Alpokon át 1.nap

Németország Donaueschingen

Ott-tartózkodás ideje: 2016. aug. 20.  - 2016. aug. 21. (1 nap)

4 hozzászólás I 880 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. szept. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar rallymax Beszámolója
Mondhatnám, hogy egy új túrába kezdtem, de csak félig lenne igaz. Mivel páran csináljuk a Duna túrát, végig a Duna mellett. De a déli végeken nyomul a népség Európa felé, és ez eltántorította társaim. Már abban maradtunk Mohácstól egyedül folytatom, de adok nekik még egy esélyt, májusban megyek, aki akar velem tart majd. Jelenlegi túrám már tavaly elterveztem, hogy én a Duna forrástól a másik irányba is elindulnék. Első neki futásra az Alpokat szelném át. Vannak terveim utána is, de az még had érlelődjön kicsit. Tavaly úgy volt hárman neki fogunk, de indulás előtt mindkettő beadta a kulcsot. Akkor egyedül nem indultam el. Most viszont már semmi nem tartott vissza, sőt nem is kerestem társakat. Nyár végéig vártam vele, talán bíztam a Duna túrában. De egyszer csak pénteken gondoltam egyet túrázni kellene valamerre. Szombat reggelre meg is jött az ötlet, irány az Alpok. Sokat nem tököltem, délután már vonaton ültem. Persze előtte összepakoltam kicsit, de nagyon kicsit, egy 20 literes hátizsák volt a limit. Mert semmi csigaházas bicajozás, csak a létminimum jött velem. Bicajomat is szétszedtem, mert nem igazán találtam Münchenig bicajos vonatot. Ha jobban utána nézek lenne, de akkor sokkal később érnék oda. Mivel hirtelenjében indultam el, csak a Müncheni vonat volt biztos, onnan majd ahogy jönnek a vonatok. Útitervem is csak annyi, hogy eljutni Lichteinsteinig a Duna forrástól indulva. Az éjszakai vonattal reggel már Münchenben is voltam. Elég jó csatlakozásom volt végig, egyedül Sigmaringenben dekkoltam egy órát. Kicsivel dél után érkeztem meg Donaueschingenbe. Bicajomat 45 perc alatt raktam össze, nem ez az erősségem. Aztán indulhat is a túra. Pár szót még az időjárásról, végig verőfényes napsütést jósoltak. Egyedül az ide utam alatti időre mondtak esőt. Reggel szomorkás is volt még az idő, de lassan szépen kisütött a nap. Igaz Sigmaringenben még egy gyors zápor bizonytalanított kicsit. Túra kezdésre viszont kiváló idő fogadott.

Donaueschingenben azért ránéztem a forrásra, de csak a templomtól kukkantottam le rá. Elég sokan voltak, ezért nem menetem le. Karikáztam kicsit a városba bolt után kutatva, de vasárnap délután lévén nem jártam sikerrel. Találtam egy Singen felé vezető kerékpárutat, nekem ez éppen megfelel. Utam elején hegyeknek még nyoma sem volt, de lassan elém keveredtek egyre nagyobb dombocskák. Volt mikor kis forgalmú utakra vitt a kerékpárút. Régi személyvagonokra lettem figyelmes, majd egy régi gőzös is előbukkant. Elég elhanyagolt állapotban volt a Br52-s. Természetesen körbejártam és fotóztam. De alig indulok el, előttem egy vasúti múzeum. Ingyenesen látogatható volt, szét is néztem. Itt már volt egy jobb állapotban lévő gőzös is, sőt több kis mozdony is. Valamint táblán láttam, időnként nosztalgia vonatozás is van erre gőzössel. Szemközti pizzériában megvendégeltem magam, még egy fagyit is dobtam rá. Ideje volt tovább állnom, Blumbergben kis ide oda tekerés után a helyes irány is meg lett. Egyre dombosabb lett a vidék, nem is baj, mert jobb mint a síkvidék. Persze miután bőven elhagyom a vasútmúzeumot, hallom a gőzös kürtjét, sajna már messze vagyok, hogy vissza forduljak megnézni. Valószínű most jön erre a nosztalgia menet. Egyik kis bekötő úton egy szép Porschét fotóztak. Nagyon jól be volt állítva, odamentem én is. Megérdeklődtem fotózhatom-e. Természetesen megengedték :) Aztán hajtottam tovább, sok gyümölcsfa volt az út körül, jól is jött. Mert folyadékom sem marad már, egy két alma sokat segített a következő "itatóig". Tengen városában egy régi vártornyot, vagy megmaradt bástyát néztem meg, igaz csak kívülről. A város régi utcája is szép volt. Büszlingen közelében egy régi gazdaság romjaira, vagyis inkább csak a megmaradt alapokra kukkantottam rá. Tekertem tovább Singen felé, ez ma elsődleges célpontom. Még jó időben értem oda, gondoltam akkor haladjunk tovább kicsit és érjem el a Bódeni tavat. Radolfzell volt mai végállomásom, utolsó 10 km-n még kerestem kicsit a táblákat, de csak eljutottam a tópartig. Első utam az állomásra vezetett - igaz már Singenben is megnéztem a menetrendet - tájékozódni a vonatok indulásáról. Kinéztem magamnak az éjszakai járatot. Basel Badba fogok menni, ott lesz 3-4 óra holt időm aztán vissza vonatozok ide. Mozgó szállodám lesz. Vonat indulásáig volt időm a tópartot is szemügyre venni. Bemelegítés képen 80 km-ig jutottam ma. Jöhetett az éjjeli utazás.

Még annyiban változott a dolog, hogy Basel Badból volt egy vonat Offenburgba, amivel újabb egy óra alvást nyertem. Sikerült is szunyókálnom kicsit, bicaj lelakatolva a pihent a bicajos részlegen.

Ha valaki még nem unta meg az olvasást, ajánlom a Duna Túránkat, Levente barátom tollából. Igazán jó stílusban ír, megéri olvasgatni. Itt az első 3 nap linkje, de többit is megtalálod beszámolói között :)

http://www.ongo.hu/elmenybeszamolok/5809
Kapcsolódó élménybeszámolók:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (3 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
rallymax - 2016.09.10. 20:38

Köszi, napokban felkerül a következő nap :)

MartiSatya - 2016.09.06. 15:55

Gratulálok, remek túranap volt! Várom a folytatást.

rallymax - 2016.09.05. 14:03

Holnap még nem, de szerdán már nyomom. Terv is van. Most már jönnek a hegyek ezerrel, egészen 2106 méterig feltekerek. Nektek is jó utat :)

tantras - 2016.09.05. 12:49

Barátom, nagyszerű! Nem mondom, hogy ezt én tudnám csinálni, de hogy pénteken még nem tudod hová, szombaton meg már Svájc közelében nyomod... nálam Guiness Rekord minden körülmények között! Várom a folytatást itt is és holnaptól élőben Svájcból is!!! Üdv


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Magyar  Română  Slovenčina