhetett a megérdemelt vacsora.

Mai túránk pont 30 km volt, teljes tekerésünk viszont 49 km lett a nap végére. Patriknak is bejött a túra, így a nyáron még lehet teker velünk.
rallymax kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina