Baltikum, Szentpétervár 4. rész

Oroszország Szentpétervár

Ott-tartózkodás ideje: 2016. aug. 19.  - 2016. aug. 22. (3 nap)

0 hozzászólás I 1 597 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. szept. 05. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Oroszország Szentpétervár Vyborg 

Reggel indultunk el Rigából a közel 700 km-es útra Szentpétervárra Pszkovon át. Az utak jók voltak végig a benzinkutak viszont kicsik, így sokáig tartott a csoportnak a wc-szünet (ez egy buszos utazásnál igen fontos dolog az időbeosztás tekintetében). A határra délután 2 óra körül érkeztünk meg, és másfél órát vett igénybe, amíg az orosz oldalon a három ellenőrzőponton áthaladtunk. Az elsőnél egy papírt adtak, amit ki kellett tölteni, és a második ellenőrzőponton el is vették, majd bekerült a pecsét az útlevélbe. A harmadik ellenőrzőponton csak megszámoltak minket. Másfél óra alatt értünk Pszkovba, de ott csak egy buszos városnézésre volt lehetőség, mert késésben voltunk.

Este 10 órára értünk a szentpétervári Bristol hotelba. A szállás első benyomásra nagyon jól nézett ki, és nem is csalódtam benne a 4 nap folyamán. A reggelik bőségesek voltak.

Másnap megnéztük a Szent Izsák-templomot, a Nyevszkij prospektet. Én nem tartottam a csoporttal Carszkoje Szelóba, helyette Kronstadtba mentem. Metróval először el kell menni a Csernaja Recska metrómegállóba, majd meg kell keresni a 405-ös marsrutkát, amely egészen a kronstadti Szent Miklós-katedrálisig elvitt. Sajnos esett az eső, így a város nem a legszebb arcát mutatta. Másfél óra városnézés után elkezdtem megkeresni a marsrutka-állomást, amit végül nagy nehezen a Bolshevistskaya utcában találtam meg. Visszatérve Szentpétervárra a szálláshoz közeli Auchanba mentem, ahol bevásároltam. Utána visszamentem a belvárosba, és a csoporttal megnéztük az Ermitázst.

A metróállomásokon automatákból lehet egy metrókártyát kiváltani, amire tetszőleges összeget lehet tölteni az ügyintézőhölgyeknél, az automatáknál viszont csak meghatározott összegeket. Ez legalább is a saját tapasztalatom. Egy ilyen kártya 60 rubel egyébként.

Másnap volt egy nap szabadnapom, mert ismét nem tartottam a csoporttal. Így hát elmentem a Finnországi vasútállomásra, és vettem egy retúrjegyet Vyborg városába 644 rubelért. Az út 1,5 óráig tartott, volt, hogy 160 km/h-val haladtunk. A vonat neve Ласточка (Lasztocska) volt. Ez egy HÉV a két város között, csak sajnos nem tüntetik fel a kijelzőkön, így meg kell kérdezni, hogy mikor indul vissza a vonat Szentpétervárra. A város tipikus orosz város, templomokkal, széles utakkal, belvárosi szűk utcácskákkal. Délután Szentpéterváron vacsoráztam az egyik Sztolovaja No. 1 étteremben a Nyevszkij prospekten. Ez egy önkiszolgáló étterem, és több is található belőle a városban. Az ételadagok nem túl nagyok, de olcsóak, ilyen menzajellegűek.

Másnap a csoporttal megnéztük a Péter-Pál erődöt és templomot. Ezt mindenképpen meg kell nézni, mert ez volt az első, amit a városban építettek. Ezután megnéztük az Avrora csatacirkálót, és még egyszer végigmentünk busszal a Néva partján, majd Tallinn felé vettük az irányt.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo