Egynapos út Szarajevóba Pécsről

Bosznia-Hercegovina Szarajevó

Ott-tartózkodás ideje: 2017. szept. 30.  - 2017. szept. 30. (1 nap)

2 hozzászólás I 1 640 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. máj. 01. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Szarajevó 

A pécsi Kantavár Utazási Irodával utaztunk Szarajevóba. Hajnali fél háromkor indultunk nagybusszal Pécsről. Beremend-©amac-Kotorsko-Szarajvó volt az útvonal. Beremenden tartottunk egy gyors mosdószünetet a határon, majd Kotorsko boszniai városban a Gajić motelnél egy hosszabbat. Szarajevóban az olimpiai stadion parkolójához siettünk, mert onnan indultak az előre megszervezett kisbuszok a Skakavac-vízeséshez. Mivel nem lett volna mosdólehetőség, ezért még Vogoąća-ban kerestünk egyet, mégpedig a helyi Bingo Hipermarketet, ahol több wc is van.

Fél 10-kor értünk oda a stadionhoz, majd három kisbusszal indultunk föl a hegyre. A tájvédelmi körzet lenyűgöző, többfajta gombát láttunk, de állatokkal nem találkoztunk, pedig a területen barnamedve is előfordul. A vízesés teje nem volt annyira szép, viszont mikor lementünk a 98 méterrel lejjebb lévő hídhoz, onnan már tudtuk, hogy miért szenvedtünk ennyit :) körülbelül fél 1-kor indultunk vissza, majd ettünk egy jó nagy adag csevapot lent a városban.

Olyan 2 óra körül kezdődött maga a városnézés. Először a bazársoron mentünk végig, majd az útba eső látnivalókról hallhattunk történeteket: Városháza (ma könyvtár), Sebilj, Gazi Husrev-bég bezistánja és dzsámija, Ferhadija-dzsámi, Latin-híd, Császár-dzsámi. Végül a Sarajevsko pivara (Szarajevói Sörgyár) éttermébe tértünk be, ahol páran megkóstolták a helyi sört. Az étterem az Osztrák-Magyar Monarchia időszakát idéző stílusú helység a sörgyár tőszomszédságában.

Ezután következett a szabadprogram, amikor is megkóstoltam a helyi bureket, rahatlokumot. 18 órakor indultunk vissza Pécsre a Városháza előtti parkolóból. Visszafelé is megálltunk a Bingo-nál, majd folyamatosan utaztunk haza, mosdószünetet pedig Diakovárnál a Petrolnál tartottunk. Hajnali fél 1-re értünk Pécsre végül.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:
szajci - 2018.05.01. 11:33

Kedves Dorav! Igen :)

dorav - 2017.12.26. 12:37

Úgy látom ezen az úton együtt voltunk! Érdekes más szemszögéből is visszaolvasni.


Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!

Ajánljuk

még figyelmedbe

Magyar  Română  Slovenčina