Gradačac és Tuzla bejáró út

Bosznia-Hercegovina Tuzla

Ott-tartózkodás ideje: 2017. máj. 06.  - 2017. máj. 06. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 579 látogató olvasta. Rögzítve: 2017. máj. 07. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Tuzla Bosznia-Hercegovina 

Életemben negyedszer voltam Boszniában. A pécsi Kantavár utazási irodával voltam egy bejáróúton, amely Gradačac-Srebrenik-Tuzla útvonalat érintette.

Reggel 5-kor indultunk Pécsről Beremenden át. A határátkelés a szigorítás miatt fél órás volt + fél óra volt a folyóügyek elintézése. A horvát-bosnyák határt ©amacnál léptük át, sajnos itt egy busz is volt előttünk, így itt is egy órát kellett várni.

Reggel 10-re értünk Boszniába. Első állomás Gradačac volt. Itt megnéztük a várat, ahol egy étterem és hotel működik (Restoran Gradačačka kula), itt megittunk egy csésze kávét ill. teát. Parkolni sajnos a vár környékén busszal nem lehet, így gyorsan kellett be és kiszállni a buszból. A Titova bulevaron volt egy Konzum, ahol gyorsan be tudtunk vásárolni, ill. tőle nem messze a bulevaron volt egy hentesüzlet, itt vettem meg a házi szudzsukot (marhakolbász). A hentes ráadásul többször járt Harkányban, így kicsit tudtunk beszélgetni.

A következő úticél egy gyümölcsös volt, ahol pálinkakóstoláson vettünk részt. (http://turizamrs.org/vocnjak-krusik/) Itt 8 féle pálinkát ill. likőrt lehet venni, amiből mi négyfélét kóstoltunk meg. Bosznia legmodernebb ültetvénye.

Délután fél kettőkor indultunk Srebrenik várához. Bosznia egyik legszebb vára szerintem. Nagy busszal nehézkesen lehet feljutni, mert volt 18%-os emelkedő is. A vár belépős, de megéri elmenni ide, mert gyönyörű a panoráma.

A legutolsó úticél Tuzla városa volt. Nekem nagy csalódás volt, mert azt gondoltam, kicsit több látnivaló van itt, de sajnos kb. olyan volt, mint Komló, lakosságát tekintve meg mint Pécs. A busszal sajnos még normális turistabusz-parkolót sem sikerült találnunk. Végül a Pannonica strandnál szálltunk ki, ami a korzótól 2 percre található. A korzón ettünk egy jó csevapot, majd délután 6-kor indultunk haza.

Este 11-re értünk Pécsre, a határokon fél-fél órákat álltunk.
szajci kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
10 (1 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina