Egy nap Banja Luka környékén

Bosznia-Hercegovina Banja Luka

Ott-tartózkodás ideje: 2018. ápr. 14.  - 2018. ápr. 14. (1 nap)

0 hozzászólás I 1 001 látogató olvasta. Rögzítve: 2018. ápr. 21. küldd el ismerősödnek
Oszd meg ezt az oldalt!
avatar szajci Beszámolója

Cimkék: Banja Luka 

Egy napos utazáson vettem részt a Kantavár Utazási Irodával Banja Lukában.

Hajnali 5-kor indultunk Pécsről Harkányon és Slavonski Brodon keresztül értük el a boszniai határt. Gradiškánál léptük át a határt, majd egy negyed órás pihenőt tartottunk a Nestro benzinkútnál. 1 órás út után értünk el Banja Lukába, ahol megnéztük a város nevezetességeit: Kastel, Ferhadija-dzsámit, pravoszláv templomot. A belépés mindenhova ingyenes volt, de szerencsére nem voltak sokan sehol sem. A helyiek inkább kávézókban beszélgettek ill. sétáltak a korzón. Én a Boska bevásárlóközpontban a MojMarketban vettem hazára pár apróságot (chipset, sonkát).

A következő célunk a festői Krupa na Vrbasu település volt, ahol először a vízimalmokat tekintettük meg, majd átsétáltunk a pravoszláv kolostorhoz. A vízimalmoknál helyi lisztet is volt alkalmunk venni.

Banja Luka felé vettük az irányt a busszal, és az út mellett megláttuk a célunkat. Egy nagyon szép természeti képződményt, egy kőhídra emlékeztető sziklát (kameni most krupa na vrbasu). 1 órás séta volt oda-vissza, meredek hegyoldalon. A látvány megérte a sétát :)

Legutolsó programcélunk a banja lukai sörfőzde étterme volt. Itt egy hatalmas csevapot kaptunk kajmakkal és természetesen a helyi Nektar sörrel. 18:30-kor indultunk vissza Pécsre, és éjfélre már otthon is voltunk.
Értékeld az élménybeszámolót!
0 (0 szavazat)
Lépj be az értékeléshez!
Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a témához!

Ahhoz, hogy hozzászólhass válaszd a belépést vagy regisztrálj, ha még nem vagy tagjanik közt!
Magyar  Română  Slovenčina