Srebrenik vára és Tuzla városa

Bosznia-Hercegovina Tuzla

Ott-tartózkodás ideje: 2017. júl. 08.  - 2017. júl. 08. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 978 látogató olvasta. Rögzítve: 2019. szept. 25. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Tuzla Bosznia-Hercegovina 

Pécsről a Kantavár utazási irodával utaztunk Boszniába nagy busszal. A beremendi határátkelőn mosdószünetet tartottunk, majd Đakovo előtt még egyet a Petrol benzinkútnál, ahol több mosdó is található, és így gyorsabban végeztünk.

©amacnál léptük át a horvát-bosnyák határt, ahol bő egy órát kellett várni. Srebrenik vára előtt lent a városban mosdószünetet tartottunk és valutát váltottunk a Bingo hipermarketben.

Ezután a vár felé vettük az irányt. Ha Tuzla felé haladunk, akkor a főútról az első rendőrlámpánál kell balra kanyarodni, ahol 18%-os meredek dombon kell felmenni a várhoz. A várba egy euró volt a belépő fejenként. A látvány elragadó volt, sajnos maga a vár lehetne jobb állapotban is. Negyed 12-kor indultunk Tuzlába a Pannonica tavakhoz.

12 órakor érkeztünk a városba. A Pannonica tavak komplexumában három sós tó és egy sós vízesés található, továbbá éttermek, játszóterek. A belépő előszezonban 4, főszezonban 5 márka. Étkezés: 5 márkáért lehetett csevapot, 3,5 márkáért sört venni. Sajnos kevés az árnyék, viszont napernyőket lehet venni, bár hamar elfogynak azok is.

5 óráig voltunk itt, majd elmentünk megnézni az óvárost. Mivel kicsi területről beszélünk, ezért fél óra alatt letudtuk az egészet, majd a csoport a Konzumban elköltötte az utolsó márkáját.

6 órakor indultunk vissza Pécsre. Gyors mosdószünetet tartottunk a gradačaci Bingo hipermarketben, ahol több mosdó is található, így gyorsan végeztünk, majd ©amacnál léptük át a határt, ami szerencsére gyors volt.

Beremend felé folyamatos volt az út, és negyed 11-kor érkeztünk oda, majd határellenőrzés után gyors mosdószünet következett, és fél 12-re értünk Pécsre.

Frissítés!

2019-ben már nem mentünk Srebrenikbe, csak fürdeni voltunk Tuzlában. A belépő augusztus végén is 5 márka volt. Hazafele pedig ©amacon a Bingo hipermarketban tartottuk meg a mosdószünetet. Hatalmas áruház, van pénzváltó és több mosdó is. Ezért ajánlom csoportos utazáskor.
szajci kapcsolódó élménybeszámolói:
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina