Csehország, Zlaté Hory, Rejvíz, SzG3

Csehország Zlaté Hory

Ott-tartózkodás ideje: 2016. aug. 01.  (1 nap)

0 hozzászólás I 2 285 látogató olvasta. Rögzítve: 2016. aug. 30. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szalay3 Beszámolója

Cimkék: Csehország  láp  mocsár  mohos_láp  Rejvíz    Zlaté_Hory 

Ez a hely az egyik elsődleges úti célunk volt és nem is csalódtunk benne. Igaz, fel lehetne tenni azt a kérdést, hogy egy magyar szívét mennyire dobogtatná meg az felvetés, hogy megnézhet egy erdei mohos lápot. Nem is láttunk erre egyetlen magyart sem. Pedig eszméletlenül szép táj annak, aki szereti a természetet.
Célszerű a parkolóban letenni a kocsit, máshol ugyanis tilos (némi parkolási díj azért van). Ez után egyenesen elindulunk a sétaúton, majd pár nyaraló mellett elhaladva döntenünk kell, elérve az erdő sarkát. Vagy egyenesen megyünk tovább a sárga jelzésen, vagy jobbra megyünk a kék jelzésen. Ha tovább megyünk egyenesen, akkor egy kicsit hosszabb úton jutunk el a járdás részhez, de megéri mivel egyrészt túrázni jöttünk, másrészt tényleg szép az erdő. Ha jobbra megyünk, akkor az út közvetlenül a járdás részre vezet. Mi persze a hosszabb úton mentünk. Ez kb. 40 perce séta, majd az útra merőlegesen feltűnik a járda, amely végig megy a láp felett. Kezdetben ingyenes, majd néhány száz méter után elérünk a pénztárhoz (ez az út két végén megtalálható). Az igazán szép rész ez után kezdődik: források, moha tobzódás, patakok, mocsár, erdő mindenhol. Igazából látni kell, hogyan tobzódik a természet. Egy idő múlva kétfelé ágazik az út, a kék megy tovább, végül elhagyja a mocsaras részt, mi viszont balra fordulva eljutunk a Nagy Tóhoz, amely nyílt felszíni vizű. Van egy kis kilátó rész kialakítva, mondanom sem kell, hogy sem itt, sem a járdás részen nem szabad lelépni azokról. Meg nem is igazán célszerű, mert a mocsár, láp azért veszélyes is lehet. Itt meg lehet csodálni a lápi ragadozó növényeket (Vénusz légycsapója, stb.). A tó vize sötétbarna a humuszsavaktól, nem tudom, hogy hal él-e benne, mivel halat nem láttunk. A táj idilli, a csend nyugtató, az emberek is csendben élvezik a tájat. Ez után visszaindultunk a parkoló felé, immár a rövidebb, kék úton. A természetkedvelőknek kiemelten javasolt hely!!!
szalay3 kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Az élménybeszámolóhoz tartozó

album

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina 
Kedves Látogatónk!

Az ongo.hu oldal jelen formájában már nem frissül, ezért az oldalon megjelenő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg azon dolgozunk a háttérben, hogy megújult formában és új funkciókkal ismét a felhasználók rendelkezésére álljon az ongo.hu.
Hamarosan jelentkezünk!

Az ongo.hu csapata
ongo